Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΠΑΟΚ – Κολοσσός Ρόδου 93-81: Με ανατροπή στο τέταρτο δεκάλεπτο

ΠΑΟΚ – Κολοσσός Ρόδου 93-81: Με ανατροπή στο τέταρτο δεκάλεπτο

Ο ΠΑΟΚ ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του στο τέταρτο δεκάλεπτο και επιβλήθηκε του Κολοσσού με 93-81.

Επιστροφή στις νίκες για τον ΠΑΟΚ, με εμφατικό τρόπο, αφού επιβλήθηκε του Κολοσσού Ρόδου εντός έδρας με σκορ 93-81, στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της Basket League.

Οι Θεσσαλονικείς δεν ξεκίνησαν καλά την αναμέτρηση, μένοντας πίσω στο σκορ με την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους, όμως το δεύτερο ημίχρονο ήταν μια… διαφορετική ιστορία.

Εκεί το σύνολο του Φώτη Τακιανού ήταν εντυπωσιακό -ειδικά στην τέταρτη περίοδο- φτάνοντας στην ανατροπή και εν τέλει στη μεγάλη νίκη.

Σε θετικό ρεκόρ με το 5-4 ο Δικέφαλος του βορρά, όντας στην 4η θέση της βαθμολογίας, ενώ από την άλλη πλευρά οι Ροδίτες έπεσαν στο 3-6 και βρίσκονται πλέον στη 10η θέση του πρωταθλήματος.

Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Κένταλ Σμιθ με 16 πόντους, έχοντας τις πολύτιμες βοήθειες των Άντριου Χάρισον και Έλβαρ Φρίντρικσον με 15 και 14 πόντους αντίστοιχα. Στην αντίπερα όχθη, για τους φιλοξενούμενους ξεχώρισε ο Άντριου Γκάουντλοκ με 20 πόντους, ενώ από 12 πόντους είχαν οι Λούκα Μπραΐκοβιτς και Πολ Τζόργκενσεν.

Τα δεκάλεπτα: 23-28, 38-47, 61-66, 93-81

Δείτε ΕΔΩ τα στατιστικά του αγώνα*

Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, Φώτης Τακιανός, στις δηλώσεις που έκανε μετά την ολοκλήρωση της αναμέτρησης, ανέφερε: «Παίζαμε με μια ομάδα που παίζει ελεύθερο στυλ αλλά με ποιότητα. Ξέραμε ότι αν τους αφήσουμε να μπούμε στο ρυθμό τους, θα είναι πολύ επικίνδυνοι. Ο στόχος μας ήταν να μη μπουν σε αυτόν το ρυθμό. Είχαμε την απώλεια του Χάρισον στο ξεκίνημα, με πρόβλημα στη μέση, στο οποίο έπρεπε να βρούμε ρόλο στη διάρκεια του παιχνιδιού. Δείξαμε πως θα έπρεπε να παίξουμε στο δεύτερο ημίχρονο. Λόγω έλλειψης ενέργειας, η ομάδα δε μπαίνει όπως πρέπει στο ξεκίνημα. Κάποιες φορές μας παρουσιάζεται το πρόβλημα και στο δεύτερο ημίχρονο. Είναι στη λογική της κόπωσης και δε βρίσκουμε ενέργεια από τη δεξαμενή μας, που είναι άδεια.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα αντιδρά ως ομάδα υψηλού επιπέδου και μπασκετικής αντίληψης. Δεν την πιάνει πανικός και μέσα από την επιθετική μας άμυνα, η εικόνα μας ήταν εξ ολοκλήρου διαφορετική. Η καλή μας αμυντική απόδοση μας έδωσε την ευκαιρία να κερδίσουμε αυτοπεποίθηση στην επίθεση. Γίναμε καλύτεροι εκεί μέσα από την άμυνα. Με συνεχόμενες καλές άμυνες, με εκτέλεση από πολύ καλή οργάνωση και σωστές αποφάσεις, μπορέσαμε να υπερκαλύψουμε τη διαφορά και να φτάσουμε σε μια νίκη που μας δίνει το δικαίωμα να πλασαριστούμε σε μια καλή θέση, να θέσουμε υποψηφιότητα για το Κύπελλο. Με μια σούμα όλων αυτών και με την πρώτη θέση στο BCL, δίνουμε χαρά στον οργανισμό και στους φιλάθλους. Μας δίνει δύναμη και αυτοπεποίθηση να ανοίξουμε τον πολύ δύσκολο δρόμο που έχουμε μπροστά μας» είπε στην αρχική του τοποθέτηση».

Ο τεχνικός του Κολοσσού, Κούρο Σεγκούρα, από την πλευρά του ανέφερε:

«Συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ για τη νίκη. Συγχαρητήρια στο παίκτες μας για τη μάχη. Είμαι περήφανος για το χαρακτήρα τους, όχι με το αποτέλεσμα. Τρέξαμε το παιχνίδι, ήταν στόχος μας αυτός, ήμασταν μπροστά για 32-33 λεπτά. Προσπαθήσαμε να καλύψουμε τις απουσίες που είχαμε στο παιχνίδι, με καλή νοοτροπία, με προσπάθεια. Ο ΠΑΟΚ περίμενε ότι θα χάσουμε κάποια στιγμή την ενέργεια μας, δεν είχαμε τόσο βαθύ ροτέισον στα γκαρντ, εμείς κάναμε κάποια χαζά λάθη αμυντικά και επιθετικά και ο ΠΑΟΚ έφτασε δίκαια στη νίκη. Δουλέψαμε κυρίως στη δική μας εξέλιξη και όχι τόσο για τις αδυναμίες του ΠΑΟΚ. Τις δύο τελευταίες ημέρες, γνωρίζοντας ότι ο ΠΑΟΚ στηρίζεται στο iso παιχνίδι στα κρίσιμα σημεία, εστιάσαμε σε αυτό. Ήμασταν μπροστά, αλλά όταν μας έφτασαν και μας προσπέρασαν, είχαν μεγάλη αυτοπεποίθηση».

Σε ερώτηση για την κατάσταση του Περάντες που τραυματίστηκε στο πρώτο μέρος, αναφέρθηκε και για τις βολές, δήλωσε: «Δεν ξέρουμε πολλά ακόμα. Ελπίζω αύριο να έχουμε μια εικόνα. Δεν είναι μόνο ο Περάντες, όλοι είναι χρήσιμοι, ήταν κι ο Κολοβέρος που χτύπησε… Όπως και σε κάθε άλλο παιχνίδι, έχουμε τις μισές βολές από τον αντίπαλο μας. Δε μπορούμε να το ελέγξουμε εμείς αυτό. Δεν παραπονιόμαστε απλώς είναι ένα γεγονός που το βλέπουμε σε κάθε παιχνίδι».

Sports in

Ένα (μεγάλο) ερώτημα ψάχνει απάντηση στο Λίβερπουλ

Ο Άρνε Σλοτ αναλαμβάνει μια από τις πιο δύσκολες δουλειές στον... κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024