Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οδυσσέας Τσιαμπόκαλος: «Φως» στο θάνατό του - Ποιον «έδειξε» η έρευνα του Ανθρωποκτονιών

Οδυσσέας Τσιαμπόκαλος: «Φως» στο θάνατό του – Ποιον «έδειξε» η έρευνα του Ανθρωποκτονιών

Οι έμπειροι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών, προχώρησαν τελικά σε εκείνες τις ενέργειες και έτσι η δικογραφία για το θάνατο του Οδυσσέα Τσιαμπόκαλου επιστρέφει τις προσεχείς ημέρες στην Εισαγγελέα.

Η ώρα της απόδοσης ευθυνών για το θάνατο του ιδρυτικού μέλους του χιπ χοπ συγκροτήματος Razastarr, Οδυσσέα Τσιαμπόκαλου, 2,5 χρόνια μετά από το θανατηφόρο τροχαίο το καλοκαίρι του 2021 στη Θήβα, έφτασε.

Την υπόθεση μετά τις αποκαλύψεις της εκπομπής του MEGA, «Φως στο Τούνελ» και με εντολή της εισαγγελίας Θηβών μετά από αίτημα της οικογένειας, ανέλαβε το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής για να ξεκινήσει έρευνα για ανθρωποκτονία με δόλο.

Οι έμπειροι αξιωματικοί, προχώρησαν τελικά σε εκείνες τις ενέργειες που αν είχαν γίνει εξαρχής από το τοπικό αστυνομικό τμήμα, το έγκλημα κατά του Οδυσσέα Τσιαμπόκαλου θα είχε εξιχνιαστεί μέσα λίγα 24ωρα.

Η δικογραφία επιστρέφει τις προσεχείς ημέρες στην Εισαγγελέα που χειρίζεται την υπόθεση, η οποία θα συντάξει και το κατηγορητήριο. Περιλαμβάνει τις πλέον αδιαμφισβήτητες αποδείξεις τόσο για τον οδηγό που τραυμάτισε θανάσιμα τον άτυχο Οδυσσέα Τσιαμπόκαλο όσο και στοιχεία που όπως καταγγέλλει η οικογένειά του, ο δικηγόρος της και οι φίλοι του φωτογραφίζουν εκείνους που σκόπιμα επιδίωξαν το κουκούλωμα της αλήθειας, τη συγκάλυψη και την παραπλάνηση της Δικαιοσύνης και της κοινής γνώμης.

«Μία οδηγός αυτόπτης μάρτυρας, φέρεται να «ξεκλείδωσε» την υπόθεση με τα όσα είπε  στους αστυνομικούς του Ανθρωποκτονιών

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλουν, τα μέλη αυτής της ομάδας  χρησιμοποίησαν την επιρροή που τους έδινε η επαγγελματική ή η κοινωνική τους θέση για να προστατέψουν τα πρόσωπα που ευθύνονταν καθώς επρόκειτο για  επιφανείς τοπικούς παράγοντες με ανάμιξη στα κοινά.

Ο βασικός ύποπτος

Ο βασικός ύποπτος επέβαινε μαζί με τη σύζυγό και το παιδί τους στο όχημα που εμπλέκεται εκείνο το μοιραίο βράδυ. Ο οδηγός σύμφωνα με πληροφορίες της εκπομπής «Φως στο Τούνελ» ισχυρίστηκε  στην απολογία του πως υπήρχε άνθρωπος ξαπλωμένος στο οδόστρωμα και πως προσπάθησε να τον αποφύγει με ελιγμό νιώθοντας ένα τράνταγμα και σταθμεύοντας στην συνέχεια το όχημα του.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στην απολογία του υποστήριξε πως εξ’αρχής είχε αμφιβολίες αν ευθυνόταν ο ίδιος για το θάνατο του ανθρώπου που παρέσυρε έστω και με τμήμα του οχήματος του. Ζήτησε συγγνώμη και δήλωσε πως οι τοπικές αρχές που πραγματοποιούσαν την έρευνα τον διαβεβαίωσαν πως ο ίδιος δεν ευθύνεται για το παραμικρό και πως τα πλαστικά κομμάτια που είχαν ανευρεθεί στο οδόστρωμα δεν ανήκαν στο όχημα του.

Ακόμα υποστήριξε πως δεν είχε την πρόθεση να  κρυφτεί  ή να αποποιηθεί των ευθυνών του αλλά πίστευε πως και αν ακόμη είχε χτυπήσει τον άτυχο Οδυσσέα δεν ήταν ο πρώτος αλλά είχε προηγηθεί άλλο όχημα που ευθυνόταν για την παράσυρση.

Ανάλογη εικόνα περιγράφουν στις καταθέσεις τους η σύζυγός και ο γιός του και αναγνωρίζουν πως θα έπρεπε οι ίδιοι να ζητήσουν από την αστυνομία να ελεγχθεί το όχημα τους.

Τα στοιχεία που τον διαψεύδουν

Ωστόσο, τόσο η  ιατροδικαστική έκθεση όσο και τα πλαστικά κομμάτια που βρέθηκαν δίπλα στο θύμα  δεν αφήνουν περιθώρια αμφιβολιών για το τι ακριβώς συνέβη.

Η εικόνα των τραυμάτων παραπέμπει στην εμπλοκή ενός μόνο οχήματος ενώ τα πλαστικά τμήματα ανήκουν στο εμπλεκόμενο ΙΧ του υπόπτου.

Και όμως, ο ύποπτος στην αρχική έκθεση του τοπικού αστυνομικού τμήματος δεν αναφέρεται καν ως μάρτυρας. Δεν του έχει γίνει αλκοτέστ, ενώ το είδος του τροχαίου χαρακτηρίζεται αυθαίρετα και χωρίς έρευνα «θανατηφόρο με παράσυρση- εγκατάλειψη πεζού».

Ήδη δηλαδή, από την πρώτη κιόλας στιγμή, η έκθεση αυτοψίας του τοπικού αστυνομικού τμήματος φαίνεται να βγάζει από την εικόνα της έρευνας το όχημα του υπόπτου, το οποίο ήταν και το μοναδικό που αποδεδειγμένα κινούταν στο ίδιο ρεύμα κυκλοφορίας με τον άτυχο Οδυσσέα Τσιαμπόκαλο.

Μάλιστα όλα αυτά συνέβησαν χωρίς να ληφθούν καταθέσεις από τους υπόλοιπους οδηγούς που σταμάτησαν στο σημείο. Μία από αυτούς τους αυτόπτες μάρτυρες, φέρεται να «ξεκλείδωσε» την υπόθεση με τα όσα είπε  στους αστυνομικούς του Ανθρωποκτονιών και αν ανοίξει πλέον ο δρόμος της δικαίωσης για την οικογένεια και τους φίλους του Οδυσσέα Τσιαμπόκαλου που δεν έπαψαν λεπτό να ψάχνουν την αλήθεια.

Sports in

Στο «καμίνι» του ΣΕΦ για το προβάδισμα πρόκρισης ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Μπαρτσελόνα στο κατάμεστο ΣΕΦ για το Game 3 των playoffs της Euroleague με μοναδικό στόχο να κάνει το 2-1 στη σειρά των προημιτελικών απέναντι στη Μπαρτσελόνα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024