Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο μεγάλος απών στη σύνοδο για το κλίμα

Ο μεγάλος απών στη σύνοδο για το κλίμα

Ποιοι ηγέτες θα παραστούν και ποιοι θα λείπουν από τις κρίσιμες διαπραγματεύσεις για τις εκπομπές άνθρακα.

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δεν θα συμμετάσχει στη διεθνή σύνοδο για την αποτροπή της κλιματικής αλλαγής η οποία θα διεξαχθεί εντός της εβδομάδας στο Ντουμπάι, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, επιβεβαίωσε αξιωματούχος της κυβέρνησής του.

Σημειώνεται ότι το πρακτορείο Reuters είχε γράψει τον περασμένο μήνα ότι ο Μπάιντεν είναι απίθανο να συμμετάσχει στη «Διάσκεψη των Συμμετεχόντων» των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα, γνωστή ως COP28, η οποία ξεκινά την Πέμπτη, καθώς εξισορροπεί τις απαιτήσεις ενός πολέμου στη Μέση Ανατολή και μιας προεδρικής εκστρατείας που αναμένεται να ενταθεί τον Ιανουάριο.

Δεκάδες παγκόσμιοι ηγέτες, ανώτεροι υπουργοί και αξιωματούχοι από 198 χώρες θα παρευρεθούν μαζί με περίπου 70.000 αντιπροσώπους

Το πρόγραμμα του προέδρου για την Πέμπτη που δόθηκε στη δημοσιότητα από τον Λευκό Οίκο τον δείχνει να φιλοξενεί μια διμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο João Manuel Gonçalves Lourenço της Δημοκρατίας της Αγκόλα και να παρευρίσκεται στον Εθνικό Φωτισμό των Δέντρων.

Δεκάδες χώρες σχεδιάζουν να πιέσουν για την πρώτη συμφωνία που δεσμεύει την ανθρωπότητα  τη σταδιακή κατάργηση του άνθρακα, του πετρελαίου και του φυσικού αερίου που εκπέμπουν CO2 στη συνάντηση του Ντουμπάι.

Ο Μπάιντεν έχει παραστεί και στις δύο συνόδους κορυφής της COP από την ορκωμοσία του το 2021.

Ορεινοί παγετώνες, όπως ο παγετώνας Νταρκούτ στο Πακιστάν, υποχωρούν και απειλούν με ξαφνικές πλημμύρες 15 εκατ. ανθρώπους σε όλο τον κόσμο (Reuters)

Παρουσίες

Οι δεκαπενθήμερες συνομιλίες θα ξεκινήσουν αυτή την Πέμπτη στο Ντουμπάι, με οικοδεσπότη τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, μια μεγάλη χώρα παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Δεκάδες παγκόσμιοι ηγέτες, ανώτεροι υπουργοί και αξιωματούχοι από 198 χώρες θα παρευρεθούν, μαζί με περίπου 70.000 αντιπροσώπους, καθιστώντας το το μεγαλύτερο ετήσιο γεγονός που έχει πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα στο πλαίσιο της σύμβασης-πλαισίου του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή του 1992 .

Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Ρίσι Σουνάκ, αναμένεται να παραστεί και ο βασιλιάς Κάρολος θα δώσει την εναρκτήρια ομιλία , μαζί με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, και τον πρόεδρο των ΗΑΕ, Μοχάμεντ μπιν Ζαγιέντ αλ-Ναχιάν. Εκεί θα είναι και ο Πάπας, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ενώ πρόσκληση έχει λάβει και ο πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ.

Sports in

Η αποστολή του Ολυμπιακού για Λαμία: Χωρίς Κάρμο, Ορτέγκα και Γιόβετιτς (pic)

Έμειναν εκτός για να ξεκουραστούν ενόψει του ημιτελικού με την Άστον Βίλα, όπως επίσης και ο Ντόι με τον Ιμπόρα – Αναλυτικά η αποστολή για το ματς με Λαμία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024