Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συγκλονίζει η ιστορία της Ραφαέλας - Το ατύχημα που την καθήλωσε σε αναπηρικό αμαξίδιο

Συγκλονίζει η ιστορία της Ραφαέλας – Το ατύχημα που την καθήλωσε σε αναπηρικό αμαξίδιο

Η 20χρονη σήμερα, φοιτήτρια Βιολογίας, περιγράφει πώς έγινε το ατύχημα σε παιδότοπο της Κρήτης

Παγκόσμια ημέρα Ατόμων με Αναπηρία σήμερα και η 20χρονη Ραφαέλα αποκαλύπτει τη δική της συγκλονιστική ιστορία για το πώς κατέληξε να κινείται με αναπηρικό αμαξίδιο εδώ και 12 χρόνια καθώς έμεινε τετραπληγική ύστερα από ατύχημα σε παιδότοπο, σε ηλικία 8 ετών.

«Χτύπησα τον αυχένα μου στο κάγκελο, παράλυσα»

Όλα ξεκίνησαν όταν ήταν παιδί. Η Ραφαέλα μαζί με τον πατέρα και την αδερφή της επισκέφτηκαν ένα παιδότοπο στα Χανιά κι εκεί, καθώς έκανε τραμπολίνο έπεσε προς τα πίσω με το κεφάλι και χτύπησε τον αυχένα της σε κάγκελο, ξαφνικά άρχισε να παραλύει.

Αρνήθηκαν να καλέσουν το ΕΚΑΒ για να μην εμπλακούν στο ατύχημα

«Όπως χοροπήδαγα γύρισε το κεφάλι μου πίσω και χτύπησα τον αυχένα μου στο κάγκελο. Στη συνέχεια δεν αισθάνθηκα πολύ καλά και ζήτησα να πάω τουαλέτα. Είχα καθυστερήσει και η αδερφή μου ήρθε να δει τι κάνω. Είχαν παραλύσει τα χέρια μου. Ζητήσαμε βοήθεια, αλλά αρνήθηκαν να καλέσουν το ασθενοφόρο, δεν ήθελαν να εμπλακούν στο ατύχημα. Ο πατέρας μου αναγκάστηκε να με πάει στο νοσοκομείο με το αμάξι του. Μέχρι να πάω είχα παραλύσει ολόκληρη».

Η 8χρονη τότε Ραφαέλα έμεινε σε κώμα για 10 μέρες

Η Ραφαέλα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο των Χανίων και στη συνέχεια στο νοσοκομείο στο Ηράκλειο, καθώς ο μαγνητικός τομογράφος δεν λειτουργούσε. Στο ασθενοφόρο δεν άφησαν κανέναν να μπει, διότι πίστευαν ότι η μιρκή Ραφαέλα θα πέθαινε στη διαδρομή.

Η Ραφαέλα έμεινε για 10 ημέρες σε κώμα. Οι απεικονίσεις έδειξαν κάταγμα στον αυχένα και οι προβλέψεις των γιατρών ήταν δυσοίωνες.

«Σίγουρα ήταν σοκαριστική η επιστροφή μου. Ήθελα να κάνω ότι κάνουν και όλα τα υπόλοιπα παιδιά», είπε η Ραφαέλα.

Σοβαρά τα προβλήματα προσβασιμότητας στην Κρήτη

Στην Κρήτη αντιμετώπισε προβλήματα προσβασιμότητας, ενώ οι αντιδράσεις του κόσμου την έκαναν να νιώθει σαν να ήταν εξωγήινη.

Πλέον η Ραφαέλα κάνει το όνειρό της πραγματικότητα και σπουδάζει Βιολογία στο ΕΚΠΑ, ενώ μελλοντικά θέλει να κάνει μεταπτυχιακό στη Νευβιολογία.

Όπως συμπεραίνει από την φοιτητική της ζωή στην πρωτεύουσα οι συνθήκες στην Αθήνα είναι καλύτερες, ωστόσο εξακολουθεί να αντιμετωπίζει προβλήματα προσβασιμότητας, για παράδειγμα σε καταστήματα ή δημόσιες υπηρεσίες, όμως η ίδια δεν το βάζει κάτω.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024