Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ουκρανία: Περισσότερα αντιαεροπορικά μέσα ζητά ο Ζελένσκι - Τι θέλει να προστατεύσει

Ουκρανία: Περισσότερα αντιαεροπορικά μέσα ζητά ο Ζελένσκι – Τι θέλει να προστατεύσει

«Υπάρχει έλλειμμα στην αντιαεροπορική άμυνα και αυτό δεν είναι μυστικό», είπε ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι

Η Ουκρανία χρειάζεται περισσότερα μέσα αντιαεροπορικής άμυνας ώστε να προστατεύσει τις εξαγωγές σιτηρών της καθώς και τις περιοχές που συνορεύουν με τη Ρωσία, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σε ομιλία του στο Κίεβο σε μια διεθνή σύνοδο κορυφής για την επισιτιστική ασφάλεια.

«Υπάρχει έλλειμμα στην αντιαεροπορική άμυνα και αυτό δεν είναι μυστικό», είπε ο Ζελένσκι στη σύνοδο της ομάδας «Σιτηρά για την Ουκρανία», στην οποία συμμετείχαν ανώτεροι αξιωματούχοι από ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Ελβετού προέδρου Αλέν Μπερσέ και της Λιθουανής πρωθυπουργού Ίνγκριντα Σιμονίτε.

Ο Ουκρανός πρόεδρος υπογράμμισε ότι οι ξένοι εταίροι της Ουκρανίας θα της εξασφαλίσουν σκάφη

Κατά τη διάρκεια της νύχτας η Ρωσία εξαπέλυσε επίθεση με 75 μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην Ουκρανία, τη μεγαλύτερη επίθεση με αυτού του είδους τα όπλα από την αρχή του πολέμου.

Νωρίτερα, η κοινή συνέντευξη Τύπου των τριών ηγετών διακόπηκε όταν ήχησαν οι σειρήνες για αεροπορική επιδρομή στο Κίεβο.

Ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι είπε ότι οι ξένοι εταίροι της Ουκρανίας θα της εξασφαλίσουν σκάφη τα οποία θα συνοδεύουν τις νηοπομπές των φορτηγών πλοίων που αποπλέουν από ουκρανικά λιμάνια, φροντίζοντας για την ασφάλειά τους.

Πώς θα προστατευτούν τα Ουκρανικά σιτηρά

Ο Ζελένσκι επέρριψε ευθύνες στην εσωτερική πολιτική Πολωνίας και Σλοβακίας

Πρόσθεσε ότι το Κίεβο ελπίζει να επιλύσει το πρόβλημα της ανεπαρκούς αντιαεροπορικής άμυνας μέσω νέων προμηθειών από τους εταίρους του αλλά και αυξάνοντας τη δική του παραγωγή, κάτι στο οποίο, όπως διαβεβαίωσε, υπήρξε πρόοδος.

«Δεν μπορώ σήμερα να πω λεπτομέρειες για το τι κάνουμε και πού, αλλά υπάρχει πρόοδος», είπε.

Όταν ρωτήθηκε για τις κινητοποιήσεων των Πολωνών και Σλοβάκων οδηγών φορτηγών που έχουν μπλοκάρει την οδική διαμετακόμιση των ουκρανικών προϊόντων τις τελευταίες ημέρες, ο Ζελένσκι επέρριψε την ευθύνη στην εσωτερική πολιτική των δύο γειτονικών χωρών.

«Πιστεύω ότι υπάρχουν δυσκολίες στα σύνορα πρώτα και κύρια λόγω ορισμένων πολιτικών που εφαρμόζουν οι γείτονές μας», είπε ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι το πρόβλημα θα επιλυθεί αν δοθεί «λίγος χρόνος» στις γειτονικές χώρες για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024