Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Αυγέρη: Το «όχι» της κυβέρνησης στην προανακριτική για τα Τέμπη δείχνει ότι φοβάται την αλήθεια

Αυγέρη: Το «όχι» της κυβέρνησης στην προανακριτική για τα Τέμπη δείχνει ότι φοβάται την αλήθεια

«Στον ΣΥΡΙΖΑ παραμένουν τα χιλιάδες μέλη του, όχι μόνο τα 150.000 μέλη που συμμετείχαν στις εκλογές για την ανάδειξη προέδρου» είπε για τις εξελίξεις

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση της ΝΔ για την άρνησή της να αποδεχτεί την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τα Τέμπη, άσκησε η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Δώρα Αυγέρη, μιλώντας στο OPEN.

«Η κυβέρνηση, πριν λίγες ώρες, επιχείρησε πάλι να συγκαλύψει μία υπόθεση για την οποία ζητούν απαντήσεις, πρώτοι από όλους, οι συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών. Χθες η ΝΔ είπε όχι στην προανακριτική», υπογράμμισε η κ. Αυγέρη.

«Πώς μπορεί ο κ. Μητσοτάκης, μετά από αυτό που συνέβη χθες, να κοιτάξει στα μάτια τους συγγενείς των θυμάτων;»

Σε ερώτηση για το αν η εξεταστική επιτροπή που θα συγκροτηθεί θα έχει αποτέλεσμα, σχολίασε: «H εξεταστική είναι μια άλλη διαδικασία, κυρίως γενική και αφηρημένη για την αναζήτηση ενδεχόμενων ευθυνών πολιτικών προσώπων».

«Από τη στιγμή όμως που είχαμε το πόρισμα της ευρωπαϊκής εισαγγελίας που δείχνει πολύ σοβαρές ενδείξεις για την τέλεση ποινικών αδικημάτων από πολιτικά πρόσωπα –αναφέρομαι στον πρώην υπουργό Μεταφορών Κωνσταντίνο Καραμανλή-, θα μπορούσε να γίνει προανακριτική. Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση ‘πέταξε’ αυτό το πολύ σημαντικό στοιχείο, γιατί δεν θέλει να έρθει η αλήθεια στο φως, φοβάται την αλήθεια», συμπλήρωσε.

«Πώς μπορεί ο κ. Μητσοτάκης, μετά από αυτό που συνέβη χθες, να κοιτάξει στα μάτια τους συγγενείς των θυμάτων;» αναρωτήθηκε στη συνέχεια. «Αυτό θα εγγραφεί ως μια ακόμα μαύρη σελίδα στην κοινοβουλευτική ιστορία της ΝΔ και της διακυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πάντως από την πλευρά του, κατέθεσε αίτηση για τη συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα υπερψήφισε τη σύσταση εξεταστικής για τα Τέμπη, ακριβώς επειδή εξαντλούμε όλα τα κοινοβουλευτικά εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας», τόνισε η Δώρα Αυγέρη.

Για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ

«Στον ΣΥΡΙΖΑ παραμένουν τα χιλιάδες μέλη του», είπε η κ. Αυγέρη ερωτηθείσα για το τι μέλλει γενέσθαι στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Όχι μόνο τα 150.000 μέλη που συμμετείχαν στις εκλογές για την ανάδειξη προέδρου, αλλά και οι εκατοντάδες χιλιάδες των προοδευτικών και δημοκρατικών πολιτών που επιζητούν μια απάντηση στις πολιτικές της κυβέρνησης της ΝΔ, στις δυσκολίες και τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζουν», υπογράμμισε.

«Γνωρίζω τους όρους με τους οποίους μπήκε στη διεκδίκηση ο πρόεδρος και δεν ήταν αυτοσκοπός η ‘καρέκλα’ – Η τοποθέτησή του ήταν ειλικρινής»

Όσον αφορά τη χθεσινή ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις αποχωρήσεις, σημείωσε: «Ήταν μια ειλικρινής τοποθέτηση».

