Το βαρύ πρόγραμμα δεν επέστρεψε στον Ολυμπιακό να κάνει προπόνηση πριν το σημερινό παιχνίδι.
Ο προπονητής του Ολυμπιακού είδε την ομάδα του να μην μπαίνει καλά στην αναμέτρηση και να βρίσκεται πίσω στο σκορ με 19-10, κάτι το οποίο απέδωσε στην έλλειψη προπόνησης, καθώς μετά το παιχνίδι με τη Μονακό για τη Euroleague οι Ερυθρόλευκοι ήρθαν στην Αθήνα την επόμενη μέρα (σ.σ Παρασκευή) και δεν πρόλαβαν να κάνουν προπόνηση για το ματς με το Λαύριο.
Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Μπαρτζώκας μετά την ευρεία νίκη του Ολυμπιακού:
«Μας άφησε ικανοποιημένους η νίκη, ήμασταν σοβαροί και ομαδικοί, κυκλοφορήσαμε την μπάλα, βγάλαμε πολλές ασίστ, αυτό που κάνουμε πάντα. Αυτό που είναι δεδομένο, είναι ότι εμείς ταξιδέψαμε απευθείας από την Γαλλία δεν κάναμε καμία προπόνηση για το παιχνίδι και καταλαβαίνω τον υποτονικό τρόπο που ξεκινήσαμε το παιχνίδι, αλλά σιγά-σιγά η διαφορά των δυο ομάδων φάνηκε. Είχε και απουσίες το Λαύριο, έλειπε ο Καββαδάς και ο Ζάρας. Για αυτούς είναι μεγάλο πρόβλημα όταν έχουν τέτοιες απουσίες, με Έλληνες παίκτες έξω, αλλά πιστεύω, επειδή είναι σοβαρή ομάδα και έχουν κάνει τις νίκες που πρέπει θα πάνε καλά στην συνέχεια».
Οι δύο ομάδες θα «λύσουν» τις διαφορές τους στην ρεβάνς του Λονδίνου, με τους «κανονιέρηδες» να έχουν ένα μικρό προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό, μετά την αποψινή ισοπαλία στο Μετροπολιτάνο.
Η Άρσεναλ άνοιξε το σκορ της αναμέτρησης χάρη σε πέναλτι του Γιόκερες στο 44' ενώ στο 56′ ο Άλβαρες ισοφάρισε σεε 1-1 για την Ατλέτικο και πάλι από τα 11 βήματα.
Ο ΠΑΟΚ δέχθηκε 46 πόντους στο 2ο ημίχρονο, πέτυχε μόνο 33 κι έτσι δεν μπόρεσε να υπερασπιστεί το +6 με το οποίο είχε νικήσει στο 1ο παιχνίδι. Δεύτερη σερί χρονιά τροπαιούχος στο Europe Cup η Μπιλμπάο.