Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μήπως σκέφτηκες ότι φέτος τις γιορτές θέλεις να αποφύγεις να κάνεις δώρα;

Μήπως σκέφτηκες ότι φέτος τις γιορτές θέλεις να αποφύγεις να κάνεις δώρα;

Αν εξαιρέσουμε το γεγονός ότι η χώρα πλήττεται από πληθωρισμό, τότε πράγματι είναι δύσκολο για πολλούς να αποφύγουν την όμορφο παράδοση τα Χριστούγεννα

Ενώ τις γιορτές, είθισται να αγοράζουμε δώρα για αγαπημένα μας πρόσωπα, πολλοί έχουν σκεφτεί μήπως απέχουν ως έναν βαθμό.

Τι θα λέγατε, εάν φέτος δεν παίρνατε κανένα δώρο ή τουλάχιστον να αγοράζατε κάτι έστω μικρό; Ή μήπως είναι ντροπή;

O Αμερικανός αρθρογράφος της Wall Street Journal Jason Gay δεν πιστεύει ότι είναι εξευτελιστικό να μην αγοράσεις δώρα, αλλά τουναντίον είναι ανακουφιστικό.

Αν είναι πρέπει όλοι να αγοράζουν δώρα, καθώς δεν μπορείτε να έχετε μια κατάσταση όπου πέντε άτομα δεν δίνουν δώρα ή αγοράζουν έστω μικροσκοπικά δώρα και μετά εμφανίζεται κάποιος με ένα καροτσάκι γεμάτο Johnnie Walker Blue και PlayStation 5.

Εάν αυτό σημαίνει αυθόρμητες επισκέψεις σε έναν ιστότοπο για να βεβαιωθείτε ότι ένας συγγενής δεν αποθηκεύει κρυφά λαθραίες μπότες Ugg, ας είναι έτσι.

«Είναι απίστευτα εύκολο και εθιστικό, προσαρμοσμένο με αλγόριθμους που μαθαίνουν ότι, ναι, μας αρέσει να δίνουμε στους ανθρώπους πιτζάμες με φωτογραφίες των γατών τους»

Ίσως χρειαστεί να ειδοποιήσετε έγκαιρα τους συγγενείς σας, σύμφωνα με τον αρθρογράφο, ώστε να προτείνετε αποχή από τα δώρα. Βέβαια, μπορεί κάποιος να έχει στοκάρει κάτι στην αποθήκη του εδώ και χρόνια και να το κάνει δώρο σήμερα.

Βέβαια, οι περισσότεροι θα συναντήσουν δυσκολίες, καθώς στην περίπτωση των παιδιών δεν γίνεται να πεις όχι. Τ απαιδιά «ονειρεύονται αυτή την εποχή του χρόνου, φτιάχνουν λίστες και γράφουν γράμματα εξηγώντας πώς θα βελτιωθεί αισθητά η ζωή τους. Η εποχή των δώρων αφορά πραγματικά τα παιδιά».

Ο Jason Gay θεωρεί επίσης εξαιρετικά δύσκολο να αποτρέψει ένας γονιός τους παππούδες από το να αγοράσει δώρα στα εγγόνια τους, καθώς ζουν γι΄αυτές τις στιγμές.

Ωστόσο, ο ίδιος παραδέχεται ότι ποτέ δεν κατάφερε να πετύχει μια «αποκλιμάκωση» στην ανταλλαγή δώρων.

Ποτέ δεν ήταν πιο εύκολη υπόθεση η διαδικασία αγοράς δώρα, αρκεί βέβαια να το σηκώνει η τσέπη.

«Είναι σαν να δίνει συμβουλές για γκολφ ένα Γκόλντεν Ριτρίβερ. Είμαι τρομερός παραβάτης. Μιλώ για ένα καλό παιχνίδι για τον περιορισμό των δώρων, αλλά μετά είμαι αυτός που σερφάρει στο Διαδίκτυο τα μεσάνυχτα, έτοιμος να σας αγοράσω προσαρμοσμένες πιτζάμες με φωτογραφίες της γάτας σας».

Για τον ίδιο, αυτό ήταν πάντα μέρος του προβλήματος: το ότι σήμερα είναι εξαιρετικά εύκολο να αγοράσει δώρα τις γιορτές. «Παλιά, οι μανιακοί με τα δώρα, έπρεπε τουλάχιστον να καταβάλουν πραγματική προσπάθεια. Έπρεπε να ντυθούν και να μπουν στο αυτοκίνητο, να οδηγήσουν στο εμπορικό κέντρο, να βρουν χώρο στάθμευσης, να αντέξουν τα πλήθη και να πολεμήσουν έναν άγνωστο με nunchucks για το τελευταίο κουκλάκι Cabbage Patch Kid. Ρωτήστε τους μεγαλύτερους συγγενείς σας πώς ήταν παλιά», τα χρόνια που ήθελε κάποιος ένα Atari.

Αντίθετα, σήμερα με ένα κλικ μπορεί κάποιος να αγοράσει δώρα.

«Είναι απίστευτα εύκολο και εθιστικό, προσαρμοσμένο με αλγόριθμους που μαθαίνουν ότι, ναι, μας αρέσει να δίνουμε στους ανθρώπους πιτζάμες με φωτογραφίες των γατών τους».

«Ίσως παρεξηγώ τη συναλλαγή δώρων στις διακοπές. Ίσως είναι το δώρο που μας φέρνει ευτυχία. Ίσως μειώνω τη χαρά που βρίσκω βλέποντας τη μητέρα μου, η οποία ήθελε πολύ σκουλαρίκια και μάλιστα μας έστειλε ένα μήνυμα με έναν σύνδεσμο για τα ακριβή, να ανοίγει μια γάτα πιτζάμες. Ελπίζω να της αρέσουν. Θα αποκτήσει άλλο ένα ζευγάρι τον επόμενο χρόνο» καταλήγει ο ίδιος.

Τώρα βέβαια, στην ελληνική πραγματικότητα του 2023, η ανταλλαγή δώρων είναι ίσως μια πολυτέλεια.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024