Τρίτη 21 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ισραήλ: Εφτασε στο Τελ Αβίβ ο Μπλίνκεν - Θα πιέσει για παράταση της ανακωχής

Ισραήλ: Εφτασε στο Τελ Αβίβ ο Μπλίνκεν – Θα πιέσει για παράταση της ανακωχής

Ο Αντονι Μπλίνκεν αναμένεται μετά το Ισραήλ να επισκεφθεί τη Δυτική Οχθη και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, σύμφωνα με αξιωματούχο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Αντονι Μπλίνκεν (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από το Reuters/Saul Loeb) έφθασε μετά τα μεσάνυχτα σήμερα Πέμπτη στο Τελ Αβίβ, όπου θα έχει συνομιλίες με ηγέτες του Ισραήλ για την ενδεχόμενη παράταση της ανακωχής με τη Χαμάς και τη διανομή περισσότερης ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας.

Θα συζητήσει με τους εταίρους και «για την ανάγκη ίδρυσης ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους»

Πρόκειται για την τρίτη περιοδεία στην Εγγύς Ανατολή — και την έκτη επίσκεψή του στο Ισραήλ— που ξεκινά ο κ. Μπλίνκεν αφότου ξέσπασε ο πόλεμος την 7η Οκτωβρίου, με έναυσμα την επίθεση του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος σε νότιους τομείς της ισραηλινής επικράτειας, την πλέον πολύνεκρη από καταβολής εβραϊκού κράτους το 1948.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας αναμένεται να επισκεφθεί επίσης τη Δυτική Οχθη και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, όπως ανακοίνωσε προχθές αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

«Θα υπογραμμίσει την ανάγκη να συνεχιστεί η αυξημένη ροή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα, να εξασφαλιστεί η απελευθέρωση όλων των ομήρων και να διασφαλιστεί η προστασία των αμάχων της Γάζας», είχε δηλώσει ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Στην COP 28

Ο Αντονι Μπλίνκεν θα συζητήσει με τους εταίρους τις θέσεις της Ουάσιγκτον για το μέλλον της Γάζας και την ανάγκη ίδρυσης ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους, ανέφερε ο αμερικανός αξιωματούχος.

Γνωστοποίησε επίσης ότι ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών θα παραστεί στην 28η Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή (COP 28) που θα διεξαχθεί στο Ντουμπάι από τις 30 Νοεμβρίου έως τις 12 Δεκεμβρίου.

Sports in

Live streaming: Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ

Live streaming: Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ. Παρακολουθήστε μέσω live streaming την αναμέτρηση Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ για τον τελικό της Super League Κ15.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 21 Μαϊου 2024