Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Don Leon: Τι αλλάζει στο κατηγορητήριο και τι θα πει ο τράπερ για τα χτυπήματα στα ΑΤΜ

Don Leon: Τι αλλάζει στο κατηγορητήριο και τι θα πει ο τράπερ για τα χτυπήματα στα ΑΤΜ

Οι νέες κατηγορίες εναντίον της συμμορίας που χτυπούσε τα ΑΤΜ των τραπεζών και οι πληροφορίες για τη στάση που θα κρατήσει ο γνωστός τράπερ.

Βαριές κατηγορίες αντιμετωπίζει ο τράπερ Don Leon, ο οποίος συνελήφθη για την υπόθεση του κυκλώματος με την ανατίναξη των ΑΤΜ.

Ο εισαγγελέας με βάση τα στοιχεία της προανακριτικής δικογραφίας συμπεριέλαβε στην ασκηθείσα ποινική δίωξη και το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας με πρόθεση και κατά συρροή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κακουργηματική αυτή πράξη δεν περιλαμβανόταν στο διαβιβαστικό αλλά προστέθηκε αργότερα από την εισαγγελική αρχή, όταν εξέτασε τα στοιχεία της δικογραφίας.

Συγκεκριμένα, το αδικήματα αφορά σε καταδίωξη που έλαβε χώρα στο Αίγιο μετά από ληστεία σε ΑΤΜ και έχει αποδοθεί και στους τρεις κατηγορούμενους.

Παράλληλα, σε βάρος του τράπερ έχουν αποδοθεί -εκτός της απόπειρας ανθρωποκτονίας- τα εξής αδικήματα:

  • συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση
  • διακεκριμένη περίπτωση κλοπής
  • έκρηξη από κοινού
  • διακεκριμένη οπλοκατοχή
  • προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών υλών
  • πλαστογραφία μετά χρήσης
  • εμπρησμός
  • φθορά ξένης ιδιοκτησίας
  • οπλοφορία και οπλοχρησία
  • παράνομη βία
  • άσκοποι πυροβολισμοί

Ένοχος μόνο για ένα ΑΤΜ

Την ενοχή του μόνο για στην ανατίναξη του ΑΤΜ σε τράπεζα της Ερμιόνης αναμένεται να παραδεχθεί ο γνωστός τράπερ Don Leon.

Ο Don Leon που θα περάσει το γραφείο της ανακρίτριας την Τετάρτη, όπου σύμφωνα με πληροφορίες θα παραδεχθεί μόνο τη συμμετοχή του στο τελευταίο χτύπημα της «ομάδας με τα άσπρα» στην Ερμιόνη και όχι για το σύνολο των επιθέσεων που κατηγορείται.

Πώς δρούσε η συμμορία

Η συμμορία είχε το χαρακτηριστικό να φορά άσπρες φόρμες εργασίας με κουκούλες κατά τη διάρκεια των επιθέσεων στα μηχανήματα ΑΤΜ των τραπεζών, προκειμένου να μην αφήνει ίχνη.

Μάλιστα, τον τελευταίο καιρό είχαν επιλέξει να χτυπούν ΑΤΜ σε περιοχές εκτός Αττικής, σε απομακρυσμένα σημεία που έκαναν ευκολότερη τη δράση τους.

Έτσι σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία κατάφεραν να αποκομίσουν περισσότερα από 700.000 ευρώ από την ανατίναξη των ΑΤΜ, με τα μέλη της συμμορίας να αναλαμβάνουν στη συνέχεια το «ξέπλυμα» των χρημάτων –είτε μέσω βίντεο κλιπ, είτε μέσω του τζόγου.

Οι αστυνομικοί κατάφεραν να συλλέξουν στοιχεία από τα χτυπήματα της συμμορίας και προχώρησε στα μέσα του Νοέμβρη σε άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και εντόπισαν το κρησφύγετο των δραστών.

Έτσι μετά το τελευταίο χτύπημα μπόρεσαν να κάνουν έφοδο και να τους περάσουν χειροπέδες.

Το μυστήριο με το όπλο

Ιδιαίτερα σοβαρή ως και επικίνδυνη υπόθεση χαρακτηρίζεται από την Αστυνομία ο εντοπισμός ενός όπλου Μ16 στα χέρια του τράπερ που συνελήφθη ως μέλος συμμορίας που ανατίναζε και έκλεβε ΑΤΜ.

Όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία κατά τη σύλληψη των τριών μελών της συμμορίας εντοπίστηκαν μεταξύ άλλων δύο όπλα. Ένα πιστόλι και ένα πολεμικό τυφέκιο τύπου Μ16.

Το Μ16 είναι όπλο αμερικανικής προέλευσης που χρησιμοποιεί ο στρατός των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA είναι η πρώτη φορά που η ΕΛ.ΑΣ., εντοπίζει τον συγκεκριμένο τύπου όπλο στα χέρια μίας εγκληματικής οργάνωσης.

Σπάνιο εύρημα

Αυτό που προκαλεί ακόμα μεγαλύτερη εντύπωση στις Αρχές είναι ότι το συγκεκριμένο όπλο, παρά το γεγονός ότι έχει πάνω του τον σειριακό αριθμό, δεν εμφανίζεται στη βάση δεδομένων του συστήματος.

Αυτό που ερευνούν οι Αρχές και κρίνεται ως ιδιαίτερα σοβαρό εξιχνιαστεί να βρεθεί πώς αυτό το όπλο έφτασε στα χέρια του τράπερ.

Δηλαδή ποια διαδρομή ακολούθησε και από ποια χέρια πέρασε το όπλο μέχρι να φτάσει στην Ελλάδα και στην κατοχή του 28χρονο και της εγκληματικής ομάδας.

Sports in

Ολυμπιακός: Ετοιμάζει αλλαγές με Λαμία ο Μεντιλίμπαρ

Ο Χσσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μίλησε για τα παιχνίδια με Λαμία και Άστον Βίλα που ακολουθούν και προανήγγειλε αλλαγές στην αναμέτρηση του πρωταθλήματος.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024