Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μπιλ Γκέιτς: Τριήμερη εργασία με την τεχνητή νοημοσύνη να αναλαμβάνει την παραγωγή

Μπιλ Γκέιτς: Τριήμερη εργασία με την τεχνητή νοημοσύνη να αναλαμβάνει την παραγωγή

«Αν τελικά φτάσουμε σε μια κοινωνία όπου θα χρειάζεται να δουλεύουμε μόνο τρεις ημέρες την εβδομάδα, είναι μάλλον εντάξει», δήλωσε ο Gates στο podcast του κωμικού Τρέβορ Νόα «What Now?» την Τρίτη.

Η ραγδαία εξέλιξη της τεχνητής νοημοσύνης θα μπορούσε να επιτρέψει στους ανθρώπους να συρρικνώσουν την εβδομάδα εργασίας τους σε μόλις τρεις ημέρες, αφού «οι μηχανές μπορούν να φτιάχνουν όλο το φαγητό και τα πράγματα», σύμφωνα με τον Bill Gates.

«Αν τελικά φτάσουμε σε μια κοινωνία όπου θα χρειάζεται να δουλεύουμε μόνο τρεις ημέρες την εβδομάδα, είναι μάλλον εντάξει», δήλωσε ο Gates στο podcast του κωμικού Τρέβορ Νόα «What Now?» την Τρίτη.

Ο Γκέιτς προέβλεψε ότι θα μπορούσε να έρθει μια μέρα που οι άνθρωποι «δεν θα χρειάζεται να δουλεύουν τόσο σκληρά»

Τα σημεία-κλειδιά από το podcast αναλύθηκαν από το Business Insider.

Η στάση του Γκέιτς και άλλων μεγιστάνων για την τεχνητή νοημοσύνη

Τον Μάρτιο, ο Γκέιτς έγραψε ότι η έλευση της τεχνητής νοημοσύνης θα μπορούσε να έχει τόσο μεγάλο αντίκτυπο στην κοινωνία όσο τα κινητά τηλέφωνα και το Διαδίκτυο.

«Θα αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι εργάζονται, μαθαίνουν, ταξιδεύουν, λαμβάνουν υγειονομική περίθαλψη και επικοινωνούν μεταξύ τους», έγραψε ο Γκέιτς σε ένα blog post.

«Ολόκληρες βιομηχανίες θα αναπροσανατολιστούν γύρω από αυτό. Οι επιχειρήσεις θα διακρίνονται από το πόσο καλά το χρησιμοποιούν».

Θα μπορούσε να υπάρξει ένας κόσμος όπου «οι μηχανές θα μπορούν να φτιάχνουν όλα τα τρόφιμα και τα πράγματα» και οι άνθρωποι δεν θα χρειάζεται να εργάζονται πέντε και πλέον ημέρες την εβδομάδα για να κερδίσουν ένα μισθό που να τους εξασφαλίζει τα προς το ζην.

Τον περασμένο μήνα, ο διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan Chase, Jamie Dimon, προέβλεψε ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα επιτρέψει στους ανθρώπους να εργάζονται μόλις τρεισήμισι ημέρες την εβδομάδα.

«Τα παιδιά σας θα ζήσουν μέχρι τα 100 και δεν θα έχουν καρκίνο εξαιτίας της τεχνολογίας και πιθανότατα θα εργάζονται τρεισήμισι ημέρες την εβδομάδα», δήλωσε ο Dimon στο Bloomberg τον Οκτώβριο.

Τα υπέρ και τα κατά της Τεχνητής Νοημοσύνης κατά τον Γκέιτς

Αν και η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να επιφέρει κάποιες θετικές αλλαγές, ο Γκέιτς έχει προηγουμένως αναγνωρίσει τους κινδύνους της τεχνητής νοημοσύνης σε περίπτωση κακής χρήσης της. Τον Ιούλιο, δημοσίευσε μια ανάρτηση 3.000 λέξεων σε ιστολόγιο σχετικά με τις πιθανές επιπτώσεις της τεχνητής νοημοσύνης.

«Δεν νομίζω ότι ο αντίκτυπος της Τεχνητής Νοημοσύνης θα είναι τόσο δραματικός όσο η Βιομηχανική Επανάσταση, αλλά σίγουρα θα είναι τόσο μεγάλος όσο η εισαγωγή του υπολογιστή. Οι εφαρμογές επεξεργασίας κειμένου δεν εξαφάνισαν την εργασία γραφείου, αλλά την άλλαξαν για πάντα», ανέφερε τότε ο Gates.

«Οι εργοδότες και οι εργαζόμενοι έπρεπε να προσαρμοστούν και το έκαναν».

O Μπιλ και η Μελίντα Γκέιτς διαχειριστές του ομώνυμου ιδρύματος, χρησιμοποιούν τα χρήματα του φιλανθρωπικού τους ιδρύματος για λύσεις τελευταίας τεχνολογίας για όλο τον κόσμο.

Ο Γκέιτς που κάποτε θεωρούσε τον ύπνο τεμπέλικη συνήθεια, είπε στον Τρέβορ Νόα ότι η ζωή του αφορούσε τη Microsoft από τα 18 έως τα 40 του χρόνια. Τώρα, αισθάνεται ότι «ο σκοπός της ζωής δεν είναι μόνο να κάνεις δουλειές».

Εταιρείες στις ΗΠΑ και στο εξωτερικό δοκιμάζουν την αποτελεσματικότητα της τετραήμερης εβδομάδας εργασίας. Ορισμένες έχουν δώσει θετικές αναφορές για τη βελτίωση της ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής και της αποδοτικότητας.

Sports in

Ολυμπιακός: Η απονομή του τροπαίου στα κορίτσια του Θρύλου

Δείτε την απονομή του τροπαίου στις παίκτριες του Ολυμπιακού, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ γυναικών για 8η φορά στην ιστορία των ερυθρόλευκων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024