Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μώραλης στο OTS Forum: Τι δήμαρχοι είμαστε; Δεν έχουμε τη δυνατότητα να αλλάξουμε την πόλη μας

Μώραλης στο OTS Forum: Τι δήμαρχοι είμαστε; Δεν έχουμε τη δυνατότητα να αλλάξουμε την πόλη μας

«Να μην ευλογούμε μόνο τα γένια μας, να λέμε και τα προβλήματα που υπάρχουν» είπε ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης στο 15o OTS Forum.

Στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δήμοι, κυρίως της έλλειψης προσωπικού αλλά και της έλλειψης εμπιστοσύνης εκ μέρους της κεντρικής διοίκησης, στάθηκε ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, μιλώντας στο 15ο OTS Forum, το οποίο χαρακτήρισε ως «ιδιαίτερα σημαντικό» καθώς «επιμορφώνονται και εμπλουτίζουν τις γνώσεις τους τα στελέχη της αυτοδιοίκησης».

«Έχουμε πετύχει πολλά αλλά πρέπει να δούμε και τα προβλήματα. Οι δήμοι έχουν “αδειάσει” από πολίτες που έκαναν ουρές για έγγραφα αλλά έχουν “αδειάσει” και από εργαζόμενους» τόνισε ο Γιάννης Μώραλης, υπογραμμίζοντας ότι «ρέπει να υπάρχει εμπιστοσύνη της κεντρικής διοίκησης στην αυτοδιοίκηση, η οποία δεν υπάρχει διαχρονικά».

Τι δήμαρχοι είμαστε;

«Όταν η ΚΕΔΕ λέει να ανασταλεί ένα νομοσχέδιο, πρέπει να εισακούεται, όταν λέμε ότι έχουμε ανάγκη από προσωπικό, πρέπει να μας ακούτε» ανέφερε ο δήμαρχος Πειραιά, λέγοντας χαρακτηριστικά «τι δήμαρχοι είμαστε όταν δεν έχουμε δυνατότητα να αλλάξουμε την πόλη μας στην πραγματικότητα;». «Την έχει η αρχαιολογία, ο ΟΑΣΑ, η αστυνομία και η τροχαία, η αποκεντρωμένη διοίκηση, το Ελεγκτικό Συνέδριο, τα υπουργεία. Αυτή είναι η πραγματικότητα» τόνισε.

«Θα πρέπει να πείσετε την κυβέρνηση να γίνουν τομές ώστε τα έργα να υλοποιούνται γρήγορα» είπε απευθυνόμενος στον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρη Παπαστεργίου.

«Χρειάζονται 18 μήνες για μια παιδική χαρά – Να γίνουμε πιο γρήγοροι»

«Για να μπουν κάμερες στις πόλεις για παράδειγμα, μια προσφυγή στο ΣτΕ θα πάρει 18 μήνες για να κριθεί. Για μια παιδική χαρά θέλουμε 18 μήνες. Το πλαίσιο δεν ευνοεί τη γρήγορη υλοποίηση των έργων» εξήγησε.

Αναφερθείς στην ψηφιοποίηση των υπηρεσιών και στην εισαγωγή της Τεχνητής Νοημοσύνης στην αυτοδιοίκηση, ο Γιάννης Μώραλης εξήγησε ότι θα πρέπει να υπάρχουν άνθρωποι που ξέρουν και να τα διαχειριστούν αυτά. «Δεν έρχονται νέα παιδιά, νέα μυαλά, δεν γίνονται προσλήψεις στους δήμους».

«Εύχομαι όλοι μας να γίνουμε πιο γρήγοροι, αυτό είναι νομίζω που λείπει. Πρέπει να διευκολύνουμε τις διαδικασίες» είπε κλείνοντας την ομιλία του ο Γιάννης Μώραλης.

Sports in

Γιατί η απουσία του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ «πληγώνει» τον Παναθηναϊκό… (vids)

Ο Παναθηναϊκός θα παίξει στο Βελιγράδι χωρίς τον Ερνανγκόμεθ, ο Εργκίν Αταμάν ψάχνει λύσεις για τη διπλή μάχη με τη Μακάμπι και η απουσία του Ισπανού είναι πολύ πιο σημαντική από όσο νομίζει κανείς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024