Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θλιβερές εικόνες: Πυρολόβησαν και σκότωσαν μαμά αρκούδα με το μικρό της πάνω στην Εθνική Οδό

Θλιβερές εικόνες: Πυρολόβησαν και σκότωσαν μαμά αρκούδα με το μικρό της πάνω στην Εθνική Οδό

«Θλιβερό και καταδικαστέο» χαρακτήρισε το περιστατικό ο πρόεδρος της κοινότητας Πλαγιάς Ιωαννίνων

Ματωμένες, να κείτονται στο έδαφος νεκρές βρέθηκαν δύο αρκούδες σήμερα στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων-Κοζάνης, οι οποίες έφεραν τραύματα από πυροβολισμούς.

Πιθανότατα ήταν μία μαμά αρκούδα μαζί εμ το αρκουδάκι της

Μάρτυρες στο μακάβριο θέαμα έγιναν διερχόμενοι οδηγοί που είδαν τα άγρια ζώα νεκρά, με το ένα εκ των δύο να είναι μικρό αρκουδάκι, πιθανόν το μικρό της μεγάλης αρκούδας. Η θανάτωσή τους έγινε στο 106ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού ανάμεσα στην Πλαγιά Κόνιτσας και το Επταχώρι Καστοριάς.

Σκληρές εικόνες:

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, και τα δύο ζώα φέρουν τραύματα από τους θανάσιμους πυροβολισμούς που δέχθηκαν, ωστόσο άγνωστο παραμένει από ποιον δέχθηκαν τις σφαίρες, καθώς και για ποιο λόγο.

Ειδοποιήθηκαν Αστυνομία και Δασαρχείο

Τα άτυχα ζώα εντόπισε διερχόμενος οδηγός που ταξίδευε προς το Επταχώρι της Καστοριάς. Άμεσα ενημερώθηκε η Αστυνομία η οποία έχει ξεκινήσει έρευνα για το συμβάν, ενώ στο σημείο που εντοπίστηκαν τα νεκρά άγρια ζώα αναμένεται να φτάσει συνεργείο του Δασαρχείου.

Το epiruspost.gr επικοινώνησε με τον πρόεδρο της κοινότητας Πλαγιάς, κ. Γιάννη Παπαδημητρίου, ο οποίος ενημερώθηκε για το συμβάν από ενημέρωση που έλαβε από το Αστυνομικό Τμήμα.

Θλιβερό και καταδικαστέο

«Πρόκειται για αποτρόπαια ενέργεια την οποία καταδικάζουμε όλοι. Ζούμε στα χωριά και είμαστε εξοικειωμένοι με την παρουσία των άγριων ζώων. Τα σεβόμαστε και αυτό οφείλουν να κάνουν όλοι. Τέτοια γεγονότα είναι θλιβερά και καταδικαστέα» ανέφερε ο κ. Παπαδημητρίου και σημείωσε ότι ο πληθυσμός της άγριας πανίδας έχει αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια γεγεονός που απαιτεί προσοχή από όλους. Κυρίως όμως χρειάζεται οργανωμένη δράση σε περιόδους όπου η εξεύρεση τροφής είναι δύσκολη είτε για τις αρκούδες είτε και για τους λύκους. Αυτό οφείλουν να το δουν τόσο τα Δασαρχεία όσο και οι οικολογικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στον συγκεκριμένο τομέα.

Sports in

Ο κόσμος του Ολυμπιακού στις εξέδρες, η στήριξη των αδερφών Αγγελόπουλων και ο… Μήτρου Λονγκ(vid)

Δείτε μέσα από την παρακάμερα της ΚΑΕ Ολυμπιακός όσα έγιναν εντός και εκτός παρκέ στον 2ο προημιτελικό με την Μπαρτσελόνα (77-69).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024