Ισπανία: Διακινητές πέταξαν μετανάστες από ταχύπλοο – Τέσσερις ανασύρθηκαν νεκροί από τη θάλασσα
Οι αρχές της Ισπανίας αναζητούν το σκάφος - Βίντεο με την κτηνωδία των διακινητών
Τέσσερις μετανάστες που επέβαιναν σε ταχύπλοο πνίγηκαν, όταν διακινητές τούς έριξαν στη θάλασσα λίγα μέτρα μακριά από μία παραλία της Κάντιθ, στη νότια Ισπανία.
Στο ταχύπλοο επέβαιναν 27 μετανάστες, εκ των οποίων 23 διασώθηκαν και τέσσερις ανασύρθηκαν νεκροί από τη θάλασσα.
Μετά το συμβάν, το σκάφος τράπηκε σε φυγή
Βίντεο που μεταδίδουν ισπανικά μέσα ενημέρωσης δείχνουν ένα μαύρο φουσκωτό ταχύπλοο να κινείται κυκλικά, σε μικρή απόσταση από την παραλία και διακινητές να ρίχνουν στη θάλασσα μετανάστες, ορισμένοι από τους οποίους πασχίζουν απεγνωσμένα να κρατηθούν στην επιφάνεια.
Αυτόπτες μάρτυρες έσπευσαν να βοηθήσουν, καθώς το φουσκωτό απομακρύνθηκε με μεγάλη ταχύτητα.
Ψάχνουν το σκάφος με τους διακινητές
Όπως γράφει η ισπανική εφημερίδα El Pais, το περιστατικό έλαβε χώρα λίγο μετά την πτώση άλλων οκτώ μεταναστών στη θάλασσα από άλλο σκάφος, με παρόμοια χαρακτηριστικά, στην κοντινή περιοχή Castillo de Sancti Petri, επίσης στο Σαν Φερνάντο.
Σύμφωνα με πηγές της ισπανικής Πολιτικής Φρουράς (Guardia Civil), οι επιβαίνοντες σε αυτές τις βάρκες έφυγαν από το Μαρόκο σε ομάδες έως και 40 ατόμων, οι οποίοι εγκαταλείφθηκαν στη θάλασσα σε διαφορετικές ομάδες από την Ταρίφα έως το Σαν Φερνάντο.
Μετά το συμβάν τα σκάφη τράπηκαν σε φυγή. Το απόγευμα της Τετάρτης, μέλη της Πολιτικής Φρουράς συνέχισαν τις έρευνες στην περιοχή, προσπαθώντας να βρουν πού βρίσκεται το σκάφος.
Άλλοι οκτώ μετανάστες εγκαταλείφθηκαν από διακινητές σε άλλη παραλία, η οποία βρίσκεται νοτιότερα, στην περιοχή Τσικλάνα. Τρεις εξ αυτών διακομίστηκαν σε νοσοκομείο με συμπτώματα υποθερμίας.
- Ο Μικ Τζάγκερ έφτασε πολύ κοντά στον θάνατο το 1976, σύμφωνα με τη νέα βιογραφία των Rolling Stones
- Χανιά: Η στιγμή που οδηγός ΙΧ χάνει τον έλεγχο και «καρφώνεται» σε σταθμευμένα αυτοκίνητα
- Ρουμάνοι: «Κάνει σκέψεις αποχώρησης ο Ραζβάν Λουτσέσκου»
- «Εδώ βρίσκεται ο λόγος που έκανα ότι έκανα» – Τι γράφουν τα σημειώματα που άφησε ο 89χρονος που τραυμάτισε 5 άτομα
- Έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στην Κοινότητα Αμπελώνα από τον Δήμο Πύργου
- Markos by Night: Το γέλιο επιστρέφει και αυτό το Σάββατο
- Το προφίλ του 89χρονου που τραυμάτισε 5 άτομα σε δύο διαφορετικά σημεία της Αθήνας
- Πηγές της Περιφέρειας υποστηρίζουν ότι υπάρχει πρόθεση τα Προσφυγικά να επιστραφούν ως χώροι κοινωνικής κατοικίας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 28.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/t_h_e_h_i_d_d_e_n_-peWhm5_xJjI-unsplash-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442