Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Bloomberg: Οι θαλάσσιοι κίνδυνοι στον Κόλπο του Άντεν αναγκάζουν τα πλοία να αλλάξουν δρομολόγιο

Bloomberg: Οι θαλάσσιοι κίνδυνοι στον Κόλπο του Άντεν αναγκάζουν τα πλοία να αλλάξουν δρομολόγιο

Η κατάσχεση του πλοίου Galaxy Leader από την Υεμένη στις 19 Νοεμβρίου και μια επίθεση drone σε πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στις 24 Νοεμβρίου, φοβίζουν πλοιοκτητες και προσωπικό.

Ως απάντηση σε μια σειρά επιχειρήσεων ενάντια στην εμπορική ναυτιλία, στα πλαίσια του πολέμου του Ισραήλ στη Γάζα, τα φορτηγά πλοία καλούνται να επιδείξουν αυξημένη προσοχή κοντά στην Υεμένη και τη Σομαλία, ανέφερε σήμερα το Bloomberg.

Η ισραηλινή εταιρεία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων Zim Integrated Shipping, που βρίσκεται στην Χάιφα, ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα ότι αλλάζει δρομολόγιο για μερικά από τα σκάφη της.

 Η S&P Global Market Intelligence, υπολογίζει πως μακροπρόθεσμα οι εταιρείες θα υποχρεωθούν να κάνουν έως και παράκαμψη 11 ημερών

Λόγω αυξημένων κινδύνων για την ασφάλεια και τη ναυσιπλοΐα, η Zim αναγκάστηκε να επιβάλει στους πελάτες της «ασφάλιστρο κινδύνου πολέμου» σε ορισμένες από τις υπηρεσίες της, το οποίο κυμαινόταν από $25 έως $100 για κάθε εξάμετρημονάδα εμπορευματοκιβωτίου (σ.σ.: κοντέινερ).

Η γνώμη των ειδικών και τα τελευταία νέα

Σύμφωνα με μια έκθεση έρευνας αυτή την εβδομάδα από την S&P Global Market Intelligence, μακροπρόθεσμα, οι εταιρείες μπορεί να επανεξετάσουν τις διαδρομές είτε για να πλεύσουν γύρω από το νότιο άκρο της Αφρικής – προσθέτοντας 10 ημέρες στα ταξίδια – είτε να ταξιδέψουν μέσω της Διώρυγας του Παναμά και να προσθέσουν 11 ημέρες στο ταξίδι.

Ως περαιτέρω δυνατότητες αναφέρθηκαν σιδηροδρομικές συνδέσεις από την Ασία «που μπορεί να απαιτούν διέλευση μέσω Ρωσίας».

Το Πολεμικό Ναυτικό του Ηνωμένου Βασιλείου εξέδωσε μια ειδοποίηση ασφαλείας επικαλούμενη αναφορές για μικρά σκάφη που δρούσαν «ύποπτα» στον Κόλπο του Άντεν.

Από την επιχείρηση κατάληψης του πλοίου.

Πρόσφατα περιστατικά περιλαμβάνουν την κατάσχεση του αεροπλανοφόρου Galaxy Leader από την αντίσταση της Υεμένης στις 19 Νοεμβρίου και μια επίθεση drone σε πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στις 24 Νοεμβρίου και τα δύο με αναφερόμενες ισραηλινές συνδέσεις.

Η Ναυτιλιακή Διοίκηση του Υπουργείου Μεταφορών των ΗΠΑ προέτρεψε προσοχή σε αυτούς τους τομείς, κρίσιμους για τα πλοία που διέρχονται από τη Διώρυγα του Σουέζ. «Να είστε προσεκτικοί κατά τη διέλευση από αυτές τις περιοχές και να έχετε επίγνωση των εξελισσόμενων απειλών σε αυτήν την περιοχή», ανέφερε το τμήμα σε προειδοποίηση MARAD τη Δευτέρα.

Με την σειρά της η Σαναά δήλωσε πως η μοίρα του πλοίου είναι στα χέρια της παλαιστινιακής αντίστασης

Ο εκπρόσωπος των Ανσάρ Αλλάχ γνωστών και ως Χούθι ανέφερε σήμερα μεταξύ άλλων πως: «Η μοίρα του πλοίου που συνδέεται με το Ισραήλ, συνδέεται με τις επιλογές της Παλαιστινιακής Αντίστασης και με το τι εξυπηρετεί τους στόχους της στη μάχη κατά της ισραηλινής επιθετικότητας».

Η στιγμή που ο στρατός της Υεμένης επιβιβάζεται στο πλοίο ισραηλινών συμφερόντων.

Sports in

Η Ευρωλίγκα απαξιώνει το προϊόν της

Δεν νοείται ιδιαίτερα σήμερα, να υπάρχουν παραβάσεις σε θέματα που έχουν να κάνουν με το χρόνο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024