Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
«Αυλαία» για το OTS Forum 2023

«Αυλαία» για το OTS Forum 2023

Αφιερωμένο στον ψηφιακό μετασχηματισμό και τις βιώσιμες και ανθεκτικές πόλεις ήταν το 15ο OTS Forum, το οποίο ολοκλήρωσε με μεγάλη επιτυχία τις εργασίες του στη Θεσσαλονίκη.

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη συμμετοχή το 15ο OTS Forum που διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη. Στη διοργάνωση, η OTS είχε τη χαρά και την τιμή να φιλοξενεί πάνω από 600 σύνεδρους, παρουσία εκπροσώπων της πολιτικής ηγεσίας, δημόσιων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού καθώς και πλήθος κοινωνικοπολιτικών παραγόντων.

Συνεργάτες και συνοδοιπόροι στο όραμα της OTS για τη βελτίωση της εξυπηρέτησης των πολιτών, την αύξηση της παραγωγικότητας των Υπηρεσιών και τη βιώσιμη αστική ανάπτυξη κατέθεσαν τις δικές τους εμπειρίες από την εφαρμογή ψηφιακών πρακτικών.

Η τρίτη ημέρα διεξαγωγής του 15ου OTS Forum περιλάμβανε Workshops, με στόχο, οι συμμετέχοντες, να αποκτήσουν τη μέγιστη δυνατή γνώση πάνω στις ψηφιακές εφαρμογές.

Βέβαια, τα «φώτα» έπεσαν στην ειδική εκδήλωση, που διοργανώθηκε, με θέμα: «Ψηφιακή στρατηγική για την Τοπική Αυτοδιοίκηση στην Ελλάδα με ορόσημο το 2030». Μέσα από έναν δημιουργικό κι εποικοδομητικό διάλογο των Αιρετών Διοικήσεων Ο.Τ.Α α’ και β΄ βαθμού, χαρτογραφήθηκαν οι επόμενες κινήσεις προς τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, π. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, π. Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γεώργιος Γεωργαντάς, ο Υφυπουργός Εσωτερικών Τομέα Μακεδονίας – Θράκης Ευστάθιος Κωνσταντινίδης, ο Πρόεδρος Κ.Ε.Δ.Ε και Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου, ο Πρόεδρος Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και Δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.

Ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, έκανε λόγο για τα επόμενα βήματα ψηφιακού μετασχηματισμού της χώρας.

Εισηγήσεις

Στις ομιλίες, με βασικό πυρήνα τον στρατηγικό σχεδιασμό Ψηφιακού Μετασχηματισμού για τη βελτίωση της ζωής στις πόλεις, συμμετείχαν οι: Δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, Πρόεδρος Ε.Δ.Ε.Υ.Α. και Δήμαρχος Ρεθύμνης Γιώργης Μαρινάκης, Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, Δήμαρχος Χάλκης Ευάγγελος Φραγκάκης, Νεοκλεγείς Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης, Νεοκλεγείς Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Αμανατίδης, Νεοκλεγείς Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας, Νεοεκλεγείς Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς, Νεοκλεγείς Δήμαρχος Λαρισαίων Αθανάσιος Μαμάκος.

Εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο Καβάλας, το «παρών» έδωσε o Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών Ιωάννης Προμούσας. Ενώ για λογαριασμό του Δήμου Χανίων, στο 15ο OTS Forum παρευρέθηκε, πραγματοποιώντας εισήγηση, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών Αναστάσιος Αλόγλου.

Sports in

Αήττητη πρωταθλήτρια η Λεβερκούζεν (2-1), αποθέωση για Ρόις στη νίκη της Ντόρτμουντ (4-0, vid)

Η Λεβερκούζεν τελείωσε την φετινή Bundesliga πρώτη και αήττητη (2-1) – «Πάρτι» της Ντόρτμουντ στην Βεστφαλία στο τελευταίο παιχνίδι του Ρόις (4-0).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024