Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Απειλεί να «σπάσει» την εκεχειρία το Ισραήλ αν δεν παραλάβει ομήρους μέχρι τα μεσάνυχτα

Απειλεί να «σπάσει» την εκεχειρία το Ισραήλ αν δεν παραλάβει ομήρους μέχρι τα μεσάνυχτα

Αξιωματούχος του Ισραήλ φέρεται να δήλωσε πως «θα ξεκινήσει εκ νέου χερσαίες επιχειρήσεις» στη Λωρίδα της Γάζας, αν δεν απελευθερωθούν οι όμηροι

Ισραηλινός αξιωματούχος φέρεται να απειλεί ότι αν η επόμενη ομάδα ομήρων δεν απελευθερωθεί από τη Γάζα μέχρι τα μεσάνυχτα του Σαββάτου (25/11), ο στρατός του Ισραήλ (IDF) «θα ξεκινήσει εκ νέου χερσαίες επιχειρήσεις» στον παλαιστινιακό θύλακα.

Η δήλωση αυτή του αξιωματούχου αναφέρεται σε πολλά ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, αλλά δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση.

Η δεύτερη ομάδα ομήρων επρόκειτο να απελευθερωθεί στις 4 το απόγευμα, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει ξεκινήσει η διαδικασία

Η συμφωνία που υπογράφηκε προέβλεπε την απελευθέρωση τουλάχιστον 50 ομήρων, με αντάλλαγμα 150 Παλαιστίνιους κρατούμενους και τετραήμερη παύση των μαχών, καθώς και αύξηση της βοήθειας προς τη Λωρίδα της Γάζας.

Η Χαμάς κατηγόρησε το Ισραήλ ότι παραβίασε τους όρους, κάτι που το Τελ Αβίβ αρνεί.

Ισραηλινές πηγές, με τη σειρά τους, κατηγόρησαν τη Χαμάς για παραβίαση των όρων που αφορούν στον κατάλογο των ομήρων που πρόκειται να απελευθερωθούν σήμερα, μεταξύ άλλων, όσον αφορά την υποχρέωση απελευθέρωσης των μητέρων μαζί με τα παιδιά τους.

Η δεύτερη ομάδα ομήρων επρόκειτο να απελευθερωθεί στις 4 το απόγευμα, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει ξεκινήσει η διαδικασία.

«Εργάζεται για την επίλυση των προβλημάτων», ισχυρίζεται η Χαμάς

Ανώτερος αξιωματούχος της Χαμάς λέει ότι υπάρχουν συνεχείς προσπάθειες για την «επίλυση των προβλημάτων», που οδήγησαν την οργάνωση να ανακοινώσει την καθυστέρηση της απελευθέρωσης των ομήρων, σύμφωνα με τους Times of Israel.

«Υπήρξαν παραβιάσεις χθες και σήμερα επαναλαμβάνονται», υποστηρίζει ο Οσάμα Χαμντάν σε συνέντευξή του στο – φιλικό στην Χεζμπολάχ του Λιβάνου – δίκτυο Al-Mayadeen.

Ο Χαμντάν όμως βρίσκεται στο Λίβανο και δεν είναι σαφές πόση επιρροή έχει, δεδομένου ότι οι περισσότερες αποφάσεις της Χαμάς από το ξέσπασμα του πολέμου πιστεύεται ότι λαμβάνονται από τους ηγέτες της στη Γάζα, σημειώνει η ισραηλινή εφημερίδα.

Sports in

Live streaming: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

Live streaming: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός. Παρακολουθήστε μέσω live streaming την αναμέτρηση Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός για τον 5ο τελικό της Α1 μπάσκετ Γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024