Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι Ολυμπιακοί Αγώνες και η διαφορά του Τσιτσιπά με Ναδάλ και Αλκαράθ (vids)

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες και η διαφορά του Τσιτσιπά με Ναδάλ και Αλκαράθ (vids)

Ο Τσιτσιπάς έχει εκπληρώσει τους όρους συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Τα δεδομένα, όμως, είναι διαφορετικά για τους Αλκαράθ και Ναδάλ…

Την ευκαιρία να απολαύσουν αγωνιζόμενο τον Στέφανο Τσιτσιπά θα έχουν για μια ακόμα φορά οι Ελληνες λάτρεις του τένις, καθώς ο 25χρονος θα ηγηθεί της προσπάθειας που θα κάνει η Εθνική ομάδα στο tie με τη Ρουμανία για τα πλέι οφ του World Group 1 του Davis Cup.

Παιχνίδια τα οποία θα πραγματοποιηθούν 3-4/2/2024 και θα διεξαχθούν στο Ολυμπιακό Κέντρο Άνω Λιοσίων.

Η παρουσία του Στέφανου Τσιτσιπά στις αναμετρήσεις με τους Ρουμάνους αποτελεί χωρίς καμία αμφιβολία πόλο έλξης για μικρούς και μεγάλους, που αναμένεται να κατακλείσουν το Ολυμπιακό Κέντρο Άνω Λιοσίων (σ.σ γήπεδο ΑΕΚ), το οποίο όπως είχε συμβεί και με το κλειστό του ΟΑΚΑ στην αρχή του 2023, θα διαμορφωθεί κατάλληλα για να φιλοξενήσει το tie με τη Ρουμανία.

Ο 25χρονος τενίστας, παρά την κούραση που θα έχει από τα πρώτα τουρνουά που θα αγωνιστεί το 2024 (United Cup, Αυστραλιανό Οπεν), θα δηλώσει «παρών» στο tie με τη Ρουμανία και θα ηγηθεί της προσπάθειας που θα κάνει η γαλανόλευκη. Όπως είχε κάνει στις αρχές του 2023 με τον Ισημερινό, αλλά και πριν από λίγους μήνες με την Σλοβακία.

Ο Τσιτσιπάς μαζί με τη βοήθεια που προσφέρει στην Εθνική ομάδα και τις ιστορικές στιγμές που χαρίζει στους Ελληνες φιλάθλους καλύπτει παράλληλα τα κριτήρια πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Εν προκειμένω τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού (2024).

Για να μπορέσει ένας τενίστας να αγωνιστεί σε Ολυμπιακούς Αγώνες θα πρέπει να είναι μέλος της χώρας του στο Davis Cup σε τουλάχιστον δύο διαφορετικές φάσεις κατά τη διάρκεια του Ολυμπιακού κύκλου. Στην περίπτωση του Παρισιού από το 2022 έως το 2024. Ο Στέφανος καλύπτει τα κριτήρια και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου (σ.σ τραυματισμού) θα συμμετέχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Όπως έκανε και στο Τόκιο (2021).

Σε αντίθεση με τον Τσιτσιπά, οι Κάρλος Αλκαράθ και Ράφαελ Ναδάλ δεν έχουν καλύψει τα κριτήρια συμμετοχής στους Αγώνες του Παρισιού και δεν προλαβαίνουν να εκπληρώσουν τους όρους, μετά τη wild card που έδωσε η παγκόσμια ομοσπονδία (ITF) στην Ισπανία για τους ομίλους του Davis Cup του 2024.

Ο Ράφαελ Ναδάλ, που επιστρέφει στο τουρ μετά τον σοβαρό τραυματισμό που είχε στο Αυστραλιανό Οπεν του 2022, έχει να αγωνιστεί με την εθνική ομάδα της Ισπανίας από το 2019, ενώ ο Κάρλος Αλκαράθ έπαιξε πέρσι και ήθελε μια ακόμη συμμετοχή για να έχει το δικαίωμα να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Μετά τη wild card που πήρε η Ισπανία το Νο.2 της παγκόσμιας κατάταξης δεν μπορεί να καλύψει τα κριτήρια, καθώς η απευθείας πρόκριση στους ομίλους σημαίνει ότι η Ισπανία θα παίξει ξανά τον Σεπτέμβριο του 2024. Δηλαδή, αφού θα έχουν ολοκληρωθεί οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

Το… παραθυράκι

Πώς θα καταφέρουν οι δύο τενίστες να αγωνιστούν στον Παρίσι, αφού δεν καλύπτουν τα κριτήρια; Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν στην Ισπανία (Marca) ο Κάρλος Αλκαράθ και ο Ράφαελ Ναδάλ θα μπορούσαν να αιτηθούν εξαίρεση στη Διεθνή Ομοσπονδία (ITF), η οποία πρέπει να σταλεί μέσω της Βασιλικής Ισπανικής Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης. Ο Αλκαράθ μπορεί να επικαλεστεί ότι λόγω της Wild Card που έλαβε η Ισπανία δεν είναι σε θέση να εκπληρώσει τους όρους συμμετοχής, καθώς δεν του δίνεται η ευκαιρία να παίξει σε δύο διαφορετικές φάσεις κατά τη διάρκεια του Ολυμπιακού κύκλου.

Ο Ράφαελ Ναδάλ από την πλευρά του, μπορεί να επικαλεστεί τους τραυματισμούς που τον ταλαιπώρησαν τα προηγούμενα χρόνια και τον άφησαν εκτός δράσης για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να αποδείξει μέσω ιατρικών αρχείων τους τραυματισμούς του. Με συγκεκριμένες περιόδους απουσίας από την αγωνιστική δράση.

Ο «Ματαντόρ» κατά καιρούς έχει εκφράσει ανοιχτά την επιθυμία του να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, οι οποίοι θα διεξαχθούν στις εγκαταστάσεις του Ρολάν Γκαρός. Εκεί που έχει κατακτήσει τα 14 από τα 22 Grand Slam της καριέρας του. Όλα, όμως, θα εξαρτηθούν τους επόμενους μήνες, όσον αφορά στη συμμετοχή του θρυλικού Ισπανού…

Sports in

Αναποφάσιστος ο Λεμπρόν – Οι σκέψεις για το μέλλον του (vid)

Ο Λεμπρόν Τζέιμς μετά την ήττα-αποκλεισμό από τους Νάγκετς εμφανίστηκε αναποφάσιστος για το μέλλον του στους Λέικερς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024