Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Έφυγαν για να... μαλώνουν από απόσταση - Πολεμικό κλίμα εντός - εκτός ΣΥΡΙΖΑ

Έφυγαν για να… μαλώνουν από απόσταση – Πολεμικό κλίμα εντός – εκτός ΣΥΡΙΖΑ

Οι δύο πλευρές διακηρυκτικά «κοιτούν μπροστά», όμως, δεν έχουν σταματήσει να ασχολούνται με τους πρώην εσωκομματικούς αντιπάλους τους

Παρότι έχουν περάσει 36 ώρες από τη στιγμή που η ομάδα των 6+6 αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία το πολεμικό κλίμα παραμένει, με τον χορό δηλώσεων να συνεχίζεται εκατέρωθεν, τόσο και από τα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόσο και από την ομάδα Αχτσιόγλου-Χαρίτση.

Την αρχή έκανε σήμερα ο Στέφανος Κασσελάκης καλώντας τους αποχωρήσαντες βουλευτές να παραδώσουν τις έδρες του. «Οι βουλευτές που έφυγαν χθες δεν είναι εκλεγμένοι με κάποιο προσωπικό τους ψηφοδέλτιο. Είναι βουλευτές που εκλέχτηκαν επειδή, σε πολύ δύσκολες στιγμές, ψηφίσατε ΣΥΡΙΖΑ και Αλέξη Τσίπρα», σημείωσε.

Οι δύο πλευρές διακηρυκτικά «κοιτούν μπροστά», όμως, δεν έχουν σταματήσει να ασχολούνται με τους πρώην εσωκομματικούς αντιπάλους τους

Η φράση που άναψε φωτιές ήταν αυτή που αναφερόταν στην Έφη Αχτσιόγλου. «Με το χέρι στην καρδιά, αν είχε έρθει προεκλογικά η Έφη Αχτσιόγλου και μου είχε πει «αυτή η καρέκλα είναι το όνειρό της ομάδας μου, ή βγαίνω πρόεδρος ή φεύγω», θα είχα κάνει πίσω. Θα είχα αποσύρει την υποψηφιότητά μου για χάρη της ενότητας», κατηγορώντας τους αποχωρήσαντες κατ’ουσιάν ως πολιτικούς που κάνουν τα πάντα για την καρέκλα.

Σηκώνοντας το γάντι οι εννέα αποχωρήσαντες κατηγόρησαν τον Στέφανο Κασσελάκη για «χυδαιότητα» και αδυναμία κατανόησης κειμένων. «Αν θέλει να κατανοήσει και τους υπόλοιπους πολιτικούς λόγους των μαζικών αποχωρήσεων χιλιάδων αγωνιστών από το κόμμα του, τον παραπέμπουμε στη χθεσινή δήλωση των μελών της Κεντρικής Επιτροπής, αλλά και στα δεκάδες άλλα κείμενα αποχωρήσεων που έχουν κατατεθεί τις τελευταίες ημέρες, λαμβάνοντας υπόψη μας το σοβαρό ενδεχόμενο να νομίζει ότι είναι πουμαρό», διέρρευσαν συγκεκριμένα οι εννέα ανεξάρτητοι -πλέον- βουλευτές.

Οι βολές στους ανεξάρτητους

Είχε προηγηθεί η δήλωση της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δώρα Αυγέρη που προανήγγειλε πως «οι πρώην πια βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχουν επιλέξει να ακολουθήσουν έναν άλλο, αυτόνομο δρόμο, και πλέον θα αντιμετωπίζονται ως ένας φορέας ανταγωνιστικός στο κόμμα με τη σημαία του οποίου εξελέγησαν στις προηγούμενες εκλογές».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίκος Παππάς από την πλευρά του κάλεσε τους αποχωρήσαντες «να σταματήσουν να ασχολούνται με τον ΣΥΡΙΖΑ και να ασχοληθούν με το δικό τους κόμμα».

