Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ινδία: Πέντε θάνατοι σε δύο μέρες από μολυσμένο σιρόπι

Ινδία: Πέντε θάνατοι σε δύο μέρες από μολυσμένο σιρόπι

Σύμφωνα με δημοσιεύματα ινδικών μέσων ενημέρωσης, περίπου 50 άνθρωποι είχαν πρόσφατα αγοράσει σιρόπια από τη συγκεκριμένη επιχείρηση και έχει ξεκινήσει εκστρατεία για τον εντοπισμό τους.

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο διήμερο στο κρατίδιο Γκουτζαράτ της δυτικής Ινδίας αφότου κατανάλωσαν μολυσμένο σιρόπι, ενώ άλλοι δύο διακομίστηκαν σε νοσοκομείο.

Συνελήφθησαν τρία άτομα

Τοξικολογικές εξετάσεις σε ασθενείς έδειξαν ότι το σιρόπι είχε νοθευτεί με ποσότητα μεθυλικής αλκοόλης, κάτι που επιβεβαιώθηκε εν συνεχεία από εργαστηριακή ανάλυση των σκευασμάτων.

Αστυνομικοί συνέλαβαν τρεις υπόπτους, συμπεριλαμβανομένου του ιδιοκτήτη της επιχείρησης από την οποία πουλήθηκαν τα συγκεκριμένα σιρόπια.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα ινδικών μέσων ενημέρωσης, περίπου 50 άνθρωποι είχαν πρόσφατα αγοράσει σιρόπια από τη συγκεκριμένη επιχείρηση και έχει ξεκινήσει εκστρατεία για τον εντοπισμό τους.

Επικίνδυνα σιρόπια για τον βήχα

Υπενθυμίζεται ότι τον προηγούμενο μήνα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) είχε ανακοινώσει πως οι θάνατοι δεκάδων παιδιών στην Γκάμπια από νεφρικές βλάβες ενδέχεται να συνδέονται με μολυσμένα σιρόπια για τον βήχα και το κρυολόγημα που παρασκευάζει μια ινδική παρασκευάστρια εταιρεία φαρμάκων.

Ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους είχε δηλώσει σε δημοσιογράφους ότι η υπηρεσία του ΟΗΕ διεξάγει έρευνα μαζί με τις ινδικές ρυθμιστικές αρχές και τη φαρμακευτική εταιρεία Maiden Pharmaceuticals Ltd με έδρα το Νέο Δελχί.

Η εργαστηριακή ανάλυση επιβεβαίωσε «μη αποδεκτές» ποσότητες διαιθυλενογλυκόλης και αιθυλενογλυκόλης, οι οποίες μπορεί να είναι τοξικές όταν καταναλώνονται, δήλωσε ο ΠΟΥ.

Η κυβέρνηση της Γκάμπιας δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι διερευνά επίσης τους θανάτους, καθώς στα τέλη Ιουλίου καταγράφηκε αύξηση των περιπτώσεων οξείας νεφρικής βλάβης σε παιδιά κάτω των πέντε ετών.

Sports in

Γιατί η απουσία του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ «πληγώνει» τον Παναθηναϊκό… (vids)

Ο Παναθηναϊκός θα παίξει στο Βελιγράδι χωρίς τον Ερνανγκόμεθ, ο Εργκίν Αταμάν ψάχνει λύσεις για τη διπλή μάχη με τη Μακάμπι και η απουσία του Ισπανού είναι πολύ πιο σημαντική από όσο νομίζει κανείς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024