Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Αστακός» η Αθήνα για την άφιξη Ερντογάν την Πέμπτη

«Αστακός» η Αθήνα για την άφιξη Ερντογάν την Πέμπτη

Αυτά είναι τα μέτρα που θα ισχύσουν την Πέμπτη για την άφιξη του Ταγίπ Ερντογάν

Σε απόρθητο «φρούριο» αναμένεται να μετατραπεί η Αθήνα για την επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος αναμένεται να αφιχθεί στη χώρα, την ερχόμενη Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου. Ο σχεδιασμός της αστυνομίας προβλέπει ήδη δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Επί ποδός θα τεθούν 3.500 αστυνομικοί, ενώ θα υπάρχει επιτήρηση από ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ, αλλά και drone, τα οποία θα δίνουν ζωντανή εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων που θα στηθεί στην ΓΑΔΑ.

Τι προβλέπει το επιχειρησιακό σχέδιο

Πέρα από τις αστυνομικές δυνάμεις που θα βρίσκονται στους δρόμους, τα επιχειρησιακά σχέδια προβλέπουν αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, κατά την άφιξη του Τούρκου Προέδρου.

Οι αστυνομικές δυνάμεις θα είναι παρατεταγμένες κατά μήκος των κεντρικών οδικών αξόνων της πρωτεύουσας, από όπου θα περάσει η αυτοκινητοπομπή του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Επιπλέον ελεύθεροι σκοπευτές θα είναι ακροβολισμένοι σε ψηλά κτίρια της Αθήνας στη διάρκεια της επίσκεψης.

Παράλληλα καθόλη τη διάρκεια της επίσκεψης του Τούρκου προέδρου αναμένεται να τεθούν σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε κεντρικούς δρόμους όπως η Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας, η Βασιλίσσης Όλγας, η Λεωφόρος Βασιλέως Κωνσταντίνου και η Λεωφόρος Κηφισίας.

Σε επιφυλακή θα είναι η Αντιτρομοκρατική, ενώ αυξημένη θα είναι η φύλαξη τουρκικών «στόχων», όπως η τουρκική πρεσβεία.

Σημειώνεται δε ότι η επίσκεψη του Τούρκου προέδρου θα πραγματοποιηθεί μία ημέρα μετά την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου, κατά την οποία επίσης θα ισχύσουν ειδικά επιχειρησιακά μέτρα.

Δείτε το βίντεο

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024