«Επειδή γνωρίζω από την αρχή τους όρους με τους οποίους μπήκε στη διεκδίκηση της προεδρίας ο Στέφανος Κασσελάκης, δεν ήταν αυτοσκοπός η ‘καρέκλα’. Έχουν έρθει στο φως και οι επιστολές που είχε στείλει στην κ. Αχτσιόγλου, αμέσως μετά τις εθνικές εκλογές, με προτάσεις και επισημάνσεις, για το κατά πόσο μπορούσε ο ίδιος να συμβάλει», ανέφερε η Δώρα Αυγέρη.

«Χρειάζεται να στρέψουμε το βλέμμα μας στην επόμενη μέρα. Εκεί είναι στραμμένο το βλέμμα και του προέδρου και των στελεχών του κόμματος, της μεγάλης πλειοψηφίας που έμεινε και δεν εγκατέλειψε το πλοίο», δήλωσε.

Τι οδήγησε στη διάσπαση

Σε ερώτηση για τους πολιτικούς λόγους που οδήγησαν στη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, επισήμανε: «Πράγματι είναι αναπάντητο το ερώτημα, ποιο είναι το πολιτικό επίδικο αυτής της αποχώρησης».

«Αυτό δεν έχει αιτιολογηθεί επαρκώς. Όχι μόνο στα δικά μου μάτια δεν ακούγεται επαρκής η αιτιολόγηση που δόθηκε, αλλά και στον περισσότερο κόσμο» πρόσθεσε.

«Το πολιτικό επίδικο αυτής της αποχώρησης δεν μπορεί να ερμηνευτεί – Η αιτιολόγηση δεν ακούγεται επαρκής»

«Χθες έγινα μάρτυρας μηνυμάτων, τηλεφωνικών επικοινωνιών στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, από εκατοντάδες πολίτες που δεν μπορούν να ερμηνεύσουν αυτή την πολιτική στάση από τα πρώην στελέχη του κόμματος. Το μόνο που μπορεί να εντοπιστεί ως απάντηση, είναι η διαφωνία τους με το αποτέλεσμα της εκλογικής διαδικασίας του περασμένου Σεπτέμβρη για την ανάδειξη προέδρου. Και η αμφισβήτηση, σε τελική ανάλυση, της λαϊκής ετυμηγορίας», τόνισε η Δώρα Αυγέρη.

«Είναι βουλεύτριες και βουλευτές που εξελέγησαν με τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα. Τώρα αυτοί οι άνθρωποι εγκαταλείπουν τον ΣΥΡΙΖΑ και την κοινοβουλευτική του ομάδα. Αναρωτιέμαι: Πώς θα αντιμετωπίσουν στο κοινοβούλιο τον Αλέξη Τσίπρα;» διερωτήθηκε η κ. Αυγέρη.

«Νομίζω ότι η ίδια η ζωή απαντά. Το μόνο που απομένει να απαντήσει είναι η Ιστορία, για τα πραγματικά κίνητρα και τους πολιτικούς λόγους που τους οδήγησαν σε αυτήν την απόφαση. Φυσικά θα κρίνει και ο κόσμος», επισήμανε στη συνέχεια η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει γίνει αξιωματική αντιπολίτευση με επιλογή του λαού. Αυτό έχει εγγραφεί και δεν ξεγράφεται. Ο μόνος που μπορεί να το αλλάξει αυτό είναι πάλι ο ίδιος ο λαός», είπε και πρόσθεσε: «Δεν θέλουμε να δούμε να εγγράφονται ξανά στις σελίδες της ιστορίας της χώρας μας, πράγματα που πόνεσαν τον ελληνικό λαό και έχουν μείνει ως μαύρες κηλίδες».

Τόνισε ακόμα ότι «εχθές είχαμε την απάντηση του Στέφανου Κασσελάκη στην επιστολή του Νίκου Κοτζιά, είναι μια συζήτηση που ανοίγει μια διαδικασία συνεργασίας και διαλόγου».

«Εμείς πάντως έχουμε προσηλωμένο το πολιτικό μας σχέδιο στο πώς θα κάνουμε αντιπολίτευση στην κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη», κατέληξε η Δώρα Αυγέρη.

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024