Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ερχονται οι προσωρινές αποβολές και στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο

Ερχονται οι προσωρινές αποβολές και στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο

Οι προτάσεις θα εξεταστούν στην Ετήσια Γενική Συνέλευση του IFAB τον Μάρτιο και οποιεσδήποτε αλλαγές εγκριθούν θα ενσωματωθούν στους κανονισμούς από την 1η Ιουλίου 2024.

Ο κανονισμός των προσωρινών αποβολών στο ποδόσφαιρο (sin bins) κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος μεταξύ των μελών του Διεθνούς Ποδοσφαιρικού Συμβουλίου (IFAB), του μόνου αρμόδιου για να αλλάζει τους κανονισμούς του αθλήματος.

Στην τελευταία ετήσια συνεδρίασή του, την Τρίτη 28 Νοεμβρίου στο Λονδίνο, τα μέλη του IFAB τάχθηκαν υπέρ των προσωρινών αποβολών και στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, μετά τη μεγάλη επιτυχία που είχαν στις μικρές κατηγορίες.

Οι προσωρινές δεκάλεπτες αποβολές θα επιβάλλονται σε περιπτώσεις απείθειας και έντονων διαμαρτυριών προς τον διαιτητή.

Eξετάζεται να συμπεριληφθούν και τα φάουλ τακτικής, όπως στις περιπτώσεις ανατροπής των παικτών που φεύγουν στην αντεπίθεση.

Τα μέλη της IFAB υποστηρίζουν επίσης την περίπτωση να μπορεί μόνο ο αρχηγός κάθε ομάδας να πλησιάζει τον διαιτητή αλλά κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες.

Οι προτάσεις θα εξεταστούν στην Ετήσια Γενική Συνέλευση του IFAB τον Μάρτιο και οποιεσδήποτε αλλαγές εγκριθούν θα ενσωματωθούν τους κανονισμούς από την 1η Ιουλίου 2024.

Οι προσωρινές αποβολές εφαρμόστηκαν για πρώτη φορά στις κατηγορίες των παιδικών και εφηβικών ομάδων τη σεζόν 2019/2020 σε μία προσπάθεια να βελτιωθούν τα επίπεδα του σεβασμού και του φερ πλέι στο άθλημα.

Οσοι παίκτες διαμαρτύρονται με λόγια ή πράξεις αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τον αγωνιστικό χώρο για δέκα λεπτά.

Οι έντονες διαμαρτυρίες των παικτών προς τους διαιτητές έχουν λάβει εκρηκτικές διαστάσεις σε όλες τις βαθμίδες του ποδοσφαίρου.

Τους προηγούμενους μήνες δύο νεαροί άγγλοι ρέφερι στη Βρετανία αποκάλυψαν την έκταση της κακοποίησης που δέχτηκαν που τους ανάγκασε να αποχωρήσουν από την ενεργό δράση.

Ο Ρις Μπάλντουιν παραιτήθηκε τον Απρίλιο και όπως αποκάλυψε αργότερα του τράβηξαν μαχαίρι ενώ χάραξαν το αυτοκίνητό του ως αντίποινα για τις αποφάσεις του σε αγώνα. Ο Τζορτζ Σλάι αποσύρθηκε όταν υπέστη κάταγμα στο σαγόνι μετά από γροθιά που δέχτηκε από παίκτη τον οποίον απέβαλε σε αγώνα 5Χ5.

Τα μέλη της IFAB εξέτασαν επίσης στρατηγικές για να μειωθούν οι καθυστερήσεις στη διάρκεια ενός αγώνα και συζητήθηκε ο κανόνας των έξι δευτερολέπτων για τους τερματοφύλακες, η καθυστερημένη επανέναρξη του παιχνιδιού και η διαχείριση των τραυματισμών.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024