Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μυστήριο με την αυτοκτονία του 63χρονου εφοπλιστή - Οι τελευταίες επαφές και οι μπίζνες στη Μέση Ανατολή

Μυστήριο με την αυτοκτονία του 63χρονου εφοπλιστή – Οι τελευταίες επαφές και οι μπίζνες στη Μέση Ανατολή

Η 33χρονη σύζυγος του Ιμάντ Ζέιν εμφανίζεται σοκαρισμένη και δηλώνει ότι δεν υπήρχε κανένας λόγος για αυτό που συνέβη

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει μέχρι τώρα τα αίτια της αυτοκτονίας του 63χρονου εφοπλιστή Ιμάντ Ζέιν, ο οποίος έβαλε τέλος στη ζωή το απόγευμα της Πέμπτης (2/11) στο σπίτι του στη Βούλα.

Συγγενείς και φίλοι εμφανίζονται συγκλονισμένοι αφού δεν είχαν αντιληφθεί κάτι που να προμηνύει τις προθέσεις του αγαπημένου τους προσώπου.

Τι εξετάζει η Αστυνομία

Ακόμα περισσότερο η 33χρονη χήρα του  Ιμάντ Ζέιν που βρίσκεται σε κατάσταση σοκ και όπως είπε στους αστυνομικούς ο σύζυγός της δεν είχε κανέναν λόγο να αυτοκτονήσει.

Από τα μέχρι τώρα στοιχεία ο 63χρονος δεν φαίνεται να αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα υγείας. Επίσης επιχειρηματικά δεν φαίνεται να είχε δυσκολίες ενώ όπως προέκυψε δεν υπήρχε κάποιος έλεγχος από οποιαδήποτε υπηρεσία στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό που θα μπορούσε να του προκαλέσει κάποιο στρες.

Η αστυνομία που έρευνα  διακριτικά την υπόθεση αφού πρόκειται για αυτοχειρία και όχι για κάποια εγκληματική ενέργεια, εστιάζει στις τελευταίες συνομιλίες και επαφές που πιθανότατα να είχε πριν το απονενοημένο διάβημα ο 63χρονος που ίσως να ρίξουν φως στην υπόθεση.

Επίσης οι Αρχές εστιάζουν και στις επιχειρηματικές δραστηριότητες στη Μέση Ανατολή.

Οι δραστηριότητες στη Μέση Ανατολή

Ο δημοσιογράφος, Σάββας Αθανασίου μίλησε στο Live News για τον εφοπλιστή λέγοντας ότι η ναυτιλιακή εταιρεία Naftomar, καθ’ όλη την δύσκολη περίοδο της εμφύλιας σύρραξης στην Συρία τροφοδοτούσε με LPG, υγραέριο, άλλα καύσιμα και πετρελαιοειδή την Συρία.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του κ. Αθανασίου στο mononews «ο Ιμάντ Ζέιν, όπως αναφέρουν αξιόπιστες πηγές της Ακτής Μιαούλη, ήταν σημαντικό στέλεχος της ναυτιλιακής εταιρείας Naftomar και είχε την ευθύνη των αποκλειστικών συμβολαίων που υπέγραφε για δεκαετίες η εταιρεία με την κυβέρνηση του Μπασάρ αλ Άσαντ για την προμήθεια LPG και διαφόρων άλλων πετρελαιοειδών. Πάντως, η φημολογία όσον αφορά τις αιτίες που τον οδήγησαν στην αυτοκτονία, κινείται ανάμεσα σε οικονομικές δοσοληψίες και σε προσωπικά αδιέξοδα που είχαν δημιουργηθεί τον τελευταίο καιρό».Η Naftomar ανήκει στην οικογένεια Ζέιν από το Λίβανο και την Συρία.

