Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λιμενικό: Η στιγμή που διακινητές σκίζουν λέμβο με πρόσφυγες - Βίντεο ντοκουμέντο

Λιμενικό: Η στιγμή που διακινητές σκίζουν λέμβο με πρόσφυγες – Βίντεο ντοκουμέντο

Για «εγκληματικό τρόπο με τον οποίο τα κυκλώματα των διακινητών σκίζουν τις βάρκες θέτοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές», κάνει λόγο ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής,  Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης

Βίντεο που δείχνει πως οι διακινητές θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή προσφύγων και μεταναστών έδωσε στη δημοσιότητα το Λιμενικό.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμενικού το περιστατικό συνέβη σε θαλάσσια περιοχή νότια της Μυτιλήνης, όταν ένα περιπολικό σκάφος του Σώματος εντόπισε λέμβο στην οποία επέβαιναν 26 πρόσφυγες και η οποία βρισκόταν εντός τουρκικών χωρικών υδάτων.

Μόλις οι πέντε διακινητές είδαν το σκάφος του Λιμενικού έσκισαν τον αεροθάλαμο της λέμβου, με αποτέλεσμα την εισροή υδάτων και την πτώση όλων των επιβαινόντων στη θάλασσα.

Αμέσως ξεκίνησε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης και διέσωσε συνολικά 26 αλλοδαπούς, ενώ κατά δήλωση των διασωθέντων δεν υπάρχει αγνοούμενος.

Επίσης, συνελήφθησαν οι πέντε διακινητές.

Το συγκεκριμένο βίντεο δημοσίευσε στον λογαριασμό του στο Twitter και ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής,  Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, «Δείτε εδώ τον εγκληματικό τρόπο με τον οποίο τα κυκλώματα των διακινητών σκίζουν τις βάρκες θέτοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Συνελήφθησαν 5 διακινητές», έγραψε αρχικά.

«Το βίντεο είναι αποκαλυπτικό από τη σημερινή επιχείρηση διάσωσης 26 ατόμων στη Μυτιλήνη από το Λιμενικό», προσέθεσε.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού

«Στον εντοπισμό και τη διάσωση είκοσι έξι (26) αλλοδαπών καθώς και στη σύλληψη πέντε (05) εξ’ αυτών ηλικίας 23, 22, 23, 21 και 23 προέβησαν πρωινές ώρες σήμερα στελέχη περιπολικού παράκτιου σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και της Λιμενικής Αρχής Μυτιλήνης, στη θαλάσσια περιοχή νότια »ΑΓΡΙΕΛΙΑΣ» Μυτιλήνης.

Ειδικότερα, παράκτιο περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (Π.Π.Λ.Σ.), στα πλαίσια περιπολίας επιτήρησης θαλάσσιων συνόρων εντόπισε πνευστή λέμβο, η οποία βρισκόταν εντός τουρκικών χωρικών υδάτων.

Στη θέα του Π.Π.Λ.Σ. οι ανωτέρω πέντε (05) αλλοδαποί έσκισαν τον αεροθάλαμο της λέμβου, με αποτέλεσμα την εισροή υδάτων και την πτώση όλων των επιβαινόντων στη θάλασσα. Άμεσα το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. κατόπιν εντολής του Ενιαίου Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ξεκίνησε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης και διέσωσε συνολικά είκοσι έξι (26) αλλοδαπούς, ενώ κατά δήλωση των διασωθέντων δεν υπάρχει αγνοούμενος.

Οι ανωτέρω αλλοδαποί μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Μυτιλήνης όπου παραδόθηκαν σε στελέχη Γρ. Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης και συνελήφθησαν οι πέντε (05) αλλοδαποί για παράβαση του άρθρου 277 (πρόκληση ναυαγίου), άρθρου 306 (έκθεση σε κίνδυνο), του Ν. 3386/05 (περί αλλοδαπών) και του άρθρου 27 παρ. 1 Ν. 2321/95 (δίκαιο της θάλασσας), ενώ ο ένας 23χρονος ήταν και ο χειριστής της λέμβου.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Μυτιλήνης, ενώ η ανωτέρω λέμβος καταστράφηκε».

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024