Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ισραήλ: Δέκα μηνών ο μικρότερος όμηρος της Χαμάς – Η τύχη των δύο «αδερφών με τα κόκκινα μαλλιά»

Ισραήλ: Δέκα μηνών ο μικρότερος όμηρος της Χαμάς – Η τύχη των δύο «αδερφών με τα κόκκινα μαλλιά»

Ο ισραηλινός στρατός υποστηρίζει ότι ο 10 μηνών Κφιρ Μπίμπας και η οικογένειά του έχουν παραδοθεί από τη Χαμάς σε άλλη «παλαιστινιακή τρομοκρατική ομάδα» στη Χαν Γιουνίς

Ένα μωρό 10 μηνών είναι ο μικρότερος σε ηλικία όμηρος της Χαμάς, που κρατείται στη Γάζα, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό.

Ενώ σήμερα, Τρίτη, αναμένεται να απελευθερωθούν δέκα ακόμα όμηροι στο πλαίσιο της συμφωνίας για εκεχειρία και απελευθέρωση ομήρων και κρατουμένων μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, η οποία παρατάθηκε κατά δύο ημέρες, ο 10 μηνών Κφιρ Μπίμπας δεν θα απελευθερωθεί.

Ο Κφιρ έμαθε να περπατάει πολύ πρόσφατα

Σύμφωνα μάλιστα με όσα είπε ο εκπρόσωπος των IDF, Ντάνιελ Χάγκαρι, ο μικρούλης, που πολύ πρόσφατα περπάτησε για πρώτη φορά, παραδόθηκε από τη Χαμάς σε άλλη «τρομοκρατική ομάδα» στη Χαν Γιουνίς.

Η οικογένεια του μικρού Κφιρ Μπίμπας

Όπως αναφέρει η Telegraph, η Χαν Γιουνις αναμένεται να είναι στόχος επόμενων ισραηλινών επιθέσεων, κάτι που αυξάνει την ανησυχία ότι το μωρό χρησιμοποιείται ως μοχλός πίεσης στις συνομιλίες για την παράταση της εκεχειρίας.

Σημειώνεται ότι χθες, Δευτέρα, απελευθερώθηκαν εννέα παιδιά, ανάμεσα τους δίδυμα 3 ετών.

Οι όμηροι που απελευθερώθηκαν τη Δευτέρα

Πού βρίσκονται ο Κφιρ και ο 4χρονος αδερφός του

Ο ισχυρισμός της Χαμάς ότι ο Κφιρ και ο 4χρονος αδελφός του, Άριελ, που απήχθησαν στις 7 Οκτωβρίου, δεν είναι πλέον στην κατοχή τους, προκάλεσε οργή.

Λέγεται ότι τα δύο παιδιά κρατούνται μαζί με τους γονείς τους, Γιάρντεν και Σίρι αν και η τύχη των γονέων και ιδιαίτερα του πατέρα, παραμένει αβέβαιη. Η φωτογραφία της τρομοκρατημένης μητέρας με τα δύο παιδιά στην αγκαλιά της, που έχουν χαρακτηριστικά κόκκινα μαλλιά, έκανε τον γύρο των social media.

Η μαμά και τα «αδέρφια με τα κόκκινα μαλλιά»

Ο Avichay Adraee, εκπρόσωπος των IDF στα αραβικά μέσα ενημέρωσης, είπε για τα παιδιά-ομήρους της Χαμάς: «Παιδιά και μωρά κάτω του ενός έτους που δεν έχουν δει το φως του ήλιου για περισσότερες από 50 ημέρες κρατούνται αιχμάλωτα από τη Χαμάς, [η οποία] μεταχειρίζεται κάποια από αυτά σαν λάφυρα και κάποια τα έχει μεταφέρει σε άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις στη Λωρίδα της Γάζας».

Ο Michael Horowitz, αναλυτής ασφαλείας, δήλωσε ότι φαίνεται πως η οικογένεια Μπίμπας είχε παραδοθεί στο Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης.

Ο Χάγκαρι ανέφερε ότι η ευθύνη για τους ομήρους παραμένει στη Χαμάς, ακόμη και αν τους είχε μεταβιβάσει σε άλλες ομάδες.

«Δεν έχουμε νέα τους, είναι μαρτύριο»

Η θεία του μικρού Κφιρ και του αδερφού του δήλωσε τη Δευτέρα ότι η ανακοίνωση της Χαμάς «επιτείνει την αγωνία τους». «Δεν ξέρουμε πού βρίσκονται. Το ότι δεν θα τους έχουμε σύντομα στην αγκαλιά μας, μας πληγώνει».

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024