Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Βόρεια Κορέα: «Κήρυξη πολέμου» τυχόν παρεμβολή των ΗΠΑ στη λειτουργία του δορυφόρου μας

Βόρεια Κορέα: «Κήρυξη πολέμου» τυχόν παρεμβολή των ΗΠΑ στη λειτουργία του δορυφόρου μας

Η Βόρεια Κορέα απειλεί τις ΗΠΑ με απάντηση σε περίπτωση που παρενοχλήσουν τον κατασκοπευτικό δορυφόρο της, ενώ η Σεούλ απάντησε ήδη στην Πιονγιάνγκ, θέτοντας σε τροχιά τον δικό της.

Η Βόρεια Κορέα προειδοποίησε πως σε τυχόν αμερικανική παρεμβολή στη λειτουργία του δορυφόρου της (φωτογραφία, επάνω, από την εκτόξευσή του), θ’ απαντήσει «εξουδετερώνοντας» κατασκοπευτικούς δορυφόρους των ΗΠΑ, μεταδίδει το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων (KCNA).

«Κήρυξη πολέμου» τυχόν παρενόχληση του δορυφόρου μας, λέει η Πιονγιάνγκ

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του υπουργείου Αμυνας της Βόρειας Κορέας που επικαλείται το KCNA, η Πιονγιάνγκ θα θεωρήσει «κήρυξη πολέμου» οποιαδήποτε παρεμβολή στη λειτουργία του δορυφόρου «Malligyong-1».

Επειτα από δύο αποτυχημένες απόπειρες, τον Μάιο και τον Αύγουστο, η Βόρεια Κορέα κατάφερε στις 21 Δεκεμβρίου να θέσει σε τροχιά τον πρώτο της κατασκοπευτικό δορυφόρο.

Ισχυρίζεται πως είναι πλέον σε θέση να παρακολουθεί τις στρατιωτικές δραστηριότητες των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας. Η Σεούλ υποστηρίζει ότι η Πιονγιάνγκ δέχθηκε βοήθεια από τη Μόσχα προκειμένου να τον θέσει σε τροχιά.

Και η Σεούλ σε… δορυφορική τροχιά

Χθες Παρασκευή, η Νότια Κορέα εκτόξευσε και έθεσε σε τροχιά τον δικό της πρώτο κατασκοπευτικό δορυφόρο, και σκοπεύει να εκτοξεύσει άλλους τέσσερις μέχρι το τέλος του 2025.

Ο δορυφόρος της Νότιας Κορέας πρόκειται να παρακολουθεί τις δραστηριότητες της Βόρειας Κορέας και – σύμφωνα με το νοτιοκορεατικό πρακτορείο είδήσεων Yonhap – έχει την ικανότητα να ανιχνεύσει αντικείμενα μεγέθους μόλις 30 εκατοστών.

«Η δορυφορική μας τεχνολογία κατατάσσεται μεταξύ των πέντε κορυφαίων σε όλον τον κόσμο», ανέφερε αξιωματούχος του υπουργείου Αμυνας της Νότιας Κορέας.

Μετά την εκτόξευση από τη Βόρεια Κορέα, έπρεπε ν’ απαντήσουμε αναλόγως, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) o Τσόι Γκι-ιλ, καθηγητής στο πανεπιστήμιο Σανγκτζί.

Sports in

Η Next Generation της Μπαρτσελόνα: Ο Τσάβι διασφαλίζει το μέλλον των Καταλανών (pic+vids)

Ο Τσάβι έχει αναδείξει 16 ποδοσφαιριστές, οι οποίοι προέρχονται από την ακαδημία του καταλανικού συλλόγου – Ξεχωρίζουν οι Γιαμάλ, Φερμίν και Κουμπαρσί.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024