Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
ΣΥΡΙΖΑ: Με καθυστέρηση η επιστολική ψήφος - Να μην γίνει επικοινωνιακή εκμετάλλευση

ΣΥΡΙΖΑ: Με καθυστέρηση η επιστολική ψήφος – Να μην γίνει επικοινωνιακή εκμετάλλευση

Σύμφωνα με τη Γιώτα Πούλου «η ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στις εκλογικές διαδικασίες και η αντιμετώπιση της αυξανόμενης αποχής είναι στις προτεραιότητες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ»

«Έστω και με καθυστέρηση, ακούσαμε με ενδιαφέρον την ανακοίνωση του πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο σχετικά με την καθιέρωση της επιστολικής ψήφου στις επικείμενες Ευρωεκλογές», σημειώνει σε δήλωση η τομεάρχης Εσωτερικών της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και βουλευτής Βοιωτίας Γιώτα Πούλου.

Σύμφωνα με την τομεάρχη Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, «η ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στις εκλογικές διαδικασίες και η αντιμετώπιση της αυξανόμενης αποχής είναι στις προτεραιότητες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και απαιτούν άμεσες θεσμικές παρεμβάσεις».

«Η σημερινή εξαγγελία δεν πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο επικοινωνιακής εκμετάλλευσης»

Παράλληλα προσθέτει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είχε αναδείξει από τις προηγούμενες εκλογές τον «αποκλεισμό» ψηφοφόρων. «Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ανέδειξε έγκαιρα το πρόβλημα του αποκλεισμού χιλιάδων συμπολιτών μας, και κυρίως νέων εποχικών εργαζομένων σε τουριστικές περιοχές, από τις πρόσφατες εθνικές εκλογές και κατέθεσε σχετική Τροπολογία. Όμως, η κυβέρνηση της ΝΔ την απέρριψε τότε, χωρίς κανέναν διάλογο», αναφέρει χαρακτηριστικά η Γιώτα Πούλου.

Η Γιώτα Πούλου

«Περιμένουμε την περαιτέρω εξειδίκευση της εξαγγελίας του πρωθυπουργού»

Προσθέτει πως «η σημερινή εξαγγελία δεν πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο επικοινωνιακής εκμετάλλευσης. Απαιτεί απαντήσεις για πιθανά συνταγματικά κωλύματα, για τη διασφάλιση της μυστικότητας της ψήφου, καθώς και ασφαλιστικές δικλείδες που θα προστατεύσουν από ενδεχόμενη νόθευση το εκλογικό αποτέλεσμα και θα εξασφαλίσουν την αξιοπιστία της διαδικασίας».

Καταληκτικά, η τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τονίζει ότι «σε αυτή την κατεύθυνση, περιμένουμε την περαιτέρω εξειδίκευση της εξαγγελίας του πρωθυπουργού από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών».

Sports in

Μιλγουόκι Μπακς: Τα δεδομένα για Αντετοκούνμπο και Λίλαρντ ενόψει του Game 6 (pic)

Τι συμβαίνει με την κατάσταση της υγείας των Γιάννη Αντετοκούνμπο και Ντέιμιαν Λίλαρντ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024