Ισραήλ: Θετικός ο Νετανιάχου για παράταση της παύσης στη Λωρίδα της Γάζας – Δέκα επιπλέον όμηροι κάθε μέρα
Σημείωσε πάντως ότι με την ολοκλήρωση της παύσης, το Ισραήλ σκοπεύει να επιστρέψει στην εκτέλεση της στρατιωτικής επιχείρησης στον παλαιστινιακό θύλακα σε κάθε περίπτωση.
Μετά το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο και τις συνομιλίες με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, προέβη και αυτός με την σειρά του σε διευκρινιστικές δηλώσεις.
Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ότι είναι θετικός στο ενδεχόμενο παράτασης της τετραήμερης ανθρωπιστικής παύσης στη Λωρίδα της Γάζας.
Όμως πρόσθεσε ως όρο με τον όρο να απελευθερώνονται έως και δέκα επιπλέον όμηροι ανά ημέρα
Αυτό που πρόσθεσε είναι πως υπήρχε πρόβλεψη για την περίπτωση της επανάληψης της ανθρωπιστικής παύσης με επιπλέον δέκα ομήρους της ημέρα για το Ισραήλ.
Η ενεργοποίηση της οψιόν που είχε συμφωνηθεί κατά τη διάρκεια των διαβουλεύσεων ανάμεσα σε Κατάρ, ΗΠΑ, Ισραήλ, Χαμάς
Σε βιντεοσκοπημένη ομιλία που δημοσίευσε το γραφείο του, ο Νετανιάχου δήλωσε ότι συζήτησε με τον Αμερικανό πρόεδρο την απελευθέρωση μιας ακόμη ομάδας ομήρων από τη Λωρίδα της Γάζας, σε μια συζήτηση που χαρακτήρισε «πολύ συναισθηματική».
«Επιπλέον, θέλω επίσης να πω ότι έχουμε έναν τρόπο για την απελευθέρωση δέκα ακόμη ομήρων κάθε μέρα. Αυτό είναι κάτι θαυμάσιο», δήλωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.
Σημείωσε πάντως ότι μετά την ολοκλήρωση της παύσης το Ισραήλ σκοπεύει να επιστρέψει σε κάθε περίπτωση στην εκτέλεση της στρατιωτικής επιχείρησης στον θύλακα της Παλαιστίνης.
«Τούτου λεχθέντος, είπα στον πρόεδρο (σ.σ. Μπάιντεν) ότι με την ολοκλήρωση της συμφωνίας θα επιστρέψουμε στην επίτευξη των στόχων μας με όλη μας τη δύναμη: να εξαλείψουμε τη Χαμάς, να διασφαλίσουμε ότι η Γάζα δεν θα επιστρέψει σε αυτό που ήταν και, φυσικά, να απελευθερώσουμε όλους τους ομήρους μας», δήλωσε ο Νετανιάχου.
«Είμαι βέβαιος ότι θα μπορέσουμε να εκπληρώσουμε αυτό το καθήκον, καθώς δεν έχουμε άλλο τρόπο», πρόσθεσε.
- Google: Απευθείας ηχητική μετάφραση στα ακουστικά ήχου με τη βοήθεια της AI
- Αποκαλύψεις από τον Ρούνεϊ: «Δέχτηκα θανατικές απειλές όταν πήγα από την Έβερτον στη Γιουνάιτεντ»
- Ζουγανέλη: «Ο νόμος ισχύει για όλους» – Η ανάρτηση μετά την αφαίρεση διπλώματος για αλκοόλ
- Lloyd’s List: Μαρινάκης και Αγγελικούση στην κορυφή – 17 Έλληνες στο top 100 της παγκόσμιας ναυτιλίας
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]
- Πασκουάλ: «Νιώθω υπερήφανος για τους παίκτες μου – Σημαντική νίκη, αλλά όχι κάτι παραπάνω»
- Ουνιόν Βερολίνου – Λειψία 3-1: Την… προσγείωσε απότομα
- Μπαρτζώκας: «Δυσκολευτήκαμε αμυντικά σε όλο το παιχνίδι, παίξαμε κάτω από το επίπεδό μας»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-315x220.jpg)













![Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Iran-tanker-1-315x220.jpg)

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442