Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Μπορέλ: Ο Λαβρόφ θα έχει στα Σκόπια την ευκαιρία να ακούσει γιατί η Ρωσία είναι απομονωμένη

Μπορέλ: Ο Λαβρόφ θα έχει στα Σκόπια την ευκαιρία να ακούσει γιατί η Ρωσία είναι απομονωμένη

«Η ΕΕ και ο ΟΑΣΕ παραμένουν ενωμένοι στην καταδίκη της επιθετικής και παράνομης συμπεριφοράς της Ρωσίας» τόνισε ο Ζοζέπ Μπορέλ, αναφερόμενος στη συμμετοχή του Σεργκέι Λαβρόφ στη διάσκεψη του ΟΑΣΕ.

Ο Υπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας, Ζοζέπ Μπορέλ δήλωσε το βράδυ χθες Τετάρτη ότι η υπουργική διάσκεψη του ΟΑΣΕ (Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη) που διεξάγεται σήμερα και αύριο στα Σκόπια θα είναι μια καλή ευκαιρία για τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ ν’ ακούσει απευθείας από τους συμμετέχοντες γιατί η Ρωσία έχει καταδικαστεί και βρίσκεται απομονωμένη.

Να επιστρέψει και «να πει στον άρχοντα του Κρεμλίνου ότι η ΕΕ και ο ΟΑΣΕ παραμένουν ενωμένοι»

«Θα είναι μια καλή ευκαιρία για τον Λαβρόφ να ακούσει απευθείας από τους συμμετέχοντες σε αυτήν τη συνάντηση γιατί η Ρωσία είναι καταδικασμένη και απομονωμένη, και στη συνέχεια να μπορέσει να επιστρέψει στο Κρεμλίνο και να πει στον άρχοντα του Κρεμλίνου ότι η ΕΕ και ο ΟΑΣΕ παραμένουν ενωμένοι στην καταδίκη της επιθετικής και παράνομης συμπεριφοράς της Ρωσίας. Θα είναι πραγματικά πολύ χρήσιμο από αυτήν την άποψη», δήλωσε ο Ζοζέπ Μπορέλ (φωτογραφία, επάνω, από το Reuters/Ognen Teofilovski) μετά τη συνάντηση που είχε στα Σκόπια με τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας, Ντιμίταρ Κοβάτσεφσκι.

Ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών αναμενόταν να φθάσει στα Σκόπια λίγο πριν τα μεσάνυχτα.

Η διέλευση… Μπλίνκεν

Στην πρωτεύουσα της Βόρειας Μακεδονίας βρέθηκε χθες για μερικές ώρες και ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Αντονι Μπλίνκεν, ο οποίος το απόγευμα συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό και με τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας και παρακάθησε σε δείπνο που παρέθεσε ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, Μπουγιάρ Οσμάνι στους συμμετέχοντες στην υπουργική διάσκεψη. Αργά το βράδυ, ο Αντονι Μπλίνκεν αναχώρησε από τα Σκόπια.

Στην διάσκεψη θα συμμετάσχουν οι υπουργοί Εξωτερικών ή εκπρόσωποί τους των 57 χωρών μελών του ΟΑΣΕ. Η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί στη διάσκεψη από τον μόνιμο αντιπρόσωπο στον ΟΑΣΕ, τον πρέσβη Κωνσταντίνο Κόλλια.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Η Κ19 της Λαμίας έκανε pasillo στην αντίστοιχη του Ολυμπιακού για την κατάκτηση του Youth League

Σε μια πολύ όμορφη κίνηση προχώρησε η Κ19 της Λαμίας, προς την αντίστοιχη του Ολυμπιακού λίγο πριν την μεταξύ τους αναμέτρηση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024