«Θα πουν καλώς τα έκανε ο Τσακαλώτος και έβαλε τις φορολογίες που έβαλε; Θα πουν ότι καλώς παρουσίασε τα παράλληλα νομίσματα; Θα πουν ότι καλώς ο Κατρούγκαλος πάρα πολύ καλά έκανε και έλεγε «και λίγα σας βάλαμε;»», διερωτήθηκε ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ο Γιώργος Τσίπρας επισήμανε πως «προφανώς δεν υπήρχε λόγος αποχώρησης, ήταν η πρώτη διάσπαση παγκοσμίως χωρίς πολιτικό επίδικο». Σε ερώτηση αν ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μετακινήθηκε από την Αριστερά, όπως ασκούν κριτική όσοι αποχώρησαν, ο κ. Τσίπρας απάντησε: «Πότε προλάβαμε;».

Ο Γιώργος Τσίπρας και ο Νίκος Παππάς

Οι ανεξάρτητοι εξαπολύουν πυρά στον Κασσελάκη

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Στέλιος Κούλογλου τόνισε από τη δική του πλευρά πως «αν έχετε δει τον κύριο Κασσελάκη, ρίξτε μια ματιά στην παρουσία του στην εκδήλωση για το βιβλίο που έγραψε ο Ξενοφών Κοντιάδης. Το πολιτικό επίπεδο, είναι σαν πρόεδρος 15μελούς σε λύκειο ή γυμνάσιο, αυτό είναι το επίπεδο», δείχνοντας πως ο πόλεμος δηλώσεων θα είναι μακρύς.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Φερχάτ Οζγκιούρ υποστήριξε ότι ότι θα υπάρξουν κι άλλοι βουλευτές που θα προστεθούν στους έντεκα -ήδη- αποχώρησαντες.

«Κατά την ταπεινή μου γνώμη και άποψη και άλλοι σύντροφοι, συνάδελφοι θα εισχωρήσουν στο νέο σχήμα στο Κοινοβούλιο. Υπάρχει πολύ μεγάλη ανησυχία εντός των συναδέλφων λόγω του ότι αυτή τη στιγμή μέσα στο Κοινοβούλιο υπάρχει μεγάλο κενό από την αριστερά μέχρι το κέντρο», σημείωσε.

Ο Αλέξης Χαρίτσης, που φέρεται να γίνεται ο πρόεδρος της -υπό σύσταση- κοινοβουλευτικής ομάδας, υπογράμμισε πως ο Στέφανος Κασσελάκης δημιουργεί ένα κλίμα τόσο τοξικό που είναι δύσκολο να αντιπαρατεθείς, ενώ, ο Νάσος Ηλιόπουλος, υποστήριξε πως «ο κ. Κασσελάκης και ο ΣΥΡΙΖΑ τώρα δεν μπορούν να κάνουν την κατάλληλη αντιπολίτευση στον κ. Μητσοτάκη».

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση παρά τις αποχωρήσεις

Τα στελέχη των δύο -πλέον- ξεχωριστών πολιτικών σχηματισμών συνεχίζουν τις πολεμικές δηλώσεις και την επιχείρηση φθοράς του αντιπάλου, σε ένα πλαίσιο που ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει σοβαρές δημοσκοπικές απώλειες, ενώ, ο νέος σχηματισμός, είναι άγνωστο το ποσοστό που θα καταφέρει να προσελκύσει.

Αρκετοί εκτιμούσαν ότι η συγκεκριμένη -ομολογουμένως άσχημη- συνθήκη θα τελείωνε με τις αποχωρήσεις των στελεχών και οι δύο πλευρές θα τραβούσαν τον δικό τους πολιτικό δρόμο. Μέχρι τώρα, όμως, έχουν διαψευστεί, καθώς, καμία από τις δύο πλευρές, παρότι διακηρυκτικά «κοιτούν μπροστά», δεν έχουν σταματήσει να ασχολούνται με τους πρώην εσωκομματικούς αντιπάλους τους.

Ο Νάσος Ηλιόπουλος και ο Αλέξης Χαρίτσης

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν έχει τελειώσει τίποτα, έχει γίνει η μισή δουλειά»

Απόλυτα ψύχραιμος ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μετά τον θρίαμβο του Ολυμπιακού επί της Άστον Βίλα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024