Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Συνδεδεμένες συσκευές: Η ΕΕ θωρακίζει έξυπνα ψυγεία και τηλεοράσεις από κυβερνοεπιθέσεις

Συνδεδεμένες συσκευές: Η ΕΕ θωρακίζει έξυπνα ψυγεία και τηλεοράσεις από κυβερνοεπιθέσεις

Ο νόμος για την ανθεκτικότητα στον κυβερνοχώρο (Cyber Resilience Act) θα εφαρμόζεται σε όλα τα προϊόντα που συνδέονται άμεσα ή έμμεσα σε άλλες συσκευές ή δίκτυα.

Ενίσχυση της κυβερνοασφάλειας έξυπνων ψυγείων, τηλεοράσεων, εκτυπωτών και κάθε είδους συνδεδεμένων συσκευών προβλέπουν οι κανόνες που συμφώνησαν την Πέμπτη οι χώρες-μέλη της ΕΕ και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, την ώρα που οι κυβερνοεπιθέσεις πληθαίνουν σε όλο τον κόσμο.

Ο νόμος για την ανθεκτικότητα στον κυβερνοχώρο (Cyber Resilience Act), τον οποίο πρότεινε πέρυσι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θα εφαρμόζεται σε όλα τα προϊόντα που συνδέονται άμεσα ή έμμεσα σε άλλες συσκευές ή δίκτυα.

Οι κατασκευαστές θα πρέπει να αναφέρουν τυχόν περιστατικά κυβερνοασφάλειας στις εθνικές αρχές

Το νομοσχέδιο θέτει προδιαγραφές κυβερνοασφάλειας για τον σχεδιασμό, την ανάπτυξη, την παραγωγή και την πώληση εξοπλισμού και προϊόντων λογισμικού.

Οι κατασκευαστές θα υποχρεούνται να αξιολογούν τους κινδύνους κυβερνοασφάλειας, να εκδίδουν δηλώσεις συμμόρφωσης και να διορθώνουν κενά ασφάλειας που εντοπίζονται στη διάρκεια ζωής του προϊόντος ή για ελάχιστη περίοδο πέντε ετών.

Οι κατασκευαστές θα πρέπει επίσης να αναφέρουν τυχόν περιστατικά κυβερνοασφάλειας στις εθνικές αρχές, ενώ οι εισαγωγείς και διανομείς θα πρέπει να βεβαιώνουν ότι τα προϊόντα πληρούν τις απαιτήσεις της ευρωπαϊκής νομοθεσίας.

«Οι συνδεδεμένες συσκευές χρειάζονται ένα βασικό επίπεδο κυβερνοασφάλειας όταν πωλούνται στην ΕΕ ώστε να διασφαλιστεί ότι οι επιχειρήσεις και οι καταναλωτές προστατεύονται από απειλές στον κυβερνοχώρο» δήλωσε ο Χοσέ Λουίς Εσκρίβα, ισπανός υπουργός Ψηφιακής Μεταρρύθμισης.

Σύμφωνα με την Κομισιόν, το κόστος των μέτρων θα ανέλθει στα 29 δισ. ευρώ τον χρόνο, ωστόσο θα προσφέρει στις επιχειρήσεις εξοικονόμηση πόρων 290 δισ. τον χρόνο.

Sports in

Άιρτον Σένα: Τριάντα χρόνια χωρίς τον θρύλο

Έχουν περάσει τρεις δεκαετίες από τότε που ο «θεός» των γκραν πρι μετακόμισε σε άλλες πίστες, αφού φρόντισε να φτιάξει τις επίγειες...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024