Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Bitcoin: Ράλι πάνω από τις 40.000 δολάρια

Bitcoin: Ράλι πάνω από τις 40.000 δολάρια

Εντυπωσιακή ανάκαμψη παρουσιάζουν τα κρυπτονομίσματα.

Πάνω από τις 40.000 δολάρια, για πρώτη φορά από την αρχή του έτους εκτινάχθηκε σήμερα Δευτέρα το bitcoin, λαμβάνοντας ώθηση από τα στοιχήματα για μειώσεις των επιτοκίων στις ΗΠΑ, κι ενώ οι traders αναμένουν την επικείμενη έγκριση των κεφαλαίων bitcoin που διαπραγματεύονται στο χρηματιστήριο των ΗΠΑ.

Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο έφτασε στις 40.210 δολάρια στις συναλλαγές της Κυριακής, το υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2022 και διατηρείται πάνω από τις 40.011 δολάρια στις αρχές της ημέρας τη Δευτέρα στην Ασία.

Το Ether, το νόμισμα που συνδέεται με το δίκτυο blockchain Ethereum, σημείωσε επίσης υψηλό 1-1/2 έτους την Κυριακή, αγγίζοντας τις 2.218 δολάρια και σταθεροποιήθηκε στις 2.197 δολάρια στην Ασία τη Δευτέρα.

Τόσο το bitcoin όσο και το Ethereum παραμένουν πολύ κάτω από τα υψηλά ρεκόρ του 2021 που ήταν πάνω από 60.000$ και 4.000$ αντίστοιχα

«Θα δούμε αν θα κολλήσει εκεί όλη την ημέρα, αλλά το bitcoin λατρεύει ένα διάλειμμα από μεγάλα ψυχολογικά επίπεδα, επομένως ενθουσιάζει ξανά τα bit-bugs και προσθέτει σε αυτή τη δυναμική», σχολίασε στο Reuters, ο αναλυτής του Capital.com, Kyle Rodda.

Εντυπωσιακή ανάκαμψη

Για το έτος, το bitcoin έχει υπερδιπλασιαστεί καθώς έχει ανακάμψει από την κόπωση του λεγόμενου «χειμώνα των κρυπτονομισμάτων» που ακολούθησε σκάνδαλα, συμπεριλαμβανομένης της κατάρρευσης του χρηματιστηρίου FTX πέρυσι.

Πιο ριψοκίνδυνες επενδύσεις και άλλα ευαίσθητα ως προς τα επιτόκια περιουσιακά στοιχεία, όπως ο χρυσός, έχουν επίσης αυξηθεί δυναμικά τις τελευταίες εβδομάδες καθώς οι αγορές στοιχηματίζουν ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ έχει ολοκληρώσει την αύξηση των επιτοκίων και θα αρχίσει να μειώνει στις αρχές του 2023.

Οι αναφορές τον Οκτώβριο ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ δεν θα ασκήσει έφεση κατά της δικαστικής απόφασης που διαπίστωσε ότι ο οργανισμός είχε κάνει λάθος που απέρριψε αίτηση διαπραγματεύσιμων αμοιβαίων κεφαλαίων από την εταιρεία κρυπτογράφησης Grayscale Investments, ενισχύουν επίσης την αισιοδοξία ότι η τελική έγκριση είναι κοντά.

Πηγή: ΟΤ

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024