Ένα παράξενο τηλεφώνημα έλαβε σήμερα η Πυροσβεστική, καθώς κλήθηκε για απεγκλωβισμό από φρεάτιο, όχι όμως ανθρώπου, αλλά αλόγου!
Το περίεργο περιστατικό σημειώθηκε σήμερα Τρίτη (05/12) στην ορεινή Ξάνθη, όταν ένα μικρό άλογο έπεσε και εγκλωβίστηκε σε φρεάτιο και επί αρκετή ώρα πάλευε για να βγει έξω.
Αποδείχθηκε όμως πως το μικρό αλογάκι ήταν τυχερό μέσα στην ατυχία του, καθώς σώθηκε χάρη στην παρέμβαση των πυροσβεστών.
Σώθηκε και είναι καλά στην υγεία του
Κάτοικοι του χωριού κάλεσαν την Πυροσβεστική
Η επιχείρηση διάσωσης ξεκίνησε σήμερα το πρωί, όταν περαστικοί ενντόπισαν το πουλάρι σφηνωμένο στο στενό φρεάτιο στον εγκαταλειμμένο ορεινό οικισμό των Κάτω Λιβερών και ειδοποίησαν τις Αρχές.
Άμεσα ενημερώθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία και το προσωπικό του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σταυρούπολης και έσπευσαν να βοηθήσουν το άτυχο ζώο.
Με πολλή προσπάθεια, οι πυροσβέστες κατάφεραν τελικά να απεγκλωβίσουν με ασφάλεια το άλογο, το οποίο είναι καλά στην υγεία του, και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερο στο φυσικό του περιβάλλον.
Αξίζει να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη περιοχή είναι γεμάτη με δεκάδες ελεύθερα άλογα.
Καρέ-καρέ σε στιγμιότυπα η επιχείρηση διάσωσης:
Κάτοικοι του χωριού Κάτω Λιβερά εντόπισαν το πουλάρι εγκλωβισμένο σε φρεάτιο
Ειδοποιήθηκε η Πυροβεστική για τον απεκλωβισμό και τη διάσωση του άτυχου ζώου
Μετά τη διαδικασία υποβολής των Μηχανογραφικών, θα «ανοίξει» ο δρόμος για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής βάζοντας τέλος στην αγωνία των συνολικά 89.032 υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59