Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Εκστρατεία για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με HIV

Εκστρατεία για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με HIV

Στο στόχο του ΠΟΥ για εξάλειψη του HIV ως το 2030 συμβάλλει η GSK με εκστρατεία ενδυνάμωσης των ανθρώπων που ζουν με HIV

Εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του πληθυσμού για τον ιό HIV με τίτλο «Η ΖΩHIV ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ» ξεκίνησε η GSK Ελλάδος, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του AIDS, την 1η Δεκεμβρίου.

Η εκστρατεία πραγματοποιείται στο πλαίσιο της συμβολής της εταιρείας στην πραγματοποίηση του στόχου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ) για την εξάλειψη του ιού HIV ως το 2030.

Στην κατεύθυνση αυτή, η εν λόγω εκστρατεία θέτει ως προτεραιότητα την ενδυνάμωση των ανθρώπων που ζουν με ΗIV και την ενίσχυση της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινωνικού τους περιβάλλοντος, από τους φροντιστές, γιατρούς, οικογένεια και φίλους μέχρι και τον γενικό πληθυσμό,  στο γεγονός ότι οι άνθρωποι που ζουν με HIV, μπορούν να έχουν μια φυσιολογική ζωή μακριά από τα κοινωνικά στερεότυπα και το στίγμα που σχετίζονται με τη νόσο.

Η εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης «Η ΖΩHIV ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ» βασίζεται σε ιστορίες που είναι εμπνευσμένες από πραγματικά βιώματα ανθρώπων που ζουν με τον HIV και τα οποία καταδεικνύουν ότι «όλοι οι άνθρωποι με HIV μπορούν να πάρουν τη ζωή τους στα χέρια τους».

Με πρωταγωνιστή τον καταξιωμένο ηθοποιό και σεναριογράφο Γιώργο Καπουτζίδη, η εκστρατεία περιλαμβάνει κεντρικό video, μέσω του οποίου ο ίδιος μοιράζεται την οπτική του αναφορικά με τις συνθήκες οι οποίες δύνανται να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των ανθρώπων που ζουν με HIV.

Η εκστρατεία είναι ήδη στον «αέρα» και περιλαμβάνει σειρά δράσεων, όπως την αφισοκόλληση των σχετικών με την εκστρατεία υλικών σε 15 κεντρικά bar της Αθήνας, αλλά και την τοποθέτησή τους στα μέσα μαζικής μεταφοράς τόσο στην πόλη της Αθήνας όσο και στη Θεσσαλονίκη, στοχεύοντας το μήνυμα να διαδοθεί με μαζικό τρόπο στο κοινό.

Ο κ. Γιώργος Καπουτζίδης με αφορμή της συμμετοχής του στην εκστρατεία, δήλωσε: «Είμαι υπερήφανος που συμμετέχω στην εκστρατεία «Η ΖΩHIV ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ». Η ενδυνάμωση της φωνής και των δικαιωμάτων των ατόμων με HIV, αποτελεί για εμένα προτεραιότητα ζωής, ώστε οι συνάνθρωποί μας να ζουν μία ζωή χωρίς κοινωνικά ταμπού και περιορισμούς. Είμαστε όλοι αρωγοί σε ενέργειες που ενισχύουν την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση γύρω από τον ιό του HIV και τις προεκτάσεις του».

Ο κ. Γιώργος Καλόγηρος, BU Director HIV της GSK Ελλάδος, δήλωσε σχετικά: «Στη GSK Ελλάδος είμαστε περήφανοι που συμβάλλουμε προς την κατεύθυνση του οράματος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του AIDS, μέσω της δημιουργία της εκστρατείας «Η ΖΩHIV ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ». Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την ενίσχυση της ενημέρωσης και της ευαισθητοποίησης του κοινού σχετικά με τον HIV, με μήνυμα ότι οι άνθρωποι με HIV μπορούν να ζουν τη ζωή τους όπως αυτοί επιθυμούν, απαλλαγμένοι από το στίγμα που δυστυχώς σχετίζεται με τη νόσο».

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στους λογαριασμούς της εκστρατείας «Η ΖΩHIV ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ» στο Instagram και στο Facebook

Sports in

LIVE: Φενέρμπαχτσε – Μονακό

LIVE: Φενέρμπαχτσε – Μονακό. Παρακολουθήστε live στις 20:45 την εξέλιξη της αναμέτρησης Φενέρμπαχτσε – Μονακό για το Game 4 των play offs της Euroleague. Τηλεοπτικά από Novasports 4HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024