Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Διατηρεί την αυτοτέλειά του το Μουσείο Φωτογραφίας Καλεμκερή με απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών

Διατηρεί την αυτοτέλειά του το Μουσείο Φωτογραφίας Καλεμκερή με απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών

Με δυο αιτήματα εξαίρεσης προσήλθε στην συνάντηση στο ΥΠΕΣ ο Δήμος Καλαμαριάς, ωστόσο εγκρίθηκε μόνο το ένα.

Τα δύο νομικά πρόσωπα του Δήμου Καλαμαριάς, υποστηριζόμενα με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αιτήθηκαν την εξαίρεσή τους από τη νέα ρύθμιση του Υπουργείου Εσωτερικών, που ενσωματώνει τα νομικά πρόσωπα στους οικείους δήμους.

Ενισχύοντας τα επιχειρήματα του αιτήματος και τη σπουδαιότητα του έργου και αντικειμένου των δύο νομικών προσώπων, ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης, ζήτησε και συναντήθηκε με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, Θεόδωρο Λιβάνιο, αρμόδιο για το θέμα, διεκδικώντας την εξαίρεσή τους από την παρούσα ρύθμιση.

Το Υπουργείο Εσωτερικών, βάσει των κριτηρίων του νόμου και μέσα από πολυάριθμες πανελλαδικά αιτήσεις, ενέκρινε την εξαίρεση του Μουσείου Φωτογραφίας Καλεμκερή, από τη ρύθμιση της ενσωμάτωσης στον Δήμο.

Η επιθυμία εκπληρώθηκε κατά το ήμισυ

«Οι πρόεδροι των δυο νομικών προσώπων, του Μουσείο Φωτογραφίας, καθώς και τα Δ.Σ. τους αποτελούν στενούς συνεργάτες του Δήμου διαχρονικά, απόδειξη της σπουδαιότητας που για μας έχουν ως φορείς πολιτισμού. Ασκώντας το δικαίωμα που η νέα ρύθμιση μας δίνει, αιτηθήκαμε να εξαιρεθούν από την προβλεπόμενη ενσωμάτωση.

Με ραντεβού μου στο αρμόδιο Υπουργείο και εξηγώντας τα παραπάνω στον Υπουργό Λιβάνιο, υποστήριξα έμπρακτα και με σθένος και τα δύο αιτήματα ευελπιστώντας στη θετική τους έκβαση. Ωστόσο είναι αλήθεια ότι η επιθυμία μας εκπληρώθηκε κατά το ήμισυ, γιατί θα θέλαμε να λαμβάναμε την ίδια απάντηση και για το ΙΑΠΕ», δήλωσε ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης.

Το Ιστορικό Αρχείο Προσφυγικού Ελληνισμού συνεχίζει κανονικά το σημαντικό του έργο, ενσωματωμένο στον Δήμο Καλαμαριάς.

Ο κ. Δαρδαμανέλης για άλλη μια φορά τόνισε τη σπουδαιότητα του Ιστορικού Αρχείο Προσφυγικού Ελληνισμού για το οποίο διευκρίνισε ότι αλλάζει μόνο ο τρόπος διαχείρισής του, ενώ τόνισε εμφαντικά: «Η ουσιαστική στήριξη των νομικών αυτών προσώπων είναι η ενίσχυση της χρηματοδότησής τους, την οποία θα εγγυηθούμε με την παρουσία μας στο δημοτικό συμβούλιο και τα επόμενα χρόνια».

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024