Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Tron: Ποιο είναι το νέο κρυπτονόμισμα που φέρεται να προτιμά η Χαμάς

Tron: Ποιο είναι το νέο κρυπτονόμισμα που φέρεται να προτιμά η Χαμάς

Ταχύτερο και φθηνότερο στη χρήση από το γνωστότερο Bitcoin, το Tron είναι πλέον το κρυπτονόμισμα που προτιμούν ένοπλες ομάδες όπως η Χαμάς,

Σε ένα νέο μέτωπο επεκτείνεται η προσπάθεια του Ισραήλ να ανακόψει τη χρηματοδότηση ένοπλων ομάδων όπως η Χαμάς και η Χεζμπολάχ: ένα ταχέως αναπτυσσόμενο κρυπτονόμισμα που ονομάζεται Tron.

Ταχύτερο και φθηνότερο στη χρήση από το γνωστότερο Bitcoin, το Tron είναι πλέον το κρυπτονόμισμα που προτιμούν ένοπλες ομάδες όπως η Χαμάς, αναφέρει το Reuters επικαλούμενο ειδικούς στο οικονομικό έγκλημα και τις συναλλαγές blockchain.

Το πρακτορείο εξέτασε επίσης τις κατασχέσεις ψηφιακών πορτοφολιών από τις ισραηλινές αρχές από το 2021 ως σήμερα, καταγράφοντας για πρώτη φορά αύξηση στις κατασχέσεις Tron και μείωση στις κατασχέσεις Bitcoin,

«Πρώτα ήταν το Bitcoin και τώρα τα δεδομένα μας δείχνουν ότι αυτές οι τρομοκρατικές οργανώσεις προτιμούν όλο και περισσότερο το Tron» δήλωσε ο Μιγκράνκα Πάτναϊκ, διευθύνων σύμβουλος της αμερικανικής εταιρείας αναλύσεων Merkle Science.

Το Tron προσφέρει ταχύτερες συναλλαγές, μικρότερες χρεώσεις και ικανοποιητική σταθερότητα, εξήγησε.

Κατασχέσεις

Σύμφωνα με την ανάλυση του Reuters, από τον Ιούλιο του 2021 έως τον Οκτώβριο του 2023 η ισραηλινή υπηρεσία NBCTF για την πρόληψη της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας δέσμευσε 143 ψηφιακά πορτοφόλια Tron που φέρονται να συνδέονταν με «τρομοκρατικές οργανώσεις».

Το Ισραήλ ενίσχυσε τις προσπάθειες να μπλοκάρει τη χρηματοδότηση της Χαμάς μετά την πρωτοφανή επίθεση της 7ης Οκτωβρίου, στην οποία μαχητές της παλαιστινιακής οργάνωσης εισέβαλαν στο νότιο Ισραήλ και σκότωσαν περίπου 1.200 άτομα.

Μετά την επίθεση το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι δέσμευσε 600 ψηφιακά πορτοφόλια που συνδέονταν με το ανταλλακτήριο Dubai Co., με έδρα τη Γάζα, το οποίο σύμφωνα με το Ισραήλ μεσολαβεί για συναλλαγές της Χαμάς.

Το Ισραήλ είχε προηγουμένως ανακοινώσει την κατάσχεση 56 ψηφιακών πορτοφολιών Tron που φέρονται να συνδέονται με τη Χαμάς, 39 που φέρονται να ανήκουν στην Χεζμποχάλ και 26 που φέρονται να συνδέονται με την παλαιστινιακή Ισλαμική Τζιχάντ.

Απαντώντας σε ερώτημα του Reuters, εκπρόσωπος του Trοn, το οποίο έχει έδρα στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους, δήλωσε πως θεωρητικά οποιαδήποτε τεχνολογία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για παράνομες δραστηριότητες.

Τόνισε ότι το Tron δεν συνδέεται με τις παλαιστινιακές οργανώσεις που κατονομάζει το Ισραήλ και πως δεν ελέγχει όσους χρησιμοποιούν την τεχνολογία του.

Πέρυσι, το Reuters είχε αναφέρει ότι το Ιράν, το οποίο κατηγορείται από το Ισραήλ για χρηματοδότηση της Χαμάς, χρησιμοποίησε το Tron για να παρακάμψει τις αμερικανικές κυρώσεις και να πραγματοποιήσει συναλλαγές 8 δισ. δολαρίων το διάστημα 2018-22.

Sports in

Ολυμπιακός: Η «τρελή» πορεία, η πρόκληση και τα ελληνικά νιάτα

Το μέλλον χαμογελά πλατιά και υπόσχεται ακόμη περισσότερα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024