Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Μπαρτζώκας: Με το βλέμμα στη Ρεάλ

Μπαρτζώκας: Με το βλέμμα στη Ρεάλ

Oι Ερυθρόλευκοι μοιάζουν πάντα έτοιμοι για νέες προκλήσεις

Εχει συμβεί και στο παρελθόν. Όχι όμως με τις ίδιες συνθήκες και τα ανάλογα δεδομένα. Οι ρυθμοί στην εφετινή σεζόν και δη στο πρωτάθλημα της Ευρωλίγκας δείχνουν εξοντωτικοί για τους παίκτες και απαιτείται εγρήγορση και θαυμαστή ικανότητα στη διαχείριση από τους προπονητές.

Ας δούμε τι προέκυψε με τον Ολυμπιακό τις τελευταίες ημέρες: βράδυ Πέμπτης έπαιξε εκτός έδρας με τη Μονακό, επέστρεψε και βρέθηκε στο Λαύριο σε λιγότερο από 48 ώρες!

Οι πάντες έχουν την άποψη πως ο οργανισμός του αθλητή, γιατί εδώ δεν μιλάμε για μηχανές, δύσκολα μπορεί να μπει σε συνθήκες αναμέτρησης πριν περάσουν δύο ημέρες.

Κι όμως, προφανώς με επιλογή των Ερυθρόλευκων το ματς με το διψασμένο Λαύριο μπήκε στο πρόγραμμα Σάββατο μεσημέρι, σε ώρα που τα τελευταία χρόνια σπάνια παρακολουθούμε μπασκετικά παιχνίδια.

Δεν τα ήξεραν αυτά ο Μπαρτζώκας και το προπονητικό σταφ του Ολυμπιακού; Ασφαλώς και ναι. Εδώ, όμως, έχουμε την εξής επισήμανση. Την Τρίτη έρχεται η Ρεάλ, μια ομάδα που θυμίζει τρένο στην εφετινή Ευρωλίγκα και στο ΣΕΦ οι γηπεδούχοι πρέπει να αντιδράσουν, να «απαντήσουν» μετά την ήττα στο Πριγκιπάτο, να δείξουν πως έχουν τα φόντα να πάνε μακριά και σε τούτη τη διοργάνωση. Θα είναι, άραγε, ξεκούραστοι; Μάλλον ναι, όσο …δόκιμος μπορεί να είναι ο όρος όταν μιλάμε για αθλητισμό.

Στην ανατολική Αττική έπαιξαν παίκτες που δεν εμφανίζονταν ιδιαίτερα στο παρκέ. Ας μην αναφερθούμε στον Τανούλη και τον Πάππας με τα λίγα λεπτά συμμετοχής- προφανώς και δεν στηρίζεται πάνω τους ο κόουτς για το πιο απαιτητικό επίπεδο. Αλλά είδαμε για 27’ τον Μπραζντέικις, ο δε Λούντζης απέναντι σε πρώην ομάδα του αγωνίστηκε για 24’. Αμφότεροι πήγαν καλά. Εως πολύ καλά. Εδωσαν ανάσες, σα να λέμε , στους Παπανικολάου , Γουόκαπ ή σε άλλους παίκτες- το είχαν όλοι ανάγκη.

Ενας ματς σχεδόν από το …πουθενά, είχε κρυμμένες απαντήσεις για τον προπονητή.

Ασφαλώς σε ό, τι είχε να κάνει με την επάρκεια ορισμένων παικτών για την ελληνική Λίγκα. Και έπρεπε να φτάσουμε στην ένατη αγωνιστική, να επιστρέψουν οι περισσότεροι και να είναι ενεργό ένα μεγάλο κομμάτι του ρόστερ, ώστε ο Μπαρτζώκας να εμπιστευθεί παίκτες που τουλάχιστον σε κάποια ματς του ελληνικού πρωταθλήματος μπορούν να σταθούν, να δώσουν ώθηση ή και να αποτελέσουν σημεία αναφοράς στη νίκη.

Θα μπορούσε να το κάνει νωρίτερα; Προφανώς. Ισως όχι στον βαθμό που το είδαμε στο Λαύριο, αλλά με τη νοοτροπία των δύο ομάδων που θα πορευτούν σε ισάριθμες διοργανώσεις, οι Ερυθρόλευκοι μοιάζουν πάντα έτοιμοι για νέες προκλήσεις. Εν προκειμένω εν όψει του ντέρμπι απέναντι στη Ρεάλ.

Sports in

Ολυμπιακός: Η «τρελή» πορεία, η πρόκληση και τα ελληνικά νιάτα

Το μέλλον χαμογελά πλατιά και υπόσχεται ακόμη περισσότερα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024