Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τουρκία: Χειροπέδες σε 98 άτομα ως ύποπτα για διασυνδέσεις με Κούρδους μαχητές

Τουρκία: Χειροπέδες σε 98 άτομα ως ύποπτα για διασυνδέσεις με Κούρδους μαχητές

Οι αρχές κατέστρεψαν 63 καταφύγια, σπηλιές και μονάδες αποθήκευσης που χρησιμοποιούνταν από μαχητές του PKK σε έξι επαρχίες

Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε σήμερα 98 υπόπτους για διασυνδέσεις με την εκτός νόμου οργάνωση μαχητών Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), τους περισσότερους από αυτούς με την κατηγορία της διάδοσης προπαγάνδας του PKK στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανέφερε το υπουργείο Εσωτερικών.

Σε ανακοίνωση το υπουργείο ανέφερε πως οι ύποπτοι συνελήφθησαν σε ταυτόχρονες επιχειρήσεις που διενεργήθηκαν σε 18 επαρχίες, με τις περισσότερες συλλήψεις να πραγματοποιούνται σε νοτιοανατολικές επαρχίες.

Αρκετά όπλα, πυρομαχικά και εξοπλισμός κατασχέθηκαν στις επιδρομές

Το PKK, που θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Τουρκία, ξεκίνησε ένοπλο αγώνα εναντίον του τουρκικού κράτους το 1984. Περισσότεροι από 40.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί μέχρι σήμερα στη σύγκρουση.

Εντείνονται οι επιθέσεις εναντίον Κούρδων μαχητών

Η Άγκυρα εξαπολύει συχνά διασυνοριακά αεροπορικά πλήγματα και διενεργεί επιχειρήσεις εναντίον του PKK, το οποίο έχει βάσεις στα βουνά του βόρειου Ιράκ. Διεξάγει επίσης τακτικά επιχειρήσεις εναντίον ανθρώπων που συνδέονται με αυτό μέσα στην Τουρκία.

Τις τελευταίες εβδομάδες η Τουρκία έχει εντείνει τις επιθέσεις εναντίον Κούρδων μαχητών στη Συρία και στο Ιράκ, καθώς και εναντίον των μελών του PKK στη χώρα, μετά την πυροδότηση βόμβας από μαχητές κοντά στα κυβερνητικά κτίρια στην Άγκυρα την 1η Οκτωβρίου.

Σε μια ξεχωριστή εξέλιξη, ο υπουργός Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια ανέφερε στην πλατφόρμα X πως οι αρχές κατέστρεψαν 63 καταφύγια, σπηλιές και μονάδες αποθήκευσης που χρησιμοποιούνταν από μαχητές του PKK σε έξι επαρχίες.

«Τα καταφύγια που ετοίμασε η τρομοκρατική οργάνωση για να χρησιμοποιηθούν για σκοπούς υλικοτεχνικής υποστήριξης και για να πραγματοποιεί ενέργειες τους χειμερινούς μήνες έχουν ταυτοποιηθεί και καταστραφεί ένας προς ένα», δήλωσε ο Γερλίκαγια, ο οποίος πρόσθεσε πως αρκετά όπλα, πυρομαχικά και εξοπλισμός κατασχέθηκαν στις επιδρομές.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Sports in

LIVE: Σλόαν Στίβενς – Μαρία Σάκκαρη

LIVE: Σλόαν Στίβενς – Μαρία Σάκκαρη. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Σλόαν Στίβενς – Μαρία Σάκκαρη για τη φάση των «32» του τουρνουά της Μαδρίτης. Τηλεοπτικά από Novasports 6 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024