Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΠΑΣ Γιάννινα – ΑΕΚ 0-1: Με την ψυχή στο στόμα

ΠΑΣ Γιάννινα – ΑΕΚ 0-1: Με την ψυχή στο στόμα

Η ΑΕΚ δυσκολεύτηκε στους Ζωσιμάδες απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά κατάφερε να πάρει τη νίκη με 1-0 χάρη στο γκολ του Τσούμπερ.

Η ΑΕΚ με γκολ από τα αποδυτήρια πήρε σημαντικό διπλό στα Γιάννενα με 1-0 κόντρα στον ΠΑΣ, με τον Τσούμπερ να της χαρίζει το τρίποντο στην 12ατη αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Η «Ένωση» μπόρεσε να πάρει τη νίκη που την διατηρεί κοντά στην κορυφή της Super League, 1 βαθμό πίσω από τον Παναθηναϊκό και στην ισοβαθμία με τον Ολυμπιακό.

Τα… χρειάστηκε η ΑΕΚ στους Ζωσιμάδες, αλλά τελικά το γκολ του Τσούμπερ της έδωσε τη νίκη.

Η ΑΕΚ μπήκε «φουριόζα» στο παιχνίδι κόντρα στον ΠΑΣ και αφού απείλησε με τους Σιμάνσκι και Ελίασον, μετουσίωσε την κυριαρχία της, με ωραία συνεργασία ανάμεσα σε Ελίασον, Μάνταλο, Πινέδα και τελικό αποδέκτη τον Τσούμπερ που με ωραίο συρτό δεξί σουτ άνοιξε το σκορ στο 7’.

Ο ΠΑΣ έχασε τεράστια διπλή ευκαιρία για να ισοφαρίσει σε 1-1 στο 10’. Ο Παμλίδης έκανε την κάθετη πάσα στον Ροσέρο, αυτός βρήκε τον Μπάλαν, που σούταρε, με τον Στάνκοβιτς να αποκρούει. Ο Παμλίδης πήρε το ριμπάουντ μέσα από τη μικρή περιοχή, όμως το σουτ που έκανε πήγε στο οριζόντιο δοκάρι προ κενής εστίας.

Η ΑΕΚ έφτασε κοντά στο 0-2 στο 26’, με τον Μοχαμαντί να κάνει τη σέντρα από αριστερά και τον Τσούμπερ να πιάνει σκαστή κεφαλιά, με τον Κλέιμαν αρχικά να αποκρούει, τη μπάλα να πηγαίνει στο δοκάρι και να καταλήγει ξανά στον Τσούμπερ, που σούταρε δίπλα από το κάθετο δοκάρι.

Η «Ένωση» έχασε νέα διπλή ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά της στο 32’, όταν ο Μάνταλος έκανε το βολέ μέσα από την περιοχή, με τον Κλέιμαν να αποκρούει αρχικά και τον Γκατσίνοβιτς στη συνέχεια να σουτάρει αμαρκάριστος και τη μπάλα να καταλήγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, με τον Κλέιμαν εξουδετερωμένο.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου η ΑΕΚ μπήκε καλά, με τον Ελίασον να έρχεται εσωτερικά και να σουτάρει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι στο 47’. Ο Τσούμπερ στο 52’ εκτέλεσε φάουλ από καλή θέση εκτός περιοχής, με την μπάλα να καταλήγει άουτ.

Στο 71’ ο Λεό που είχε περάσει ως αλλαγή έκανε την κεφαλιά από το σημείο του πέναλτι, με την μπάλα να πηγαίνει πάνω από την εστία του Αυστριακού τερματοφύλακα της ΑΕΚ.

Η «Ένωση» απείλησε μετά από ώρα στο 86’, με τον Γαλανόπουλο να σουτάρει από μακριά, δίπλα από το κάθετο δοκάρι.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα πίεσε στα τελευταία λεπτά για να βρει γκολ ισοφάρισης, όμως το σουτ του Πανάγου στο 90+7′ κόντραρε πάνω σε συμπαίκτη του για να περάσει άουτ.

Την επόμενη αγωνιστική η ΑΕΚ υποδέχεται τον Άρη (4/12, 21:00), ενώ ο ΠΑΣ παίζει εκτός έδρας με τον Ατρόμητο (3/12, 17:30).

Οι συνθέσεις:

ΠΑΣ Γιάννινα (Θανάσης Στάικος): Κλέιμαν – Πανάγου, Παντελάκης, Εραμούσπε, Τσαούσης – Καραχάλιος, Ριένστρα, Τζίμας (66′ Λεό) – Παμλίδης, Μπάλαν (66′ Γκάρο), Ροσέρο (85′ Κόντε).

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς – Σιντιμπέ, Βίντα, Κάλενς (82′ Μήτογλου), Μοχαμάντι – Ελίασον (75′ Άμραμπατ), Σιμάνσκι, Πινέδα (75′ Γαλανόπουλος), Γκατσίνοβιτς – Τσούμπερ (75′ Πόνσε), Μάνταλος (75′ Πισάρο).

Sports in

Εισιτήριο πρώτης θέσης, στο τρένο της δεύτερης ευκαιρίας

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ το έλεγε από το βράδυ της Τετάρτης στη Θεσσαλονίκη. Και η δικαίωση απλά, άργησε λίγες ημέρες

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024