Μαρινάκης για «απρέπεια» Σούνακ: Καταγράφεται ως μια ατομική συμπεριφορά του Βρετανού πρωθυπουργού, αρνητική
Σύμφωνα με τον κ. Μαρινάκη η απόφαση Σούνακ, δεν δείχνει σεβασμό όχι μόνο στον πρωθυπουργό αλλά σε όλη τη χώρα.
«Δεν είναι κάτι που συνηθίζεται. Ψάχνουμε να βρούμε προηγούμενο και δεν βρίσκουμε», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, σχολιάζοντας την ακύρωση της συνάντησης Σούνακ – Μητσοτάκη.
«Η συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό ακυρώθηκε από την πλευρά του Βρετανού πρωθυπουργού και εικάζουμε το προφανές, ότι ενοχλήθηκε για τις δηλώσεις με τις πάγιες θέσεις της χώρας για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα», είπε στον Σκάι, ο κ. Μαρινάκης.
Δήλωσε δε, ότι η ακύρωση της συνάντησης έγινε γνωστή, κατά τη διάρκεια συνάντησης του Ελληνα πρωθυπουργού, με τον αρχηγό αξιωματικής αντιπολίτευσης της Βρετανίας στον οποίο εξέφρασε τις πάγιες θέσεις της χώρας μας για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα.
Το γεγονός καταγράφεται «ως μια ατομική συμπεριφορά του Βρετανού πρωθυπουργού, αρνητική».
«Προτιμότερο είναι η έκφραση μια διαφωνίας, ειδικά όταν έρχεται ένας πρωθυπουργός από μια άλλη χώρα με βαριά ατζέντα όπως είναι το Μεσανατολικό», συμπλήρωσε και πρόσθεσε ότι στη στάση αυτή απαντάει η δήλωση του κ. Μητσοτάκη ο οποίος εξέφρασε την ενόχλησή του και τόνισε ότι όποιος πιστεύει στις θέσεις του δε φοβάται να τις εκφράσει.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι η ακύρωση της συνάντησης, δεν δείχνει σεβασμό όχι μόνο στον πρωθυπουργό αλλά σε όλη τη χώρα.
«Εμείς δεν θέλουμε να αναβαθμίσουμε το ζήτημα με μια χώρα που έχουμε καλές σχέσεις. Για τα γλυπτά, η διαπραγμάτευση είναι μεταξύ του ελληνικού κράτους και του βρετανικού μουσείου και αποτελεί μια διαδικασία που εξελίσσεται και σε καμία περίπτωση δε θέλουμε να θεωρηθεί γενικευμένη κρίση» σημείωσε και συμπλήρωσε ότι το γεγονός καταγράφεται «ως μια ατομική συμπεριφορά του Βρετανού πρωθυπουργού, αρνητική».
Στην ερώτηση, εάν υπάρχει κάτι παραπάνω στη στάση αυτή και αφορά και άλλα ζητήματα απάντησε: «νομίζω ότι η αιτία είναι το ζήτημα αυτό» και κατέληξε ότι «η χώρα θα συνεχίσει να εκφράζει τις πάγιες θέσεις της».
Για το γάμο ομόφυλων ζευγαριών
Αναφορικά με τις αντιδράσεις Σαμαρά και άλλων βουλευτών αναφορικά με το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, ο κ. Μαρινάκης σημείωσε ότι «μέσα στα όργανα εκφράζει τις θέσεις τους και τις διαφωνίες του. Θέλουμε να φέρουμε αυτή τη μεταρρύθμιση», επισήμανε και πρόσθεσε πως «θα έρθει η στιγμή που θα κατατεθεί το νομοσχέδιο στο υπουργικό και εκεί θα γίνουν γνωστές οι θέσεις. Είναι γνωστές οι θέσεις του πρώην πρωθυπουργού και είναι σεβαστές».
Σχετικά με τις δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά που εξέφρασε τη διαφωνία του με τη επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα, ο κ. Μαρινάκης σημείωσε ότι δε θα σχολιάσει τις θέσεις του πρώην πρωθυπουργού, επισημαίνοντας ότι «ο διάλογος είναι απαραίτητος χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα πούμε ότι συμφωνούμε σε όλα. Δεν υπάρχει περίπτωση υποχώρησης στις κυριαρχικές μας θέσεις».
- Μεξικό: Δολοφόνησαν δημοσιογράφο κοντά στο σπίτι του, δίπλα στον γιο του
- Βρετανία: Απαγορεύουν την πώληση σε παιδιά ενεργειακών ποτών με υψηλή περιεκτικότητα σε καφεΐνη
- Πυρκαγιές σαρώνουν τον Καναδά – Ο καπνός πνίγει μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ
- Κολομβία: Ο εκλεγμένος ακροδεξιός πρόεδρος θα μεταφέρει την πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ
- Φλόριντα: Δύο εκτελέσεις σε μία μέρα έπειτα από 60 χρόνια – Ρεκόρ εκτελέσεων σε ένα χρόνο για τον κυβερνήτη Ντε Σάντις
- ΛΔ Κονγκό: Εξαπλώνεται ταχύτερα ο Εμπολα μαζί με τους θανάτους – Δεν υπάρχει εμβόλιο ούτε θεραπεία
- Στο στόχαστρο των ΗΠΑ το λιμάνι Μπαντάρ Αμπάς του Ιράν – Καταστράφηκε πύργος επικοινωνιών και μια γέφυρα
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: 22 στο εδώλιο για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/presley-roozenburg-qXIn8tF6VTI-unsplash-1-315x220.jpg)






















































![Επιστήμονες ανακάλυψαν ένα νέο είδος πίθηκου στη ΛΔ του Κονγκό [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Sans-titre-1-10-315x220.jpg)














Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442