Ιδρύθηκε το 1972 στη Βηρυτό από τον Ταλάλ Ζέιν και το 1991 εγκαταστάθηκε στη Βούλα. Αρχικά ξεκίνησε με τη διανομή πετρελαιοειδών στη Μεσόγειο, ενώ στη συνέχεια εξελίχθηκε σε σημαντικό παράγοντα στον τομέα του υγραερίου.

Ο στόλος της Naftomar απαριθμεί συνολικά 21 πλοία, εκ των οποίων τα 18 είναι LPG και τρία τάνκερ.

Δεν υπάρχει εγκληματική ενέργεια

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου στο MEGA η Αστυνομία έχει καταλήξει ότι ο θάνατος του 63χρονου είναι αυτοκτονία αποκλείοντας το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας.

Ο 63χρονος εφοπλιστής εντοπίστηκε πεσμένος σε ύπτια θέση, τραυματισμένος στον θώρακα από το φυσίγγιο του κυνηγετικού όπλου και δίπλα του το κινητό τηλέφωνο, από το οποίο είχε φύγει το μήνυμα προς τη σύζυγο του από την οποία ζήταγε συγγνώμη.

Η αυτοχειρία αποδεικνύεται πέρα από το σημείωμα που άφησε και από τις κάμερες ασφαλείας καθώς δεν έχουν καταγράψει επιπλέον, άτομα στον χώρο.

Όλα έγιναν μέσα σε ένα λεπτό. Λίγο μετά τις 15.30 το μεσημέρι ο 63χρονος εφοπλιστής κατεβαίνει στο υπόγειο γυμναστήριο της τριώροφης κατοικίας του.

Έχει πάρει τη μοιραία απόφαση να βάλει τέλος στη ζωή του. Πριν το απονενοημένο διάβημα, στέλνει μήνυμα στις 15.34 στη σύντροφο του η οποία εκείνη την ώρα βρίσκεται στον 1ο όροφο.

Το μήνυμα στην 33χρονη σύζυγό του

««Με εσένα που έχω αποκτήσει τα δύο μου παιδιά, θέλω να με συγχωρέσεις και να ξεχάσεις αυτό που θα κάνω. Θα είναι καλύτερα χωρίς εμένα. Δεν έχω τίποτα να προσφέρω σε σένα και τα παιδιά μας».

Σε κατάσταση σοκ, η 33χρονη διαβάζει το μήνυμα και πριν φτάσει στο υπόγειο ακούει τον πυροβολισμό στις 15.35.

Κατεβαίνοντας στο υπόγειο μαζί με τον σωματοφύλακα του εφοπλιστή θα αντικρύσουν νεκρό τον 63χρονο.

Στην έκθεση της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρονται τα εξήγς:

«Ο θανών, βρέθηκε σε ύπτια θέση, φέρων τραύμα από πυροβόλο όπλο στον θώρακα, ενώ πλησίον του βρέθηκε κυνηγετικό όπλο και ένας κάλυκας φυσιγγίου. Από το κινητό του τηλέφωνο, το οποίο βρέθηκε πλησίον του, στις 15:34 ώρα, στάλθηκε στο κινητό τηλέφωνο της συζύγου που βρισκόταν στον 1ο όροφο της κατοικίας τους, μήνυμα SMS υποδηλωτικό αυτοχειρίας».

Οι αστυνομικοί που έφτασαν στη Βούλα ερεύνησαν εξονυχιστικά το χώρο. Από την αυτοψία της ΕΛ.ΑΣ, δεν έχουν προκύψει ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας, ενώ σήμερα αναμένεται να γίνει η νεκροτομή.

«Η σύζυγος είναι σε σοκ. Είπε στους αστυνομικούς ότι δεν είχε δείξει τέτοια σημάδια», τόνισε ο Σταύρος Μπαλάσκας.

Sports in

Η ενημέρωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του εκτός έδρας αγώνα με την Άστον Βίλα

Συνεχίζεται την Κυριακή (28/4) η διάθεση των εισιτηρίων του αγώνα Άστον Βίλα – Ολυμπιακός, όπως ενημέρωσε η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024