Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ο Μπαρτζώκας σχεδιάζει σε (πολύ) μεγαλύτερη «σκακιέρα»

Ο Μπαρτζώκας σχεδιάζει σε (πολύ) μεγαλύτερη «σκακιέρα»

Οι πειραιώτες έβαλαν στην «μηχανή» τους τον Πετρούσεφ, έναν παίκτη που θα ήθελαν στο ρόστερ τους πολλές ομάδες της Ευρωλίγκας και τα δεδομένα είναι πολύ διαφορετικά για την ομάδα του λιμανιού.

Μια απλή πράξη προπαίδειας μας δίνει τον αριθμό των τετραγώνων στην σκακιέρα, δηλαδή 8Χ8=64.

Εξήντα τέσσερα τετράγωνα για να «απλώσουν» οι σκακιστές τις σκέψεις τους, εξήντα τέσσερα τετράγωνα για τις κινήσεις που επιζητούν το απρόβλεπτο.

Οκτώ κάθετες στήλες και οκτώ οριζόντιες συνθέτουν το σκηνικό, συνήθως τα 32 τετράγωνα είναι λευκά και τα 32 μαύρα.

Αυτά τα ολίγα όμως για το σκάκι γιατί η αφεντιά μας δεν είναι και… Κασπάροφ, οπότε ας ξεκινήσουν οι «μετατροπές» για να διαμορφωθεί ένα νέο «κάδρο», με φόντο ερυθρόλευκα τετράγωνα.

Και στον σχεδιασμό, στις κινήσεις και στην παρουσίαση νέων δεδομένων ο «σκακιστής». Ο Γιώργος Μπαρτζώκας για να κάνουμε και τις συστάσεις, ο κορυφαίος προπονητής της Ευρωλίγκας έχει πλέον να διαβεί νέο πεδίο δόξης λαμπρόν.

Η κορυφαία φροντ λάιν στην Ευρώπη

Ο Ολυμπιακός προχώρησε πριν λίγες μέρες στην απόκτηση του Μήτρου Λονγκ, ενισχύοντας σημαντικά την περιφέρειά του ενώ σήμερα το πρωί έφτασε στην χώρα μας για λογαριασμό των «ερυθρόλευκων» και ο Φίλιπ Πετρούσεφ.

Οι πειραιώτες έβαλαν στην «μηχανή» τους ένα τεσσαρο-πεντάρι που θα ήθελαν στο ρόστερ τους πολλές ομάδες της Ευρωλίγκας και πλέον τα δεδομένα είναι πολύ διαφορετικά για την ομάδα του λιμανιού.

Ο Φίλιπ Πετρούσεφ κατά την σημερινή του άφιξη στην Αθήνα για λογαριασμό του Ολυμπιακού

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μπορεί πλέον να σχεδιάσει το πλάνο του παίζοντας σε (πολύ) μεγαλύτερη «σκακιέρα» καθώς το ρόστερ που έχει στα χέρια του ο Έλληνας προπονητής παρουσιάζει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, όχι μόνο για την φετινή σεζόν αλλά και για αυτές που θ’ ακολουθήσουν.

Ας μείνουμε όμως στο σήμερα κι ας δούμε πως ο προπονητής του Ολυμπιακού σκοπεύει να περάσει νέες κινήσεις στην παρτίδα έχοντας ένα απίστευτο πλεονέκτημα. Τους τρεις «πύργους» που μπορούν να κάνουν την διαφορά και γι’ αυτό άλλωστε η μεταγραφή του Πετρούσεφ προκάλεσε αίσθηση.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που επισημαίνουν ότι ο Ολυμπιακός έχει την κορυφαία φροντ λάιν στην Ευρώπη μετά την απόκτηση και του Πετρούσεφ και δεν έχουν άδικο. Ήταν μια μεταγραφή που

Κάνοντας ματ με τους πύργους

Ο Ολυμπιακός λοιπόν βάζει στο ρόστερ του έναν παίκτη 23 χρονών με πλούσιο ταλέντο, ο οποίος μπορεί να παίξει και στο 4 και στο 5. Μάνι, μάνι να η πρώτη σημαντική διαφοροποίηση, καθώς ο Πετρούσεφ μπορεί να κινηθεί και στις δύο θέσεις.

Είναι θέμα του προπονητή του Ολυμπιακού που θα τον χρησιμοποιήσει περισσότερο, ωστόσο ένα είναι σίγουρο. Ο Μπαρτζώκας έχει την ευχέρεια να δοκιμάσει πολλά νέα «τρικ» (κυρίως στην επίθεση), με τον Πετρούσεφ ν’ ανοίγει νέους «ορίζοντες» στη σκέψη του Έλληνα τεχνικού.

Γιατί πλέον όλα θα είναι πολύ διαφορετικά σε ότι αφορά την αξιοποίηση κι άλλων παικτών σε διαφορετικές θέσεις από αυτές που τους έχουμε συνηθίσει. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Πίτερς που «πετάει φωτιές» την φετινή χρονιά.

Δεν θα είναι απίθανο να «κατέβει» σε κάποια πλάνα του Μπαρτζώκα στο «3» με τον Πετρούσεφ να βρίσκεται στο «4».

Κι αυτή είναι μόλις μια από τις ιδέες που θα «κατεβάσει» το μυαλό του «σκακιστή». Είναι λοιπόν πολύ πιθανό να δούμε πολλά καινούργια κόλπα στις νέες «παρτίδες» του προπονητή του Ολυμπιακού και η συνέχεια αναμένεται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

Το προφανές πάντως είναι, ότι μετά τις δύο μεταγραφές των «ερυθρόλευκων», ο Μπαρτζώκας μπορεί να κάνει παιχνίδι σε (πολύ) μεγαλύτερη σκακιέρα. Σε περισσότερα από 64 τετράγωνα.

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024