Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Αθλήτρια του χόκεϊ έμεινε παράλυτη έπειτα από τραυματισμό κατά τη διάρκεια αγώνα

Αθλήτρια του χόκεϊ έμεινε παράλυτη έπειτα από τραυματισμό κατά τη διάρκεια αγώνα

«Τώρα πρέπει να επικεντρωθώ στην αποκατάστασή μου, ώστε να μπορέσω να αναρρώσω όσο το δυνατόν καλύτερα»

Η δύο φορές Ολυμπιονίκης και αστέρας του φινλανδικού χόκεϊ Sanna Hakala έμεινε παράλυτη από το στήθος και κάτω αφού τραυματίστηκε στον αυχένα όταν έπεσε με το κεφάλι στο δοκάρι κατά τη διάρκεια αγώνα, την περασμένη Παρασκευή, στη Σουηδία.

Η 26χρονη αθλήτρια μεταφέρθηκε αρχικά σε κοντινό νοσοκομείο και έπειτα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Linköping, όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, όπως ανακοίνωσε η ομάδα της.

«Είναι ακόμα δύσκολο να καταλάβω τι συνέβη, ότι η σύγκρουση με το δοκάρι ήταν τόσο σοβαρή όσο ήταν, ότι οι συνέπειες έγιναν τόσο μεγάλες», έγραψε η Hakala στο Instagram.

«Τώρα αντιμετωπίζω το δυσκολότερο παιχνίδι της ζωής μου»

«Όχι μόνο ότι αναγκάζομαι να σταματήσω να παίζω χόκεϊ, κάτι που αποτελούσε μεγάλο μέρος της ζωής μου για πολλά χρόνια, αλλά ότι ίσως αναγκαστώ να κάθομαι σε αναπηρικό καροτσάκι για το υπόλοιπο της ζωής μου» συμπλήρωσε.

«Ο τραυματισμός… με άφησε παράλυτη από το στήθος και κάτω, με μειωμένη λειτουργία στα χέρια μου. Αυτή είναι η πραγματικότητα στην οποία προσπαθώ να προσγειωθώ».

«Τώρα πρέπει να επικεντρωθώ στην αποκατάστασή μου, ώστε να μπορέσω να αναρρώσω όσο το δυνατόν καλύτερα. Ως εκ τούτου, εγώ και η ομάδα μου δεν θα δώσουμε άλλα στοιχεία σχετικά με τον τραυματισμό μου ή την κατάστασή μου και σας ζητώ από όλους να δείξετε σεβασμό σε μένα και την οικογένειά μου. Aυτή η κατάσταση είναι προφανώς χάλια, αλλά δεν φοβάμαι να την αναλάβω» προσέθεσε.

«Καταλαβαίνω ότι τώρα αντιμετωπίζω μια μακρά και σκληρή μάχη με το σώμα μου και το δυσκολότερο παιχνίδι της ζωής μου» κατέληξε.

Η Hakala ασχολείται επαγγελματικά με το άθλημα από το 2013. Κέρδισε δύο χάλκινα μετάλλια όταν εκπροσώπησε τη Φινλανδία στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στην Πιονγκτσάνγκ το 2018 και στο Πεκίνο το 2022. Έχει επίσης κερδίσει ένα ασημένιο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα το 2019 και χάλκινα μετάλλια το 2017 και το 2021.

Sports in

Μιλγουόκι Μπακς: Τα δεδομένα για Αντετοκούνμπο και Λίλαρντ ενόψει του Game 6 (pic)

Τι συμβαίνει με την κατάσταση της υγείας των Γιάννη Αντετοκούνμπο και Ντέιμιαν Λίλαρντ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024