Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Γιατί ο σερ Άρθουρ Κόναν Ντόιλ μισούσε κρυφά τον Σέρλοκ Χολμς;

Γιατί ο σερ Άρθουρ Κόναν Ντόιλ μισούσε κρυφά τον Σέρλοκ Χολμς;

Ιστορικός υποστηρίζει ότι ο συγγραφέας του διάσημου ντετέκτιβ, στην πραγματικότητα, μισούσε τον Σέρλοκ Χολμς που τον έκανε πλούσιο

Ο σερ Άρθουρ Κόναν Ντόιλ μισούσε κρυφά το δημιούργημά του, τον Σέρλοκ Χολμς, και κατηγόρησε τον διάσημο ντετέκτιβ ότι του στέρησε την αναγνώριση ως συγγραφέα της ιστορικής μυθοπλασίας, σύμφωνα με την ιστορικό Λούσι Γουόρσλι.

Σε ένα νέο ντοκιμαντέρ του BBC2, η ιστορικός ισχυρίζεται ότι ο Ντόιλ παρέδωσε το πρώτο του μυθιστόρημα με τον Σέρλοκ Χολμς, με την ελπίδα ότι θα του επιτραπεί στη συνέχεια να κυνηγήσει την πραγματική του φιλοδοξία – τη συγγραφή έργων ιστορικής φαντασίας, μεταδίδει ο βρετανικός Guardian.

«Ίσως το μεγαλύτερο μυστικό του Άρθουρ ήταν το γεγονός ότι μισούσε τον Χολμς. Κατηγόρησε τον ντετέκτιβ του, ότι τον εμπόδισε να πραγματοποιήσει το όνειρό του»

Το πρώτο μυθιστόρημα με τον θρυλικό ντετέκτιβ, «A Study in Scarlet» (Σπουδή στο Κόκκινο), απορρίφθηκε τρεις φορές προτού γίνει δεκτό από τον εκδοτικό οίκο Ward Lock & Co, το 1886.

Το έργο ήταν ακριβώς αυτό που ήθελαν οι εκδότες, το χαρακτήρισαν «φθηνή μυθοπλασία».

Ένας συγγραφέας πλούσιος αλλά θυμωμένος

Ο Σέρλκοκ Χολμς συνέχισε να εμφανίζεται σε 60 πρωτότυπες ιστορίες, κάνοντας τον Ντόιλ εξαιρετικά πλούσιο αλλά, σύμφωνα με την Λούσι Γουόρσλι, αγανακτισμένο που η επιτυχία του διάσημου ντετέκτιβ τον απέσπασε από την εκπλήρωση της μακροχρόνιας φιλοδοξίας του.

Η ιστορικός είπε στους Radio Times: «Ίσως το μεγαλύτερο μυστικό του Άρθουρ ήταν το γεγονός ότι μισούσε τον Χολμς. Κατηγόρησε τον ντετέκτιβ του, ότι τον εμπόδισε να πραγματοποιήσει το όνειρό του».

Σύμφωνα με τη Λούσι Γουόρσλι, ο Ντόιλ «θα μισούσε το γεγονός ότι σήμερα, 93 χρόνια μετά τον θάνατό του, τα ιστορικά μυθιστορήματά του παραμένουν αδιάβαστα, ενώ ο «φθηνός» – αλλά αγαπημένος – ντετέκτιβ του ζει για πάντα στις οθόνες».

Ο Άρθουρ Κόναν Ντόιλ έγραψε το πρώτο βιβλίο με τον Σέρλοκ Χολμς σε έξι εβδομάδες, μεταξύ Μαρτίου και Απριλίου 1886. Το αρχικό όνομα του ντετέκτιβ ήταν Σέρινφορντ Χολμς, αλλά τελικά άλλαξε τα ονόματα των κεντρικών χαρακτήρων σε Σέρλοκ Χολμς και Τζον Γουάτσον.

Sports in

Ο άθλος του Ολυμπιακού και το απίστευτο 10/11 της Άστον Βίλα! (pic)

Η πιο ακριβή ενδεκάδα των ημιτελικών του Europa Conference League αποδεικνύει γιατί το «διπλό» που πέτυχε ο Ολυμπιακός στο Μπέρμιγχαμ είναι ένας πραγματικός ποδοσφαιρικός άθλος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024