Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Κρυπτονομίσματα: Γυρίζουν την πλάτη στα crypto οι Ρώσοι

Κρυπτονομίσματα: Γυρίζουν την πλάτη στα crypto οι Ρώσοι

Τι δείχνουν τα στοιχεία της κεντρικής τράπεζας

Πτώση καταγράφεται στον αριθμό των πολιτών που διαπραγματεύονται κρυπτονομίσματα, με ολοένα και περισσότερους να μένουν μακριά από μεγάλες πλατφόρμες συναλλαγών στο εξωτερικό, σύμφωνα με την Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας.

Τα στοιχεία της RBC δείχνουν ότι η crypto δραστηριότητα των Ρώσων «μειώθηκε το δεύτερο και τρίτο τρίμηνο του 2023», ενώ παράλληλα πτώση παρατηρείται και στον «όγκο [Ρωσικής ιδιοκτησίας] κρυπτονομισμάτων που ρέει» στα χρηματιστήρια.

H τράπεζα αναφέρει επίσης ότι οι Ρώσοι έχουν πλέον ουσιαστικά γυρίσει την πλάτη τους στα κεντρικά ανταλλακτήρια κρυπτογράφησης (CEX) και προτιμούν τις αγορές P2P. Τα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων peer-to-peer (P2P) είναι ουσιαστικά πλατφόρμες όπου οι χρήστες μπορούν να ανταλλάσσουν ψηφιακό νόμισμα απευθείας μεταξύ τους.

Μια ανταλλαγή P2P δίνει στους εμπόρους την ελευθερία να επιλέξουν τους άλλους συναλλασσόμενους με τους οποίους θέλουν να συναλλάσσονται, σε αντίθεση με τα κεντρικά ή αποκεντρωμένα ανταλλακτήρια.

Εκτιμάται ότι  καθημερινά στη Ρωσία πραγματοποιούνται συναλλαγές crypto P2P αξίας περίπου 296 εκατομμυρίων δολαρίων, με το Ρ2Ρ να είναι πλέον το «κύριο κανάλι για την απόκτηση κρυπτοστοιχείων» στη χώρα.

Κυρώσεις στα crypto

Όπως γράφει το cryptonews, πολλά μεγάλα διεθνή ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων έχουν αποκλείσει τους εμπόρους κρυπτονομισμάτων που εδρεύουν στη Ρωσία ως αποτέλεσμα των κυρώσεων υπό την ηγεσία των ΗΠΑ και της ΕΕ.

Ωστόσο, μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι πολλοί Ρώσοι χρησιμοποιούν κενά για να αποφύγουν τις κυρώσεις. Πολλοί έμποροι, αναφέρουν, συνεχίζουν να χρησιμοποιούν CEX στο εξωτερικό.

Η Binance ανακοίνωσε φέτος την «πλήρη απόσυρσή της από τη Ρωσία» και την πώληση της επιχείρησής της στην CommEX.

Η εταιρεία έχει επίσης σταματήσει τις καταθέσεις σε ρούβλι στην πλατφόρμα της και θα τερματίσει τις αναλήψεις στα τέλη Ιανουαρίου του επόμενου έτους.

Η τράπεζα προειδοποίησε ότι τα «εναλλακτικά» CEX θα μπορούσαν να είναι «επικίνδυνα» για τους πολίτες. Προειδοποίησε για τους κινδύνους των πλατφορμών που «στοχεύουν ειδικά τους Ρώσους».

Πηγή: ΟΤ

Sports in

Ελ Αραμπί: «Είμαστε γεμάτοι προσδοκίες»

Ο Μαροκινός επιθετικός εκπροσώπησε τους παίκτες του Ολυμπιακού στη συνέντευξη Τύπου για την αναμέτρηση με την Άστον Βίλα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024