Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Θα υψώσω το ανάστημά μου, ακόμη κι αν μου κοστίσει τη ζωή», λέει από τη φυλακή η Ναργκίς Μοχαμαντί

«Θα υψώσω το ανάστημά μου, ακόμη κι αν μου κοστίσει τη ζωή», λέει από τη φυλακή η Ναργκίς Μοχαμαντί

Η νομπελίστρια Ειρήνης Μοχαμαντί έστειλε μήνυμα δύναμης και αποφασιστικότητας μέσα από τις φυλακές του Ιράν όπου κρατείται

Η φυλακισμένη νομπελίστρια της Ειρήνης, Ναργκίς Μοχαμαντί, θα συνεχίσει τη μάχη της για τα ανθρώπινα δικαιώματα ακόμη κι αν την οδηγήσει στο θάνατο, τονίζει η ίδια σε επιστολή που έβγαλε λαθραία από τη φυλακή της στο Ιράν και η οποία δημοσιοποιήθηκε στις 4 Δεκεμβρίου από τη δημόσια σουηδική τηλεόραση SVT.

Η Μοχαμαντί εκτίει πολλαπλές ποινές στη διαβόητη φυλακή Εβίν της Τεχεράνης, με κατηγορίες για διάδοση προπαγάνδας εναντίον της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

«Φυλάκιση, ψυχολογικά βασανιστήρια, διαρκής εγκλεισμός στην απομόνωση, η μια ποινή μετά την άλλη – αυτά δεν με σταμάτησαν ούτε θα με σταματήσουν», έγραψε στην επιστολή της, σύμφωνα με την SVT.

Στις τελετές για τα Νόμπελ, η Μοχαμαντί θα εκπροσωπηθεί από τα παιδιά της

«Θα υψώσω το ανάστημά μου για την ελευθερία και την ισότητα, ακόμη κι αν μου κοστίσει τη ζωή μου», τόνισε.

Η SVT μετέδωσε ότι η επιστολή γράφτηκε ως απάντηση σε ερωτήσεις που της είχαν διοχετευθεί λαθραία μέσα στη φυλακή μέσω μεσολαβητών, όμως δεν αποκάλυψε λεπτομέρειες για το πώς έγινε η ανταλλαγή.

Πάνω από οκτώ χρόνια έχει να δει τα παιδιά της

Η Μοχαμαντί άρχισε απεργία πείνας το Νοέμβριο, για να διαμαρτυρηθεί επειδή η φυλακή, όπως καταγγέλλει, δεν της επιτρέπει να έχει πρόσβαση σε ιατρική περίθαλψη.

Στα σύντομα σχόλιά της που δημοσιοποιήθηκαν από την SVT, η οποία δεν έδωσε καμιά πληροφορία για την υγεία της, η Μοχαμαντί αναφέρει πως αυτό που της λείπει περισσότερο είναι τα παιδιά της, η Κιάνα και ο Άλι.

«Ιδιαίτερα αυτές τις ημέρες, όταν όλοι οι νέοι φυλακισμένοι μιλούν για τις συνεντεύξεις που έδωσαν τα δυο τους… Πάει περισσότερο από οκτώ χρόνια που έχω να τα δω», έγραψε.

Η Κιάνα είπε στην SVT πως η οικογένεια δεν έχει καμία απ’ ευθείας επαφή με τη Μοχαμαντί εδώ και ένα χρόνο και εννέα μήνες.

«Πριν απ’ αυτό μιλούσαμε πού και πού στο τηλέφωνο, όμως αυτό έχει σταματήσει», ανέφερε η 17χρονη.

Οι φετινές τελετές για τα Νόμπελ θα πραγματοποιηθούν στις 10 Δεκεμβρίου στο Όσλο και την Στοκχόλμη. Η Μοχαμαντί θα εκπροσωπηθεί από τα παιδιά της, τον Άλι και την Κιάνα Ραχμάν, σύμφωνα με το Ίδρυμα Νόμπελ.

Τα δύο παιδιά θα παραλάβουν το δίπλωμα της Μοχαμαντί, καθώς και το χρυσό μετάλλιο του Δημαρχείου του Όσλο και θα εκφωνήσουν την ομιλία του Νόμπελ για λογαριασμό της μητέρας τους.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024