Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ισραήλ: Πήρε από τη Χαμάς κατάλογο με τα ονόματα των ομήρων που θα ελευθερωθούν σήμερα

Ισραήλ: Πήρε από τη Χαμάς κατάλογο με τα ονόματα των ομήρων που θα ελευθερωθούν σήμερα

Δόθηκε στο Ισραήλ ο κατάλογος των ομήρων που αναμένεται να ελευθερώσει σήμερα η Χαμάς και περιλαμβάνει δέκα ονόματα.

Η κυβέρνηση του Ισραήλ έλαβε από τη Χαμάς κατάλογο με τα ονόματα ομήρων που πρόκειται ν’ αφεθούν ελεύθεροι σήμερα από τη Λωρίδα της Γάζας, στο πλαίσιο της ανακωχής που συμφωνήθηκε να παραταθεί για ακόμη δυο ημέρες, μετέδωσε η ραδιοφωνία του ισραηλινού στρατού επικαλούμενη το γραφείο του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου (στη φωτογραφία του Reuters/Athit Perawongmetha, επάνω, εγκατάσταση με τις φωτογραφίες ομήρων της Χαμάς σε δρόμο του Τελ Αβίβ).

Σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό ιστότοπο Axios, ο κατάλογος περιλαμβάνει 10 ονόματα ομήρων.

Ανακοινώθηκε τη νύχτα η αποφυλάκιση 33 παλαιστίνιων κρατουμένων

Νωρίτερα, η ισραηλινή υπηρεσία φυλακών είχε ανακοινώσει ότι αφέθηκαν ελεύθεροι 33 παλαιστίνιοι κρατούμενοι, μερικές ώρες αφού η Χαμάς απελευθέρωσε 11 ισραηλινούς ομήρους που κρατούσε στη Λωρίδα της Γάζας.

Από την Παρασκευή το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα και οι αρχές του Ισραήλ άρχισαν ν’ αφήνουν ελεύθερους αντίστοιχα από δέκα και πάνω ομήρους — γυναίκες και παιδιά — σε αντάλλαγμα για τριπλάσιους παλαιστίνιους κρατούμενους, επίσης γυναίκες και παιδιά, στο πλαίσιο συμφωνίας που κλείστηκε με τη μεσολάβηση του Κατάρ, της Αιγύπτου και των ΗΠΑ.

Η συμφωνία των δυο πλευρών παρατάθηκε ως μεθαύριο Πέμπτη, ανακοίνωσαν η Χαμάς και το Κατάρ, ενώ οι αρχές του Ισραήλ ανέφεραν πως προετοιμάζουν κατάλογο με άλλους 50 κρατούμενους που θ’ αποφυλακιστούν τις δυο επόμενες ημέρες.

Στη Μέση Ανατολή ο Μπλίνκεν

Στο μεταξύ, αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε ότι ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Αντονι Μπλίνκεν, θα επισκεφθεί το Ισραήλ, τη Δυτική Οχθη και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Ο Αντονι Μπλίνκεν θα συζητήσει με τους εταίρους τις θέσεις της Ουάσιγκτον για το μέλλον της Γάζας και την ανάγκη ίδρυσης ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους, ανέφερε ο αξιωματούχος.

«Θα υπογραμμίσει την ανάγκη να συνεχιστεί η αυξημένη ροή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα, να εξασφαλιστεί η απελευθέρωση όλων των ομήρων και να διασφαλιστεί η προστασία των αμάχων της Γάζας», δήλωσε.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024