Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μητσοτάκης: Είμαι πολύ χαρούμενος που ο Πόρος εντάσσεται στο GR-eco Islands

Μητσοτάκης: Είμαι πολύ χαρούμενος που ο Πόρος εντάσσεται στο GR-eco Islands

Την ικανοποίησή του για την υπογραφή της συμφωνίας με τον παγκόσμιο ηγέτη στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, Masdar, εξέφρασε ο πρωθυπουργός

Την ικανοποίησή του για την υπογραφή της συμφωνίας με την Masdar, παγκόσμιο ηγέτη στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ότι ο Πόρος θα είναι το επόμενο πράσινο νησί της Ελλάδας, στα πρότυπα της Αστυπάλαιας. ανακοινώθηκε σε σύντομη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο ελληνικό περίπτερο στην COP28, παρουσία του έλληνα πρωθυπουργού και του σουλτάνου  Άχμεντ αλ Τζάμπερ που προεδρεύει της διεθνούς διάσκεψης για την κλιματική αλλαγή.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που ο όμορφος Πόρος εντάσσεται στο πρόγραμμα GR-eco Islands. Πιστεύω πολύ στο πρόγραμμα αυτό και χαιρόμαστε ιδιαίτερα για τη σημερινή υπογραφή συμφωνίας μεταξύ της κυβέρνησης και της Masdar, ενός παγκόσμιου ηγέτη στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας» έγραψε ο πρωθυπουργός στην πλατφόρμα X (πρώην Twitter), ενώ συνόδευσε την ανάρτησή του με ένα βίντεο από τη σημερινή εκδήλωση στο πλαίσιο της COP28.

Τέσσερις παρεμβάσεις

Το πρόγραμμα για μετατροπή του Πόρου στο νέο «πράσινο» ελληνικό νησί περιλαμβάνει τέσσερις παρεμβάσεις:

  1. Παραγωγή καθαρής ενέργειας. Στόχος είναι το νησί να καταστεί περισσότερο ενεργειακά αποδοτικό, καλύπτοντας το μεγαλύτερο μέρος των ενεργειακών αναγκών μέσω ΑΠΕ. Για αυτό τον σκοπό σχεδιάστηκε η εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος σε συνεργασία με τη Masdar των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Θα υπάρξουν μέτρα για προώθηση της «έξυπνης» κατανάλωσης ενέργειας από κατοίκους και επισκέπτες.
  2. Η απανθρακοποίηση της πορθμειακής γραμμής, με ένα νέο ηλεκτρικό πλοίο και μετατροπή μικρών επιβατικών φέρι σε ηλεκτροκίνητα.
  3. Η μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση, με αντικατάσταση των δημοσίας χρήσης οχημάτων με ηλεκτρικά. Θα εγκατασταθεί μια νέα «πράσινη» υπηρεσία παράδοσης αγαθών με ηλεκτρικά φορτηγά οχήματα, ενώ θα αναπτυχθεί δίκτυο φορτιστών.
  4. Θα δοθεί έμφαση στην κυκλική οικονομία με κατάλληλη διαχείριση των απορριμάτων.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024