Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Μπορεί ο «μαθητής» να βάλει τιμωρία τον «δάσκαλο»;

Μπορεί ο «μαθητής» να βάλει τιμωρία τον «δάσκαλο»;

Ο Μίκελ Αρτέτα θέλει να πάρει ότι του ξέφυγε στο φινάλε της περσινής σεζόν και «απειλεί» τον μέντορά του, Πεπ Γκουαρντιόλα

Όταν μιλά κάποιος για τον αναμορφωτή της Άρσεναλ, τον άνθρωπο που άλλαξε το «λογισμικό» στον οργανισμό των κανονιέρηδων, στο μυαλό έρχεται αυτομάτως μια φιγούρα. Χωρίς δεύτερη σκέψη και δικαιολογημένα. ‘Ονομα: Αρσέν. Επώνυμο: Βενγκέρ.

Ο Αλσατός είναι αυτός που δημιούργησε την ομάδα – όνειρο και υπήρξε καταλυτικός παράγοντας για οποιαδήποτε λειτουργία του συλλόγου. Και όταν λέμε οποιαδήποτε, το εννοούμε.

Βεβαίως είναι τόσο γνωστός ο Βενγκέρ και η επιρροή του στην Άρσεναλ αλλά και το ποδόσφαιρο γενικότερα, που δεν χρειάζονται άλλα… περιτυλίγματα και «κορδέλες».

Από αυτά και μόνο που αναφέραμε, γίνεται εύκολα αντιληπτό πόσο δύσκολο έργο στην ομάδα του Λονδίνου είχε ο Έμερι κι έχει τώρα ο Αρτέτα.

Κι αν για τον πρώτο η θητεία στο Emirates δεν είχε επιτυχία, ο δεύτερος δείχνει ότι μπορεί ν’ ακολουθήσει τα χνάρια του Αλσατού.

«Βγάζοντας το καπέλο» στον Βάσκο

Η Άρσεναλ έφτασε κοντά στην κατάκτηση του τίτλου την περσινή σεζόν αλλά λύγισε στο φινάλε με αποτέλεσμα η Μάντσεστερ Σίτι να πάρει το πρωτάθλημα.

Κάθε χρόνο όμως η ομάδα του Λονδίνου εξελίσσεται και παρουσιάζει νέες εκδοχές στα μοντέλα της. Βελτιωμένη χρόνο με τον χρόνο και ο Αρτέτα είναι πανέτοιμος να κατακτήσει φέτος αυτό που δεν κατάφερε την περασμένη σεζόν.

Η Άρσεναλ φιγουράρει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και είναι πλέον ξεκάθαρο πως οι πρωτευουσιάνοι έχουν τις δυνατότητες να συνεχίσουν την πορεία πρωταθλητισμού, τοποθετώντας ωστόσο τον πήχη λίγο ψηλότερα σε σχέση με πέρυσι.

Θέλουν φέτος να κόψουν πρώτοι το νήμα και ο Αρτέτα γνωρίζει καλά πως έχει στα χέρια του μια ομάδα που παίζει ποδόσφαιρο «άλλης εποχής». Ναι, καλά το σκεφτήκατε, εκείνης της εποχής του Αλσατού.

Ο τρόπος παιχνιδιού των «κανονιέρηδων» είναι αν μη τι άλλο θεαματικός αλλά το βασικό ζητούμενο για την ομάδα του Αρτέτα είναι να παρουσιαστεί κυνική όταν στο φινάλε έρθουν τα ζόρια.

Η Αρσεναλ εντυπωσιάζει με το ποδόσφαιρο που παίζει και φιγουράρει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Πρέμιερ Λιγκ

Με λίγα λόγια, η Άρσεναλ πρέπει να αποκτήσει τον χαρακτήρα που έχουν Σίτι και Λίβερπουλ.

Το σίγουρο πάντως είναι ότι όλοι «βγάζουν το καπέλο» στον Ισπανό προπονητή των λονδρέζων κι αυτό φανερώνει πολλά για τις ικανότητες του 42χρονου τεχνικού, ο οποίος είχε χθες γενέθλια και το γιόρτασε με την τούρτα του chef… Χάβερτζ.

Ο Αρτέτα βελτιώνει την ομάδα του χρόνο με τον χρόνο κι αυτό φανερώνει όχι μόνο το πλάνο που έχει στο μυαλό του ο Ισπανός τεχνικός αλλά και την δυναμική που τον χαρακτηρίζει καθώς βάζει συνεχώς νέα στοιχεία στο παιχνίδι της ομάδας του.

Είχε «δάσκαλο» τον Πεπ και τώρα θέλει να τον… τιμωρήσει

Ο Αρτέτα θήτευσε δίπλα στον Πεπ Γκουαρντιόλα στο ξεκίνημα της προπονητικής του καριέρας, καθώς ήταν βοηθός του τεχνικού της Μάντσεστερ Σίτι. Κάθισε στα… θρανία με τον κορυφαίο και η αλήθεια είναι πως έμαθε πολλά.

Κατάφερε μάλιστα να «κοπιάρει» με εξαιρετικό τρόπο την φιλοσοφία του μέντορά του και το κυριότερο, την μετέφερε αριστοτεχνικά σ’ έναν πολύ διαφορετικό οργανισμό. Τόσο διαφορετικό που ελάχιστοι πίστευαν ότι θα μπορέσει να τα καταφέρει.

Κι όμως ανατρέχοντας κάποιος στην ανακοίνωση της Άρσεναλ για την πρόσληψη του Αρτέτα, θα σταθεί στην θερμή τοποθέτηση του δασκάλου για τον μαθητή.

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα έχει μιλήσει με «θερμά» λόγια για τον προπονητή της Άρσεναλ

Ο Γκουαρντιόλα είχε μιλήσει με κολακευτικά λόγια για τις δυνατότητες του Αρτέτα και αν η τι άλλο, τέσσερα χρόνια μετά δικαιώνεται. Και δικαιώνεται και χρόνο με τον χρόνο, βλέποντας την ομάδα του Λονδίνου να ισχυροποιείται όλο και περισσότερο.

Ο Αρτέτα θέλει να γράψει ιστορία στην Πρέμιερ Λιγκ, οδηγώντας την Άρσεναλ στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, έστω κι αν αυτό σημαίνει πως θα στεναχωρήσει τον Γκουαρντιόλα.

Αν τα καταφέρει μπορεί και να του πει, «στον δάσκαλό μου με αγάπη». Γνωρίζονται άλλωστε τόσα χρόνια που είναι βέβαιο ότι ο Καταλανός θα «βγάλει πρώτος το καπέλο» στον Βάσκο.

Sports in

Ο Κώστας Φορτούνης αποκλειστικά στο in: «Τώρα να δώσουμε όλοι μας, λίγο παραπάνω για το Conference και το πρωτάθλημα»

Ο Ολυμπιακός χτυπά την πόρτα ενός… ιστορικού Μάη και ο αρχηγός του, Κώστας Φορτούνης δείχνει τον δρόμο μέσα από την συνέντευξή του στο in

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024