Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παπαστεργίου στο OTS Forum: Η Τεχνητή Νοημοσύνη «έρχεται με φόρα» και στο Δημόσιο

Παπαστεργίου στο OTS Forum: Η Τεχνητή Νοημοσύνη «έρχεται με φόρα» και στο Δημόσιο

«Για ποιο λόγο να υπάρχουν ακόμα πιστοποιητικά;» διερωτήθηκε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, μιλώντας στο OTS FORUM.

Για το πόσο άλλαξε η εικόνα του Δημοσίου τα τελευταία χρόνια, με τη βοήθεια του gov.gr, τα έργα που μένει ακόμα να γίνουν και τη συμβολή της Τεχνητής Νοημοσύνης τόσο στο Δημόσιο όσο και σε άλλους τομείς, μίλησε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, στο 15o OTS FORUM.

«Η Ελλάδα αλλάζει και τα τελευταία χρόνια -χάρη και στη δουλειά της OTS- αλλάζει όμορφα και ψηφιακά. Smart είναι ο,τιδήποτε κάνουμε προκειμένου να πετύχουμε έναν σκοπό, να επανακτήσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών στους δήμους, την αυτοδιοίκηση» είπε στην αρχή της ομιλίας του.

«Για πολλά χρόνια ο πολίτης θεωρείτο κλητήρας στο Δημόσιο»

«Πολλά χρόνια, μέχρι και το ’80 κακοποιήσαμε λίγο την έννοια του τι κάνει το Δημόσιο και τι ο πολίτης, που θεωρείτο κλητήρας. Αυτό άλλαξε τα τελευταία χρόνια με την προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Κυριάκου Πιερρακάκη και το gov.gr» τόνισε ο κ. Παπαστεργίου, υπογραμμίζοντας ότι «η πανδημία δούλεψε ως καταλύτης».

«Μέχρι τότε δεν πίστευε κανείς ότι η ψηφιοποίηση θα δούλευε. Στην Ελλάδα είμαστε λίγο της νοοτροπίας “ωχ αδελφέ δεν δουλεύουν αυτά, τα μηχανήματα είναι του σατανά”» είπε με χιούμορ ο υπουργός.

Στη συνέχεια, ο Δημήτρης Παπαστεργίου μίλησε για τα έργα που μένει ακόμα να γίνουν, όπως το e-justice για την επιτάχυνση των διαδικασιών της Δικαιοσύνης, η πλατφόρμα για τα ακαθάριστα οικόπεδα, οι αλλαγές στη λειτουργία των ΔΕΥΑ, η πλατφόρμα για τα ζώα συντροφιάς που βγαίνει τις επόμενες μέρες και το πώς θα γίνονται οι κατασχέσεις χωρίς «ταλαιπωρία για τις τράπεζες και τους πολίτες».

Η Τεχνητή Νοημοσύνη «έρχεται με φόρα»

«Η συζήτηση για την Τεχνητή Νοημοσύνη έγινε εντονότερη όταν βγήκε στην κυκλοφορία το ChatGPT πριν από έναν χρόνο και τότε διαπιστώσαμε πόσο συναρπαστικό είναι να μιλάς με ένα μηχάνημα» είπε στη συνέχεια ο κ. Παπαστεργίου.

«Η Τεχνητή Νοημοσύνη ήρθε να αλλάξει το Δημόσιο» είπε για τον Ψηφιακό Βοηθό που «θα μας πάρει από το χέρι» να μας δείξει πώς θα κάνουμε αυτό που θέλουμε.

«Η Τεχνητή Νοημοσύνη θα βοηθήσει πολύ και στην Υγεία, στην Πολιτική Προστασία (μοντέλο με κάμερες που διέγνωσαν καπνό σε 5χλμ μέσα σε ένα λεπτό), στην Επικοινωνία (deepfake news)» αρκεί να οριστεί και ένα πλαίσιο για το τι μπορούμε να κάνουμε και τον ρόλο του ανθρώπου σε αυτό.

Για ποιο λόγο να υπάρχουν ακόμα πιστοποιητικά;

«Έχουμε δεχτεί ως δεδομένο ότι κάποια πράγματα στο Δημόσιο, έτσι είναι και δεν αλλάζει. Για ποιο λόγο να υπάρχουν ακόμα πιστοποιητικά, ΑΜΚΑ και στοιχεία ταυτότητας;» διερωτήθηκε κλείνοντας την ομιλία του και προτείνοντας ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των αρμοδίων υπηρεσιών.

Τέλος, για την επιστολική ψήφο στις ευρωεκλογές, που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Τετάρτη, ο Δημήτρης Παπαστεργίου τόνισε ότι είναι μεγάλη μεταρρύθμιση. «Μια πρώτη προσπάθεια να ξεφύγουμε από το “παραβάν”. Αν το εγχείρημα πετύχει θα ανοίξουμε τη συζήτηση για την επόμενη μέρα».

Sports in

LIVE: Τιάγκο Μοντέιρο – Στέφανος Τσιτσιπάς

LIVE: Τιάγκο Μοντέιρο – Στέφανος Τσιτσιπάς. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Τιάγκο Μοντέιρο – Στέφανος Τσιτσιπάς για τη φάση των «64» του τουρνουά της Μαδρίτης. Τηλεοπτικά από COSMOTE SPORT 6 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024