Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πατέρας Τζόνσον: «Ήρθε η ώρα για την επιστροφή των Γλυπτών»

Πατέρας Τζόνσον: «Ήρθε η ώρα για την επιστροφή των Γλυπτών»

Υπερ της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα δηλώνει ο πατέρας του Μπόρις Τζόνσον

Σε συνέντευξη του, ο Στάνλεϊ Τζόνσον, πατέρας του Μπόρις Τζόνσον,  πρώην ευρωβουλευτής και επίτιμος δημότης του νότιου Πηλίου, ξεκίνησε μιλώντας στα ελληνικά για την επιστροφή Γλυπτών του Παρθενώνα.

Μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις», ο πρώην ευρωβουλευτής χαρακτήρισε ατυχή συγκυρία τον τρόπο που ο Σούνακ αντιμετώπισε τον Έλληνα πρωθυπουργό. Πρόσθεσε δε ότι «Ήταν πολύ απασχολημένος, αλλά η Ελλάδα και το Ηνωμένο Βασίλειο έχουν ιστορικές σχέσεις και η συνάντηση έπρεπε να πραγματοποιηθεί καθώς πρέπει να μην ξεχνάμε ότι οι δύο χώρες έχουν κοινούς στόχους».

«Υπάρχει νομικό ζήτημα»

Σε καμία περίπτωση δεν θα επηρεαστούν οι σχέσεις των δύο χωρών, τόνισε ο Στάνλεϊ Τζόνσον , προσθέτοντας: « Κάθε φορά που έρχομαι στην Ελλάδα, αντιλαμβάνομαι την ουσία των διμερών σχέσεων. Μπορεί το Ηνωμένο Bασίλειο να αποχώρησε από την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά δεν αποχώρησε από την Ευρώπη. Εχουμε βαθιά εκτίμηση για τη χώρα σας. Ο κ. Σούνακ στο Κοινοβούλιο είπε ότι ακυρώθηκε η συνάντηση γιατί ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε σε θέμα από το παρελθόν, ενώ εκείνος στοχεύει στο μέλλον.»

Ανέφερε δε ότι «Είναι η στιγμή να προχωρήσουμε στο θέμα των Γλυπτών», επέμεινε ο κ. Τζόνσον, εξηγώντας ότι «υπάρχει νομικό ζήτημα αλλά ο Λόρδος Ελγιν πλήρωσε, και φαντάζομαι ότι είναι λάθος να πιστεύει κανείς ότι είχαν αποκτηθεί νόμιμα». Το άλλο θέμα είναι ότι υπάρχει συλλογή Γλυπτών στο Ην. Βασίλειο που είναι σημαντικό να επανενωθεί, επεσήμανε, πρόσθέτοντας ότι τα τελευταία χρόνια έχουν συμβεί ζημιές και καταστροφές.»

«Η Ελλάδα και το Ηνωμένο Βασίλειο έχουν ιστορικές σχέσεις»

Υπέρμαχος της επιστροφής των Γλυπτών ο Στάνλεϊ Τζόνσον

«Ο Μπόρις είναι πεπεισμένος για το θέμα έχοντας μεγάλη γνώση της ιστορίας»

Σε ερώτηση για τον Μπόρις Τζόνσον που ως γνωστόν είναι υπέρμαχος της επιστροφής των Γλυπτών, ο πατέρας του υπενθύμισε ότι ως φοιτητής ακόμα είχε συναντήσει την Μελίνα Μερκούρη για το θέμα και τόνισε ότι «ο Μπόρις είναι πεπεισμένος για το θέμα έχοντας μεγάλη γνώση της ιστορίας.»

Ζητήθηκαν στη συνέχεια οι προβλέψεις του σχετικά με την παραμονή των Συντηρητικών στην εξουσία και η απάντηση του ήταν ότι πιστεύει ότι «η δημοκρατική διαδικασία που κληρονομήσαμε από την Ελλάδα θα φέρει τα σωστά αποτελέσματα».

«Η επιστροφή των Γλυπτών θα είναι συμβολική κίνηση»

Αναφορικά με το σπίτι του στο Πήλιο ο Στάνλεϊ Τζόνσον είπε ότι στη διάρκεια των φυσικών καταστροφών βρισκόταν εκεί και μίλησε για «εξαιρετικό δήμαρχο που έχει κάνει εξαιρετικό έργο». Πρόσθεσε δε ότι «Θα ήθελα να περνώ περισσότερο χρόνο στην περιοχή».

Σχετικά με την κλιματική αλλαγή είναι πολύ σημαντικό να προσχωρήσουμε και πάλι στον ευρωπαϊκό φορέα για το περιβάλλον. Πριν κλείσει η απευθείας σύνδεση, ο Στάνλεϊ Τζόνσον θέλησε και πάλι να τονίσει: «Η επιστροφή των Γλυπτών θα είναι συμβολική κίνηση. Έχουμε φύγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, όχι από την ευρωπαϊκή προπτική».

Δείτε το βίντεο

Sports in

Η αποστολή του Ολυμπιακού για Λαμία: Χωρίς Κάρμο, Ορτέγκα και Γιόβετιτς (pic)

Έμειναν εκτός για να ξεκουραστούν ενόψει του ημιτελικού με την Άστον Βίλα, όπως επίσης και ο Ντόι με τον Ιμπόρα – Αναλυτικά η αποστολή για το ματς με Λαμία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024