Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νεκρό άλογο στην Κέρκυρα: Απαγορεύτηκε μετά το περιστατικό η εργασία ιπποειδών στον ήλιο

Νεκρό άλογο στην Κέρκυρα: Απαγορεύτηκε μετά το περιστατικό η εργασία ιπποειδών στον ήλιο

Οργανώσεις για την προστασία των ζώων υποστηρίζουν ότι ζητούσαν εδώ και καιρό το μέτρο.

Λίγες ημέρες μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε ο θάνατος ενός αλόγου που πέθανε καταμεσήμερο στην Κέρκυρα μπροστά σε τουριστική άμαξα, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης απαγόρευσε την εργασία των ιπποειδών σε υψηλές θερμοκρασίες, καθώς και τη μεταφορά των ζώων χωρίς κλιματισμό σε φορτηγά πλοία.

Η απαγόρευση της έκθεσης ζώων στη ζέστη, φαινομένου που παίρνει βάρβαρες διαστάσεις σε μέρες καύσωνα, ήταν αίτημα των οργανώσεων που προχώρησαν σε διαμαρτυρία μπροστά από την είσοδο του Παλαιού Φρουρίου της Κέρκυρας μετά το τελευταίο περιστατικό.

Ο δε Πανελλήνιος Σύλλογος Προστασίας Ιπποειδών «Ιππόθεσις» υποστηρίζει ότι είχε προειδοποιήσει το υπουργείο για την ανάγκη προστασίας αλόγων, μουλαριών και γαϊδουριών τους καλοκαιρινούς μήνες.

Εκτός από τα άλογα η εγκύκλιος του υπουργείου καλύπτει και τα γαΐδούρια που μεταφέρουν τουρίστες στη Σαντορίνη.

Ο 76χρονος ιδιοκτήτης της άμαξας και του αλόγου που πέθανε στην Κέρκυρα συνελήφθη και καλείται να πληρώσει πρόστιμο 30.000 ευρώ.

Τι προβλέπει η νέα απόφαση

Η εγκύκλιος του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης εστάλη σε όλες τις διευθύνσεις Κτηνιατρικής και τις λιμενικές αρχές της χώρας και προβλέπεται ότι:

Τις ημέρες με θερμοκρασίες από 35 έως 39 βαθμών υπό σκιά, τα ζώα εργασίας δεν θα εργάζονται σε ώρες υψηλού θερμικού φορτίου, και ιδιαίτερα κατά τις ώρες από 12.00-17.00.

Τις ημέρες ακραίου καύσωνα με θερμοκρασία άνω των 39οC απαγορεύεται η εργασία των ζώων καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Επίσης απαιτείται η ελεύθερη πρόσβαση των ζώων αυτών σε φυσική σκιά ή υπόστεγο και η ελεύθερη παροχή νερού κατά τη διάρκεια του 24ωρου.

Σε ό,τι αφορά στη μεταφορά των ζώων, γίνεται υπό πλήρη προστασία στις ακραίες καιρικές συνθήκες και όταν οι θερμοκρασίες στα γκαράζ των επιβατηγών και φορτηγών πλοίων Ro Ro είναι ανώτερες των 35οC, δεν επιτρέπεται η μεταφορά ζώων χωρίς κλιματισμό.

Sports in

Παναθηναϊκός: Ζαμόρα, ένας άλλος …Νατσούρας

Πώς την πάτησε ο Παναθηναϊκός στο ματς με τον Αρη;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024